It-systemerne opdateres lørdag den 31. januar

AU's IT-systemer bliver løbende opdateret og vedligeholdt, men cirka én gang i kvartalet samles de vedligeholdelsesopgaver, som kræver, at IT-systemerne tages ud af drift. Sådan et "servicevindue" gennemføres lørdag den 31. januar, hvor det som udgangspunkt ikke vil være muligt at anvende universitetets IT-systemer.

07.01.2015 | AU IT

Vi skal med det samme beklage de gener, servicevinduet giver for medarbejdere og studerende. Arbejdet gennemføres for at forbedre systemerne til gavn for alle, men vi kan desværre ikke undgå at tage systemerne ud af drift i forbindelse med opdaterings- og vedligeholdelsesarbejdet. Den pågældende lørdag er valgt ud fra en omfattende høring blandt de faglige og administrative miljøer, således den generer færrest mulige.

Serviceringen af systemerne påbegyndes d. 31. januar kl. 00.01 og står på indtil cirka kl. 14.00. I dette tidsrum vil ingen af universitetets IT-systemer kunne benyttes. Efter kl. 14.00 vil bl.a. netværket inkl. det trådløse net, AU mail og kalender, printservices, filer gemt på fællesdrev, BlackBoard, Aula, PURE samt hjemmesider tilknyttet AU igen kunne anvendes. Dog vil FirstClass, Sharepoint, IDM og økonomisystemer blive serviceret resten af lørdagen, og vil derfor periodevis være ude af drift frem mod senest kl. 23.59. Herefter vil alle IT-systemerne fungere som normalt.

Hvis du har planlagt at arbejde den pågældende lørdag, opfordrer vi til, at du kopierer relevant materiale ud på din computer, så du kan arbejde med det lokalt. Mails der bliver sendt til dig, mens systemerne er ude af drift, lægges i kø og ekspederes hurtigst muligt.

Cirka to uger før servicevinduet vil der i IT-systemerne blive informeret om det planlagte opdaterings- og vedligeholdelsesarbejde.

Hvis du er interesseret, kan du på driftstatus.au.dk altid følge status på IT drift- og vedligeholdelsesarbejdet.

Spørgsmål kan rettes til driftstatus.it@au.dk

Studerende