Prisopgave i Udenrigspolitik

18.09.2009 | mortenv

"Finanskrisen og dens konsekvenser for den økonomiske verdensorden". Det er titlen på den prisopgave i udenrigspolitik, som udenrigsminister Per Stig Møller har udskrevet. Vinderopgaven præmieres med 15.000 kr.

Prisopgaven er en nyskabelse og udskrives i forbindelse med åbningen af konferencen "Reforming the Bretton Woods institutions", der holdes i Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) den 16. september 2009.
Bretton Woods institutionerne er Verdensbanken og Den Internationale Valutafond, IMF.

Formålet med prisen er at stimulere interessen for udenrigspolitik blandt unge. Ingen ved hvordan konsekvenserne af den finansielle krise vil påvirke den økonomiske verdensorden for de kommende generationer. Ungdommens tanker og idéer omkring dette emne kan meget vel udgøre fremtidens globale realiteter.

Hvordan deltager du?
Prisopgavebesvarelser kan indleveres af studerende og ph.d. (inkl. kandidater) ved videregående uddannelser i Danmark, som ikke er fyldt 30 år på tidspunktet for udskrivelsen.

Foruden de 15.000 kr. i førstepræmie til den bedste besvarelse inviteres forfatterne til de tre bedste besvarelser til at deltage i et dialogarrangement med udenrigsministeren, hvor opgavernes perspektiver uddybes og diskuteres.

Konferencen i DIIS, hvor prisen uddeles, har deltagelse af unge forskere under 35 år fra en række G20-lande og er arrangeret i lyset af den finansielle og økonomiske krise. Konferencen i København finder sted blot en uge før G20 topmødet i Pittsburgh, USA.

Læs mere om konkurrencen

Studerende