Innovative studerende har brug for din stemme

17.11.2009 | mge

En gruppe studerende fra ASB er med i slutspurten om den internationale innovationspris ImpACT, som har Nobelprismodtager Mohammed Yunus som formand. De studerendes projekt "Fair innovation" har dog brug for din stemme, hvis det skal indløse en billet til finalen den 8. december i Bremen. Du kan stemme indtil den 18. november på:
www.act-for-impact.net

Idéen bag Fair Innovation er, at fitnesscentre via sponsorer veksler den energi, de producerer i spinning-timer og på fitnessmaskiner, til penge som går til energiprojekter i Bangladesh.

I en uge i efteråret kunne århusianske spinning-entusiaster få endnu bedre samvittighed, når de svedende trampede rundt på de stationære cykler i Fitness World, SATS og Dansk Fitness. De kilowatt, de generede, når de trådte rundt i pedalerne blev nemlig målt og "vekslet" til penge, som via sponsorer blev doneret til energiprojekter i Bangladesh.

Bag projektet står fire unge bachelor-studerende fra ASB. I sommer deltog de fire, Kristian Rønsholdt, Michael Thomsen, Astrid Refsgaard og Simone Andkjær i ImpACT konkurrencen om social entrepreneurship. Siden har de gennemført forsøgsprojektet i Århus og håber nu at få mulighed for at præsentere projektet for selveste Mr. Yunus.

- Hvis vi får stemmer nok, skal vi i finalen og fremlægge vores projekt for en jury med Muhammad Yunus fra Grameen Bank i spidsen. Det ville være en meget stor ære, fortæller den 22-årige Simone Andkjær.

Tænk over energiforbruget

Idéen til projektet var at få folk til at tænke over deres energiforbrug. Hvor lang tid skal man fx spinne eller løbe for at producere den energi, der skal til for at holde et almindeligt fjernsyn tændt i en time. Svaret er en time.

Den energi, fitnessmedlemmerne producerer bliver dog ikke vekslet til fjernsynstid. I stedet blev den via sponsorer rent teoretisk overført til organisationen Shakti, som er Grameen Banks afdeling i Bangladesh. Shakti bruger derfor pengene fra de danske spindere til at skabe energiprojekter i landet.
Lokale sponsorer betaler
Der går dog nogen tid, før fitnesscentrene vil have råd til at investere i den teknologi, der ville gøre det muligt rent faktisk at omdanne medlemmernes anstrengelser til elektricitet.

- Indtil da er det dog fedt at se, at man som studerende kan gøre en forskel for miljøet. Også selv om vi kun har få uger til at gøre det og "kun" læser på femte semester, siger Simone Andkjær.

For yderligere information, kontakt:
Simone Andkjær
Fair Innovation
Mail: Simone_omk@hotmail.com

Eller læs mere på hjemmesiden www.fairinnovation.dk

Om Fair Innovation
Fair Innovation blev dannet under den internationale sommerskole "Act for ImpACT3" i Bremen i august 2009. Fair Innovation består af Kristian Rønsholdt, Michael Thomsen, Astrid Refsgaard og Simone Andkjær, som alle er studerende på ASB. Fair Innovation arbejder med social entrepreneurship og fokuserer på at skabe social impact gennem projektet i fitnesscentrene.

About impACT3
ImpACT3 - student competition on social entrepreneurship is an initiative of Jacobs University Bremen in cooperation with the Vodafone Foundation Germany.
The impACT3 slogan "Break the cliché - discover Social Entrepreneurship" refers to the current public discussion of market and state failure. It offers students of selected partner universities a space for experimentation: Can entrepreneurship be mobilized in order to solve societal and ecological problems? The competition aims at testing innovative approaches, facilitate access to divers learning experiences and effect broad-based attention to the topic of social entrepreneurship. Individual people, associations, NGOs, companies, Media, civil society, disadvantaged groups, cities and countries - all are invited to participate!
Further information on the competition is available at www.act-for-impact.net

Studerende