VOXPOP – Hvad betyder bæredygtighed for dig?

Camilla Borggaard, MACC, 3. semester- For mig handler bæredygtighed ikke kun om at behandle miljøet med omtanke. Bæredygtighed er også at være studerende, at forske i noget, hjælpe andre, gøre noget for at udvikle, strukturere og bevare verden på den bedst mulige måde. Bæredygtighed kan efterkommes i mange dimensioner både kulturelt, økonomisk, etisk og socialt, hvilket jeg mener, vi alle har et vist ansvar for. Jeg kan sagtens forbinde bæredygtighed med ASB. Skolen "udvikler" de studerende, fører viden videre og gør os klogere på den verden, vi lever i. Det gør forhåbentlig verden bedre i mere end bare en økonomisk forstand.

Mette Hertoft, BA engelsk og kommunikation, 5. semester
- Bæredygtighed er for mig, når man lever op til det, man lover – både som privatperson og som virksomhed. Bæredygtighed handler også om at have et godt omdømme. Jeg forsøger selv at være bæredygtig ved at være meget ansvarsbevidst over for mig selv og andre. Jeg synes, at bæredygtighed som fokusområde passer fint til ASB. Skolen fungerer som en rigtig god grobund for de studerende, og den tager sig rigtig godt af os, inklusiv alle de internationale studerende.

Louise Christina Vang Larsen, BscB IM, 1. semester- Bæredygtighed handler om at tage ansvar for sine handlinger. Det kan være ansvar for miljøet eller mennesker omkring én. Hvis du f.eks. fælder et træ, så planter du et nyt igen. Det er en balance mellem handlinger og konsekvens. Jeg tænker ikke på at være bæredygtig i dagligdagen. Men når jeg skal ud i erhvervslivet, vil det betyde noget for mig, om den virksomhed, jeg skal arbejde for, er bæredygtig eller ej. Jeg tror, at det at tage et fælles ansvar er noget, der bliver vigtigere og vigtigere både her i Danmark og i resten af verden. Derfor er det godt, at det danske erhvervsliv og ASB har taget begrebet til sig, og vigtigt, at vi som studerende tager spørgsmålet om bæredygtighed alvorligt.

Christian Borregaard, HA almen, 3. semester- Jeg forbinder bæredygtig med at nå fra ét punkt til et andet ude i fremtiden, at man tilpasser sig og er up-to-date. Jeg er bæredygtig ved, at jeg uddanner mig og tilpasser mig verden. Bæredygtighed handler meget om at udvikle sig og udfordre sig selv, mener jeg. ASB er bæredygtig ved hele tiden at tilbyde nye uddannelser eller eksamensformer. Skolen er god til at tilpasse sig omgivelsernes krav.

Anne Gottfredsen, HA almen, 5. semester

- Jeg forbinder bæredygtighed med at tage ansvar i samfundet og sørge for, at der også er noget at se frem til i fremtiden, men det handler også om miljøbevidsthed. Jeg kan godt forbinde ASB med ordet bæredygtighed, for skolen følger med tiden og er hele tiden opdateret med nye uddannelser og emner i undervisningen. En uddannelse på ASB gør mig ligeledes bæredygtig, fordi jeg forhåbentlig kan bruge min viden langt ud i fremtiden.

Klaus Hansen, HA almen, 5. semester- Bæredygtighed handler om at være langtidsholdbar og ikke kun tænke kortsigtet. Jeg ved dog ikke helt, om ordet passer på ASB, idet ASB ikke, som jeg opfatter det, sørger for, at der er information og hjælp til de studerende om, hvilke muligheder der er for at fortsætte sin uddannelse på ASB. Det ville være rart med mere information om hvilke valgfag og lignende, der er relevante for forskellige Masters eller jobs. Jeg sørger selv for at være bæredygtig ved at sortere affald og lignende.

Peder Lodberg Grønfeldt, Engelsk og Kommunikation, 5. semester- Man er bæredygtig, når man passer på miljøet og handler forsvarligt over for miljøet. Jeg mener ikke, at ASB er 100 % bæredygtig i den forstand og kan sagtens forbedre sig ved for eksempel at være mere CO2 neutrale. Det er vigtigt for ASB som institution at tage stilling til miljøet, og det vil også automatisk smitte af på de studerende. Jeg passer selv på miljøet ved at bruge energispare-pærer og slukke for standby-knapperne på vores elektriske apparater.

Dennis Dalgaard, MACC, 4.semester- At være bæredygtig er at tænke langsigtet og være vedholdende. Man kan tænke på det som en bil: En Toyota holder længere end andre. Forretningsmæssigt er ASB bæredygtig, særligt efter fusionen med Aarhus Universitet, der gør, at skolen står stærkere. Undervisningsmæssigt er ASB også bæredygtig, fordi de studerende bliver udstyret med kompetencer, der er værdifulde også i fremtiden. Jeg selv er bæredygtig, fordi jeg har noget at tilbyde erhvervslivet med en bred uddannelse i ryggen.

Hvad er din holdning til bæredygtighed? Fortæl os din mening og hvordan du kan bidrage personligt på ASByou.

Oops, an error occurred! Code: 20230330000145969a1e15