Prodekan: S-bygningen skal altovervejende bruges til studierne

Prodekan Peder Østergaard understreger, at hensynet til studerende altid vejer tungere end hensynet til faglige arrangementer, og at man i BSS-ledelsen og den tekniske forvaltning giver retningslinjerne herfor et eftersyn.

12.03.2015 | Andreas G. Jensby

S-bygningens primære formål er at give de BSS-studerende gode rammer til at studere og lave gruppearbejde. Sådan opsummerer prodekan på BSS Peder Østergaard retningslinjerne for anvendelsen af S-bygningen, efter at flere studerende har henvendt sig omkring, at nogle arrangementer - bl.a. et papirflyvningsevent - gjorde særligt det nedre multirum ubrugeligt som studieplads.

”Der har været et par arrangementer, hvor vi bagefter har diskuteret, om tilladelsen burde være givet. Generelt fungerer balancen og retningslinjerne fint, men vi tager de studerendes henvendelser seriøst og kigger på, om vi kan gøre det bedre,” siger han.

Kategorier af faglige arrangementer
Arrangementer som afholdes i S-bygningen, kategoriseres i A-,B- og C-arrangementer, alt efter relevans og vigtighed. Blandt A-arrangementerne er f.eks. større faglige BSS-arrangementer som studiemesser og Studenterlaugets store årlige Award Show. Disse får fast lov til at bruge S-bygningen.

Derefter falder arrangementerne i vigtighed i B- og C-kategorierne, og særligt ved disse lejligheder skal det vurderes nøje, om arrangementerne er relevante nok til, at man benytter S-bygningen. Ifølge Peder Østergaard siger man hver uge nej til mange henvendelser fra både foreninger, firmaer, forskere og studerende, som ønsker at afholde arrangementer i S-bygningen.

”Der skal naturligvis også engang i mellem være plads til faglige arrangementer for de studerende, men hensynet til disse må ikke veje tungere end hensynet til de studerende,” understreger han.

Aarhus BSS