Vind med dit speciale

24.11.2006

Meld dit økonomispeciale til SparInvests priskonkurrence og vind op til 50.000 kroner. Studerende fra ASB fik præmier i år.

Alle vinderne af SparInvest konkurrence 2006

Kapitalforvaltningsvirksomheden SparInvest uddelte i november for første gang præmier til specialer om kapitalforvaltning. Der blev i alt uddelt 95.000 kroner til velformulerede specialer der opfyldte kriterierne:

• Højt fagligt niveau

• Nytænkende elementer

• Praktisk relevans

Du kan kun vinde ved at melde dig til
Thomas Kokholm, der nu er i gang med sin ph.d. på ASB vandt en tredjepræmie på 10.000 kroner for sit speciale på Århus Universitet.

- Der er ikke nogen bagside ved at melde sig til priskonkurrencen. Specialet skal du jo lave under alle omstændigheder, så det eneste ekstraarbejde, der er ved konkurrencen, er at du skal skrive et kort resume, siger Thomas Kokholm.

Allerede under arbejdet med specialet have Thomas Kokholm fået øje på prisopgaven. Tanken om at tilmelde den færdige opgave hjalp ham med udformningen.

Thomas Kokholm

- Undervejs i specialet overvejede jeg, hvordan jeg kunne tilpasse mig prisopgavens krav om praktisk relevans. Det hjalp mig til at tænke på, at andre end min vejleder og censor skulle have noget ud af det færdige produkt. Det er en stor tilfredsstillelse, at jeg fik en tredjepræmie, fordi det betyder, at det lykkedes, siger Thomas Kokholm.

Bliv målt med de bedste
I år havde 31 studerende tilmeldt 21 specialer til SparInvests priskonkurrence. De indsendte specialer vurderet af interne dommere, hvorefter de fem bedste sendes videre til et eksternt dommerpanel bestående af tre professorer i økonomi.

- Niveauet var meget højt blandt de tilmeldte specialer. Det var både SparInvest og vi i dommerpanelet imponerede over. Konkurrencen var en mulighed for at få målt sit arbejde med de bedste, og en god placering betyder, at man er blandt de allerbedste i sin årgang i Skandinavien, siger professor Carsten Tanggaard fra Erhvervsøkonomisk Institut på ASB, som var en af de eksterne dommere i prisopgaven.

> Læs mere om prisopgaven på SparInvests hjemmeside

Vinderopgaverne 2006

• 1. præmie (50.000 kroner)
    Martin Dahlskov Linderstrøm fra Københavns Universitet for "Structural Models of Credit Risk - Theory and evidence"

• 2. præmie (25.000 kroner)
    Thomas Quistgaard Pedersen og Anders Lund Larsen fra Handelshøjskolen i Århus for "Stategisk Asset Allocation – Har forudsigelige aktieafkast økonomisk betydning for den langsigtede investor?"

• 3. præmie (10.000 kroner)
    Peder Thomas Petersen og Kenneth Winther Pedersen fra Syddansk Universitet for "Optimalt Porteføljevalg ved mean reversion i aktieafkastet"

Thomas Sander Kokholm fra Århus Universitet for "Kreditrisikomodeller og Copulametoder til Prisfastsættelse af CDO'er".