Spanskstuderende fra ASB modtager sprogpris

05.10.2006

Cand.ling.merc.-studerende Stinne V. Rasmussen har fået tildelt Oversætterhusets Sprogpris 2006 på 10.000 kr.

Hvert år uddeler Oversætterhuset en sprogpris til to dygtige cand.ling.merc.-studerende – én til en studerende fra Handelshøjskolen i Århus og én til en studerende fra CBS (Copenhagen Business School). Sprogprisen gives til to studerende, som har opnået gode resultater inden for oversættelsesfagene på tolke- og translatørlinjen på cand.ling.merc.-uddannelsen og som har vist interesse for en karriere inden for oversættelse.

Fra Handelshøjskolen i Århus blev Stinne Vester Rasmussen i år valgt som prismodtager. Stinne Vester Rasmussen læser cand.ling.merc. i spansk med profilområde Translatør/tolk (TT-profilen).

Fra venstre ses Birgitte Jensen, formand for Forbundet Kommunikation og Sprog, Tenna Tornbak Rasmussen, CBS, Stinne Vester Rasmussen, ASB, og adm. direktør Kim Nepper, Oversætterhuset

Prisen blev stiftet i 2005 for at sætte fokus på jobmulighederne i oversætterbranchen:

- Som landsdækkende oversættervirksomhed aftager vi mange kandidater fra TT-profilen. Den klassiske translatøruddannelse har desværre lidt af faldende popularitet de senere år, hvor der er kommet rigtig mange nye sprog- og kommunikationsuddannelser på markedet. Vi stiftede derfor denne sprogpris sidste år for at være med til at profilere TT-profilen, forklarer Kim Nepper, administrerende direktør i Oversætterhuset.

Praktikophold sikret
Stinne Vester Rasmussen modtager med Sprogprisen ikke blot æren og en kontant belønning på 10.000 kr. Med prisen følger også muligheden for et lønnet praktikophold hos Oversætterhuset:

- Studerende, der kommer i praktik ved Oversætterhuset, får lov til at prøve kræfter med en bred vifte af arbejdsopgaver inden for translatørfaget, fortæller Kim Nepper. Derudover er praktikopholdet selvfølgelig også en mulighed for at få noget erhvervserfaring og for eventuelt at få foden inden for i en virksomhed, allerede før specialet er afleveret.

Sprogprisen blev overrakt d. 26. september på Kommunikations- og Sprogdagen, som Forbundet Kommunikation og Sprog hvert år afholder på CBS.

Kim Nepper
Oversætterhuset A/S