Studerende vinder attraktiv sprogpris

28.10.2008 | marba

En franskstuderende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet er netop blevet tildelt Oversætterhusets årlige sprogpris sammen med en garanteret praktikplads og en pengepræmie på 10.000 kr.

Studerende Gitte Hadsund Andersen fra kandidatprofilen Tolk og Translatør i fransk ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet er udvalgt til at modtage dette års sprogpris fra Oversætterhuset A/S. Sammen med den attraktive pris får hun en check på 10.000 kr. samt et lønnet praktikophold ved Oversætterhuset.

- Prisen betyder utrolig meget for mig både personligt og fagligt. Jeg har personligt fået et stort skulderklap, der giver mig en masse selvtillid på oversættelsesområdet. Fagligt er det rart at få at vide, at mit uddannelses- og karrierevalg var det helt rigtige for mig, fortæller den glade prisvinder Gitte Hadsund Andersen.

Oversætterhusets sprogpris tildeles hvert år en cand.ling.merc.-studerende fra både Handelshøjskolen og CBS, der har udmærket sig såvel personligt som fagligt i løbet af studierne inden for de traditionelle oversættelsesfag på tolke- og translatørlinjen, og som har vist særlig interesse for at arbejde som translatør i fremtiden.

- Gitte har klaret sig rigtig godt fagligt på studierne. Desuden har hun været i praktik ved Euroscript i Luxembourg og Europa-Parlamentets danske oversættelsesenhed i Luxembourg, hvilket har givet hende nogle utroligt stærke, faglige kompetencer, forklarer Jesper Overgaard Andersen, partner og uddannelseschef i Oversætterhuset, om valget af Gitte Hadsund Andersen.

Nomineringen til sprogprisen varetages af Handelshøjskolens undervisere i teknisk, juridisk og økonomisk oversættelse samt professionel mundtlig kompetence/tolkning. Herefter afgør underviserne i tæt samarbejde med Oversætterhuset, hvilken studerende der skal tildeles prisen.

Prisen uddeles en gang om året, og blev uddelt for første gang i 2005.

- Vi uddeler prisen for at sætte fokus på oversætterfaget. Der bliver færre og færre sprogstuderende på studiestederne, så vi håber, at vores pris kan gøre det endnu mere attraktivt for de studerende at vælge sprogfagene, lyder det fra Jesper Overgaard Andersen.

Prisen blev overrakt Gitte Hadsund Andersen den 28. oktober 2008 under et toplederforedrag på Handelshøjskolen.

Fakta:
- Sprogprisen består af to dele: Et kontant beløb på DKK 10.000 og et lønnet praktikophold i Oversætterhuset af 3-6 måneders varighed.
- Sprogprisen uddeles hvert år til en cand.ling.merc.-studerende på ASB og til en cand.ling.merc.-studerende på CBS.
- Indstillingen til og uddelingen af sprogprisen sker i efteråret.

Kontakt:
Jesper Overgaard Andersen
Partner og uddannelseschef
Oversætterhuset A/S
Klostergade 56
8000 Århus C
Tlf. <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /?><skype:span onmouseup="javascript:skype_tb_imgOnOff(this,1,&#39;0&#39;,true,16,&#39;&#39;);return skype_tb_stopEvents();" class="skype_tb_injection" onmousedown="javascript:skype_tb_imgOnOff(this,2,&#39;0&#39;,true,16,&#39;&#39;);return skype_tb_stopEvents();" id="softomate_highlight_0" onmouseover="javascript:skype_tb_imgOnOff(this,1,&#39;0&#39;,true,16,&#39;&#39;);" title="Call this phone number in Denmark with Skype: +4570203302" onclick="javascript:skype_tb_doRunCMD(&#39;call&#39;,&#39;0&#39;,null,0);return skype_tb_stopEvents();" onmouseout="javascript:skype_tb_imgOnOff(this,0,&#39;0&#39;,true,16,&#39;&#39;);" durex="743" context="7020 3302" iamrtl="0"><skype:span onmouseup="javascript:doSkypeFlag(this,&#39;0&#39;,1,1,16);return skype_tb_stopEvents();" class="skype_tb_imgA" onmousedown="javascript:doSkypeFlag(this,&#39;0&#39;,2,1,16);return skype_tb_stopEvents();" id="skype_tb_droppart_0" onmouseover="javascript:doSkypeFlag(this,&#39;0&#39;,1,1,16);" title="Skype actions" style="BACKGROUND-IMAGE: url(file://C:/DOCUME~1/MARIAB~1.AND/LOKALE~1/Temp/__SkypeIEToolbar_Cache/b866edac54175d4ea4b153b1a8a71071/static/inactive_a.compat.flex.w16.gif)" onclick="javascript:skype_tb_SwitchDrop(this,&#39;0&#39;,&#39;sms=0&#39;);return skype_tb_stopEvents();" onmouseout="javascript:doSkypeFlag(this,&#39;0&#39;,0,1,16);"><skype:span class="skype_tb_imgFlag" id="skype_tb_img_f0" style="BACKGROUND-IMAGE: url(file://C:/DOCUME~1/MARIAB~1.AND/LOKALE~1/Temp/__SkypeIEToolbar_Cache/b866edac54175d4ea4b153b1a8a71071/static/famfamfam/DK.gif)"></skype:span></skype:span><skype:span class="skype_tb_imgS" id="skype_tb_img_s0"></skype:span><skype:span class="skype_tb_injectionIn" id="skype_tb_text0"><skype:span class="skype_tb_innerText" id="skype_tb_innerText0">7020 3302</skype:span></skype:span><skype:span class="skype_tb_imgR" id="skype_tb_img_r0"></skype:span></skype:span>
Mail: joa@oversaetterhuset.dk
Hjemmeside: www.oversaetterhuset.dk