Nyt valgfag skal give studerende mod på forskning

Fire udvalgte CM(jur.)- studerende skal til efteråret deltage i 4-5 seminarer sammen med ph.d.-studerende som en del af valgfaget Masterclass i juridisk analyse. Formålet er at indføre de studerende i forsknings- og formidlingsprocessen inden for det juridiske fagområde.

I traditionel forstand er en Masterclass en seance, hvor håbefulde kunstnere, musikere og skuespillere har muligheden for at lære af en mere erfaren person inden for området. De fire CM (jur.)- studerende skal dog ikke forvente (eller frygte), at de bliver kastet ud i ovennævnte discipliner. De får i stedet muligheden for at sparre med studerende, der er i gang med en ph.d. De fagansvarlige er professorerne Mette Neville, Paul Krüger Andersen og Karsten Engsig Sørensen. Sidstnævnte mener, at faget repræsenterer et tilbud, både ph.d.-studerende og kandidatstuderende vil få megen gavn af.

- De ph.d. –studerende der deltager i valgfaget er lige startet med at forske. Der vil dog naturligvis være en niveauforskel mellem dem og de kandidatstuderende, men begge parter vil få meget ud af det. De lærer, hvordan det er at forske, altså selve håndværket, og får vendt nogle problemstillinger i forhold til deres emne, siger Karsten Engsig Sørensen.

Skal skrive en artikel
Undervisningen i faget sigter mod, at hver enkelt af de studerende skal skrive en artikel egnet til offentliggørelse inden for et valgt emne, hvilket skal ligge inden for de tre fagområder: Selskabsret, EU-ret eller Børsret.  At få offentliggjort en artikel er ifølge Karsten Engsig Sørensen en stor fordel, når de studerende på et tidspunkt skal søge job.  

- Det betyder, at man har specialiseret sig og derved opnået et højt vidensniveau inden for emnet, hvilket i høj grad er brugbart, mener Karsten Engsig Sørensen, der håber at valgfaget vil skabe større interesse blandt de studerende for at påbegynde en ph.d.

Satser på erhvervs-ph.d.
Selve optagelsen på valgfaget har foregået ved, at interesserede studerende har skrevet en ansøgning med karakterudskrift og en kort beskrivelse af det ønskede artikelemne. Der var seks ansøgere til de fire pladser. En af de studerende, der er blevet optaget, er Sanne Neve Damgaard, som har valgt at skrive sin artikel om reglerne vedrørende tynd kapitalisering, der blandt andet har til formål at forhindre, at kapitalfonde kan flytte penge ud af Danmark, uden at der sker dansk beskatning. Hun har mange forventninger til faget.

- Jeg håber at opnå stor viden inden for artikelemnet, færdigheder inden for kildesøgning og kildekritik på det juridiske område, læring om artikelskrivning og præsentation af et juridisk emne. Desuden håber jeg at opnå færdigheder vedrørende udførelsen af en juridisk analyse, siger Sanne Neve Damgaard, der satser på, at faget vil give hende et godt udgangspunkt for en eventuel fremtidig erhvervs - ph.d.

Kun de bedste studerende
Der er ifølge Karsten Engsig Sørensen på nuværende tidspunkt ingen planer om at udvide antallet af pladser på valgfaget.

- For det første var der seks ansøgere til fire pladser, hvilket viser at udbuddet svarer til efterspørgslen, og for det andet vil vi kun have fat i de bedste studerende, og der mener vi, at fire er et passende antal.

THBA 

Oops, an error occurred! Code: 20230206025646d73082af