”Man er aldrig 100 pct. klar til arbejdsmarkedet”

”Men man kommer virkelig hurtigt efter det,” fortalte Kromann Reumert-advokat og flere andre om overgangen fra studie til arbejdsliv ved åbent hus-eventet på Juridisk Institut.

15.12.2014 | Andreas G. Jensby

Findes der en sikker opskrift på, hvordan man får job efter studierne? Nej, stadig ikke. Men gode råd er der mange af, og det var der også, da Juridisk Institut torsdag den 11. december havde inviteret alle førsteårsstuderende til at høre, hvordan jurister i hhv. Justitsministeriet, Region Midt, KPMG og Kromann Reumert var nået dertil efter endt studie.

Historierne og de gode råd var mange, og bl.a. Heidi Lindberg Andersen fra Kromann Reumert manede til besindighed i forhold til det til tider heftige jobræs.

”I behøver ikke have en færdig plan, mens I læser. Når man kommer i arbejde, finder man ud af, at man har en masse værktøjer, men at man alligevel skal lære langt det meste fra bunden. Man er aldrig 100 pct. klar til arbejdsmarkedet efter endt studie, men man kommer virkelig hurtigt efter det. Prøv en masse ting af undervejs i studiet, søg efter studiejobs og find stille og roligt ud af, hvad I vil,” rådede hun.

”Husk, du er her for din egen skyld”
Heidi Lindberg Andersen opfordrede også de studerende til at huske dem selv, fokusere på selve studiet og ikke bekymre sig for meget om de fremtidige jobmuligheder.

”I er på studiet for jeres egen skyld. For at udvikle jer og lære – ikke fordi andre har tvunget jer. Fokusér på fagene og på indholdet, forbered jer, vær aktiv i timerne og i dialog med underviserne og grib de muligheder for at lære, som kommer undervejs. Så skal jobbet nok komme bagefter,” sagde hun.

Årligt tilbagevendende arrangement
Studielederne Hanne S. Birkmose og Per Andersen var godt tilfredse med åbent hus-arrangementet, som dog ikke var helt så besøgt, som de havde håbet. Men som alle nye initiativer skal et årligt åbent hus også lige rodfæste sig som et fast tilbagevendende arrangement, så de to studieledere satser på at gøre det til et årlig tilbagevendende arrangement for både Jura- og Erhvervsjurastuderende.