Studentereldorado åbner dørene til studiestart

Efter sommerferien bliver S-bygningen indviet på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences. Det er den mest moderne, højteknologiske og studenterdedikerede bygning på Aarhus Universitet med op mod 600 læsepladser, stor kantine og koncertsal.

04.06.2012 | Jesper Toft Madsen

Facaden på den højteknologiske S-bygning har indbygget LED-display, der lyser ud gennem de gule sten, når mørket falder på. Foto: Julia Rolsted Stacey, AU Kommunikation.

Når både nye og gamle studerende trækker tasken over skulderen og indtager Aarhus Universitet, Business and Social Sciences til studiestart i september, bliver det til synet af en topmoderne bygning, som bliver den nye hjemmebane for de studerende på Fuglesangs Allé. Det ambitiøse projekt er dedikeret til de studerende for at danne de mest inspirerende rammer for deres uddannelse.

Fordelt på cirka 11.000 kvadratmeter og 5 etager rummer bygningen 500-600 deciderede læsepladser, møde- og grupperum, kontorer, moderne undervisningslokaler og afslappende loungemiljøer. Herudover er der to store multirum, der, ud over de mange læsepladser, giver et stort antal studiepladser, til de studerende som foretrækker mere sociale omgivelser, når de studerer.

Omdrejningspunkt med højt til loftet
Bygningens omdrejningspunkt bliver et åbent multiareal, der strækker sig som et gadestrøg i bygningens længderetning. Her kan kantinen med op til tre gange 400 kuverter om dagen holde campus-folket mæt, og der vil blive holdt konferencer, foredag og koncerter med plads til 1000 siddepladser.

Fra undervisningen og læsepladserne på tagetagen er der udsigt til Aarhus-varemærker som havnen, rådhuset og regnbuen over AroS. Lige nedenunder får studenterorganisationer forbedrede forudsætninger for at servicere de studerende i nye og indbydende rammer.

Træder man nogle skridt længere ned ad den brede midtertrappe, kan man fra balkonen spotte vennerne i kantinen. Herfra kan et stort lærred projektere live-stream oplæg fra udlandet eller levere close-up billeder af kunstnerne på scenen.

Fra multirummet er der adgang til terrassen, hvor de studerende kan hænge ud og nyde en forfriskning fra kantinen. Visualisering: Cubo Arkitekter A/S

I undervisningslokalerne er de gamle kridttavler og whiteboards erstattet med intelligente tavler, hvor fra man med et enkelt tryk kan starte programmer og bruge fingeren som mus.

De to kælderplan kan huse 130 biler og hundredevis af cykler, og der vil også være ladestationer til el-biler. Det er også her, studerende og ansatte kan snuppe sig et bad og skifte i to store omklædningsrum.

Bygningen, som nøje overholder CF Møllers bauhaus-stil, er tegnet af arkitektfirmaet Cubo.

Se en plan over de forskellige etager her www.asb.dk/omos/nybygning/omsbygningen/
Se flere billeder af S-bygningen her www.asb.dk/omos/nybygning/omsbygningen/billeder/

S-bygningens åbning bliver fejret med en stor fest for de studerende den 31. august 2012. De studenterorganisationer, som kommer til at bo i bygningen, er gået sammen for at planlægge festen og programmet, som endnu ikke er fastlagt.

Vidste du, at...

... facaden ud mod Vestre Ringgade får et indbygget LED-display, der vil lyse op, når mørket falder på og sende forskellige meddelelser ud gennem de kulørte sten?

... en scene på 12 gange fem meter kan hæves og sænkes afhængigt af arrangementets størrelse og dermed give deltagerne den optimale oplevelse?

... de karakteristiske mursten blev leveret færdigblandet fra tre forskellige teglværker. Det er sket for at opnå et ensartet farvespil over hele S-bygningen, der i øvrigt minder mere om det udtryk, der er i de ældste af nabobygninger, hvor murstene er kulbrændte i modsætning til de gasbrændte sten, der er anvendt i de senest opførte bygninger før S-bygningen.

Kontakt:

Eigil Jensen, teknisk chef