Ny strategi: ASB skal være blandt verdens bedste

Hvordan ser ASB ud i 2012? Hvilken retning skal vi gå, og hvordan vil vi prioritere?
ASB Outline har taget en snak med dekan Børge Obel om den nye strategi for 2009-2012 og bedt ham forklare, hvordan fremtidens ASB kommer til at se ud.

I sidste måned offentliggjorde ledelsen ASB's nye strategi for perioden 2009-2012. Og målet er klart og ryddet for al jysk beskedenhed:
 - Vi har store ambitioner om at blive blandt de bedste business schools i verden i 2012, lyder visionen fra dekan og professor Børge Obel.
Det langsigtede mål for strategiarbejdet er, at ASB inden udgangen af 2020 skal være kendt som en handelshøjskole af højeste, international klasse såvel forskningsmæssigt som uddannelsesmæssigt.

Store ambitioner

Strategien for 2009-2012 repræsenterer et markant skifte i ambitionsniveau og fokus for ASB. Det betyder, at ASB i den kommende periode vil forandre sig på mange områder, herunder skolens betydning i samfundet, dets værdier, kvalitetsniveau, kompetencer, lederskab og organisation, relationer til omverdenen samt skolens omdømme og brand.

Den nye strategi bygger videre på den seneste strategiperiode fra 2006-2009, hvor ASB har gennemgået en markant vækst og forandring.

- Udviklingen i sidste strategiperiode har været meget tilfredsstillende og viser, at ASB er af høj international klasse med et stort bidrag til samfundet i form af blandt andet kvalitetsforskning, populære uddannelser, attraktive og dygtige studerende, dimittender og medarbejdere, forklarer Børge Obel.

Vækst, innovation og bæredygtighed

Den nye strategi betyder også helt nye fokusområder for ASB. Fra i år skal fokusområderne Intelligent vækst, Innovation og Bæredygtighed præge skolens aktiviteter.

- ASB skal udvikle og omsætte viden og idéer om vækst, innovation og bæredygtighed til gavn for både studerende, virksomheder, organisationer og samfundet generelt. Det vil vi blandt andet opnå ved at ansætte flere internationale topundervisere, styrke det internationale studiemiljø og tilbyde uddannelser, der afspejler det faglige fokus, fortæller Børge Obel.

Han tilføjer, at skolen i den forbindelse netop har oprettet to nye bacheloruddannelser, den danske HA(jur.) i miljø og den engelsksprogede BSc in Business Administration and Sustainability. Derudover oprettede ASB sidste år den nye cand.merc. i Innovation Management.

- Vores uddannelser skal ruste fremtidens ledere og specialister til at tænke i intelligent vækst, innovation og bæredygtighed, forklarer Børge Obel om de nye uddannelser.
Og det er der ifølge Børge Obel stærkt brug for i fremtiden:

- Hvis verden skal forebygge nye, globale kriser som f.eks. finanskrisen og klimakrisen er det bl.a. en forudsætning, at de ledende finansfolk tager ansvarlige beslutninger, der bygger på en tværfaglig forståelse af det globale samfund, hvor markeder er tæt forbundne og store beslutninger påvirker omverdenen.

Yderligere oplysninger:Dekan Børge Obel
Handelshøjskolen, Aarhus Universitet
Tlf. 8948 6210
Mail: dean@asb.dk
Hjemmeside: http://www.asb.dk/staff.aspx?i=bo

Af Nina Faurby, MACC studerende, 1. semester

Oops, an error occurred! Code: 202303300046023c6c91fb