Vellykket premiereaften på (Un)?Sustainable CinemaOmtrent 70 biografgæster var mødt op onsdag den
29. september, da ASB blændede op for den miljørelaterede dokumentarfilm 'The 11th Hour'. Det var den første i rækken af film med temaer om blandt andet miljøet, (over)forbrugssamfundet og mulige fremtidsperspektiver for klimasituationen.

Der herskede nærmest klassisk biografstemning i auditoriet M1. Den røde løber var rullet ud, og de omkring 70 gæster blev trakteret med nylavede popcorn og Asti, som var anrettet på røde velourduge. Aftenens film var dokumentarfilmen 'The 11th Hour', som handler om, hvordan jordens økosystemer bliver overbelastet på grund af blandt andet CO2-udslip, og at vi må handle nu for at bibeholde jordens ressourcer.

Nyt input og inspiration
En af biografgæsterne til premieren var Georgios Saltavareas. Han er 26 år og læser Cand. merc. Marketing på 3. semester. Han var kommet til premieren for at få nye perspektiver på bæredygtighed og den globale problemstilling.

- Det er en rigtig god mulighed for at lære mere om bæredygtighed på en lidt anderledes måde. Det er skønt, at man kan komme og se en gratis film og udveksle ideer med andre studerende om en af vor tids store problemstillinger. Det er et rigtig godt initiativ, fordi det bringer bæredygtighed tættere på de studerende på alle ASB's studieretninger, forklarede Georgios Saltavareas, som ved aftenens slutning gik hjem med nye ideer og holdninger til bæredygtighed.

En anden biografgæst var Daniel Lund, 20 år og studerende på BScB-Sustainability på 3. semester. Også han var meget positivt stemt over for biografkonceptet:

- Vi har primært haft undervisning omkring miljø, og jeg håber, at denne film vil være et godt supplement til det. Det er et hyggeligt koncept, som samtidig er fagligt relevant. Filmen behandler et interessant emne, og jeg har hørt, at det skulle være en rigtig godt produceret film.

Om (Un)?Sustainable Cinema
(Un)?Sustainable Cinema er et nyt tiltag i forlængelse af ASB's strategiske tema for 2009-2012 'Bæredygtig vækst via innovation'. Filmene skal fungere som almen oplysning og et supplement til undervisningen omkring bæredygtighed på ASB.

Læs mere om (Un)?Sustainable Cinema og kommende forestillinger

/Helena Joy Apel

Oops, an error occurred! Code: 20230324160414ea9c2098