Popularitet skaber bolignød

07.06.2007

Internationale gæsteforskere strømmer til Nationaløkonomisk Institut så stort et omfang, at det er svært for instituttet at finde boliger til de mange udenlandske gæster.

Inden for det næste halve år, vil Nationaløkonomisk Institut få besøg af ti gæsteforskere, som skal arbejde på instituttet i perioder mellem en måned og et år. Instituttet har altid haft en stor tilgang af internationale forskere, men efter fusionen med det øvrige AU har tilført nye midler, er endnu flere tidsbegrænsede stillinger blevet slået op.

- Når vi får ansøgninger, vælger vi altid den bedst kvalificerede til jobbet uanset nationalitet. Det skaber det bedste forskningsmiljø for os, og samtidig tror vi på, at de mange internationale gæsteforskere er med til at højne engelskniveauet i den undervisning, vi står for på ASB, siger institutleder Peter Jensen.

Populariteten blandt internationale ansøgere har dog også en bagside for Nationaløkonomisk Institut, der har svært ved at finde midlertidige, møblerede boliger til forskerne. Denne sommer bliver flere indkvarteret i sommerhuse i nærheden af Århus, fordi både ASB og det øvrige AU's lejrligheder er fyldte.

- Vi er et institut med et meget internationalt miljø, og vi er meget glade for, at der kommer så mange internationale ansøgninger til os. Men det giver os problemer i forhold til at få dem alle indkvarteret i Århus, og det vil vi naturligvis meget gerne finde en løsning på, fortæller Peter Jensen.

Hvis du har informationer, der kan hjælpe Nationaløkonomisk Institut videre i jagten på midlertidige boliger til gæsteforskerne, må du meget gerne kontakte Lene Bavnbek Enevoldsen på len@asb.dk