Månedens spot: En succesfuld karriere kræver hårdt arbejde

25.02.2009 | nifa

ASB Outline sætter hver måned fokus på en person, der gennem sin karrierevej, stilling eller baggrund skiller sig ud fra mængden. Denne måneds spot er tidligere cand.merc.-studerende Lone Kejser, der efter sin afsluttende eksamen på ASB tog et stort skridt op ad karrierestigen og gik fra studentermedhjælper til chefkonsulent i samme virksomhed.
Syv ud af ti arbejdsdage foregår i udlandet hos kunder i blandt andet Norge, Tyskland og England. Sådan ser hverdagen ud for 32-årige Lone Kejser, der efter studietiden på ASB kæmpede sig vej op ad karrierestigen til en chefstilling som 28-årig og senere blev headhunted til sin nuværende stilling som seniorkonsulent ved konsulentvirksomheden First Treasury.

Karrieren begyndte med et studiejob som piccoline ved konsulentvirksomheden Platon i Århus, der rådgiver inden for og implementerer Business Intelligence løsninger. Arbejdsgiveren så hurtigt et potentiale i den ivrige studentermedhjælper og gav hende efterhånden mere ansvar gennem selvstændige konsulentopgaver. Som færdiguddannet blev Lone ansat som konsulent i virksomheden, og to år senere fik hun ansvaret for udvikling af firmaets Corporate Performance Management-markedsstrategi og -projektmetode. Efter yderligere et år blev hun forfremmet til chefkonsulent i Platon med ansvar for SAP mangement consulting-afdelingen.

Efter fem år i Platon blev lederjobbet skiftet ud med en specialistkarriere inden for 'Treasury consulting and solution implementation' ved den internationale konsulentvirksomhed First Treasury, der leverer konsulentydelser til finansielle institutioner, banker og treasury-afdelinger i større virksomheder i de nordeuropæiske lande.

Unik blanding af kompetencer
Med en cand.merc.-uddannelse i Finance and International Business fra ASB besidder Lone Kejser unikke kompetencer inden for et bredt felt af fagområder. Dette blandet med analytiske evner og interessen for at tillære sig implementering af IT systemerne har ifølge hende selv været afgørende for hendes hurtige karriereforløb.

- Det er tydeligt, at blandingen af kompetencer inden for både projektledelse, SAP, forretningsforståelse og -analyse er meget attraktiv i erhvervslivet, lyder det fra Lone Kejser.

Hun kunne foruden eksamensbeviset præsentere et CV med studierelevant jobs samt et udvekslingsophold ved National University of Singapore.

Det kræver vilje at gøre karriere
En god uddannelse er dog kun første skridt på karrierevejen. Lone Kejser lægger ikke skjul på, at en succesfuld karriere kræver både mod, mange arbejdstimer og vilje.

- Det er hårdt arbejde at gøre karriere. Jeg arbejdede meget under studierne for at skabe et attraktivt CV. Derudover betød min første ansættelse som management- og implementeringskonsulent, at jeg skulle lære meget nyt og ukendt stof, og det var virkelig krævende, fortæller Lone Kejser, men tilføjer, at hun dog aldrig har været i tvivl om, at hun ville være karrierekvinde.

- Jeg har altid været meget karrierebevidst og sat pris på den frihed, der ligger i selv at kunne tilrettelægge min tid. Jeg har til tider rigtig travlt, men jeg er meget glad og tilfreds med mit arbejde og de udfordringer, det bringer, lyder det fra Lone Kejser.

Ifølge Lone kræver det nogle helt basale kvalifikationer at opnå en succesfuld karriere.

- Det handler først og fremmest om at have viljen, turde tage chancerne, når de byder sig og selv skabe chancer samt kunne holde mange bolde i luften - og så skader det jo aldrig at vise empati for andre mennesker, lyder rådet.

Hun råder studerende, der ønsker at gøre karriere, til at finde et godt studiejob og turde tænke 'out of the box':

- Ordsproget "Man kommer ikke fremad ved at træde i andres fodspor" er et rigtig godt råd, lyder det fra Lone, der selv stadig har mange karrieredrømme og en dag gerne vil kaste sig ud i livet som enten selvstændig eller partner i et konsulentfirma.

Af Nina Faurby