Spot of the month - Tidligere B&O-direktør skal undervise på ASB

Tidligere koncernchef for B&O, Torben Ballegaard Sørensen, er blevet udnævnt til adjungeret professor på Institut for Ledelse. Dermed får de studerende mulighed for at få del i Torben Ballegaard Sørensens store erhvervserfaring.

Det er ikke småting, Torben Ballegaard Sørensen har oplevet i sin karriere. Han har blandt andet arbejdet som økonomidirektør i Aarhuus Stiftsbogtrykkerie, haft en lederstilling i LEGO Gruppen og været koncernchef hos B&O. P.t. har han bestyrelsesopgaver for blandt andet LEGO A/S, AB Electrolux, Egmont International og Monberg & Thorsen.

Nu kan Torben Ballegaard Sørensen også føje titlen som adjungeret professor til CV'et – en hæderstitel, som tildeles personer med højt fagligt niveau. Med titlen følger muligheden for at holde forelæsninger, deltage i bedømmelsesudvalg og forskning på ASB.

- Jeg har altid haft et nært forhold til ASB. Jeg har selv læst her og var i en periode tilknyttet som censor. Derudover har jeg mange gange haft studerende til at skrive hovedopgaver for de virksomheder, jeg har arbejdet i. Derfor glæder jeg mig over igen at være tilknyttet skolen og forskningsmiljøet.

Gode ledere har energi, vilje og en solid faglig platform
Torben Ballegaard Sørensen mener selv, at han vil kunne videregive værdifuld viden omkring erhvervslivet til de studerende.

- Jeg husker tydeligt fra min egen studietid, hvor inspirerende det var at høre et indlæg fra en leder ude fra den virkelige verden, og jeg tror, at jeg kan tilføre en ekstra dimension til undervisningen, som får teori og praksis til at komme tættere på hinanden – gerne på en levende og inspirerende måde, fortæller han.

Noget af det, som Torben Ballegaard blandt andet vil give videre til de studerende, er, at gode ledere har energi, empati, vilje og en solid faglig platform

- At blive en god leder forudsætter først og fremmest, at man har en god faglig og intellektuel platform. Derudover mener jeg, at energi, begejstring, udholdenhed og viljen til at ofre sig for at nå de mål, der er sat, er vigtige faktorer. Gode menneskelige egenskaber, som respekt, empati, evne til at lytte og påvirke, er også meget vigtige for at blive en god leder.

Fakta:

- Torben Ballegaard Sørensen afsluttede sin cand.merc. på ASB i 1976 med speciale i økonomistyring, organisation og strategi.

- Foruden titlen som adjungeret professor blev Torben Ballegaard Sørensen desuden valgt til Årets Alumne i 2006.

Se Torben Ballegaard Sørensens video fra hans tiltrædelsesforelæsning "Kvalitet i Corporate Governance" - fra stilstand til handling".

<embed src="http://mediatek.asb.dk/flashplayer/player.swf" width="420" height="256" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="white" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" flashvars="file=http://mediatek.asb.dk/media-group/lectures/torben_ballegaard.m4v&image=http://mediatek.asb.dk/media-group/lectures/torben_ballegaard.jpg"></embed>


Af Kit Balle Laursen, MACC studerende.

Oops, an error occurred! Code: 20230330015230b42dc30f