VOXPOP: Påvirker finanskrisen de studerende?

Der skrives artikel op og artikel ned om finanskrisen og dens konsekvenser, men i hvor høj grad føler de studerende egentlig, at finanskrisen påvirker dem? Outline har spurgt otte ASB-studerende.


Caspar Jepsen, HA. Almen, 6. semester

Jeg mærker finanskrisen, fordi jeg har aktier, men ellers ikke. Jeg synes stadig, jeg har mulighed for at få masser af ekstravagter på mit arbejde og arbejde så meget, som jeg har lyst til og må. På sigt regner jeg med, at finanskrisen kan blive en mulighed for mig, fordi jeg tror, der vil komme et behov for folk med finansiel forståelse. Samtidig kan krisen være en mulighed for at købe hus og lignende til billige penge.


Sarah Frankær, HA.int., 4. Semester

Jeg kan se, at finanskrisen påvirker salgsstatistikkerne på mit arbejde, men personligt mærker jeg den ikke. På sigt, regner jeg heller ikke med at finanskrisen får den store betydning for mig. Der er et stykke tid til at jeg er færdig, og jeg håber på, at det er vendt igen til den tid, og at virksomhederne igen mangler arbejdskraft.

 
Michael Gregersen, HA., 4. semester

Vi bruger meget finanskrisen som case i undervisningen, men derudover mærker jeg ikke så meget til den. Jeg forventer heller ikke, at finanskrisen kommer til at få stor betydning for mig, når jeg er færdig med kandidaten om tre år. Der er lang tid til, og jeg regner med, at hele situationen ser bedre ud på det tidspunkt.


Mathilde Cabanne, fra Frankrig, Marketing & Project Management, 1. semester

Som det er nu, mærker jeg ikke det store til finanskrisen, men jeg skal snart til at søge om et sommerferiejob, og der kan jeg forestille mig, at det kan blive svært. Der er heller ikke lang tid til, at jeg skal søge et fast job, og her ved jeg fra nogle af mine venner, at det er svært. Jeg overvejer at tage et halvt år i praktik efter studiet, for at få mere erfaring og evt. få en fod inden for i en virksomhed, hvis jeg ikke finder job.


Anders Thomsen, Master of Arts in Corporate Communication, 2. semester

Finanskrisen påvirker mig ikke økonomisk, men jeg har en følelse af, at det bliver sværere at finde job, når jeg skal til det. Det er nok PR og reklame, der typisk bliver skåret ned på i en krisetid. Jeg er også ved at søge praktikplads, og der har jeg en fornemmelse af, at det er sværere. Jeg overvejer lidt, at udskyde min praktik, hvis jeg ikke finder job, så jeg kan få mere praktisk erfaring.


Lise Holm, Engelsk og Kommunikation, 6. Semester

Finanskrisen påvirker mig på den måde, at nogle af mine bekendte har mærket krisen, og mine lån er måske også blevet lidt dyrere, men jeg har stadig mit studiejob, så på den måde påvirker det mig ikke. Jeg står og skal til at søge job, så der bliver det nok sværere. Måske bliver det også sværere, hvis jeg på et tidspunkt skal låne penge i banken.


Irene Bach Jørgensen, BScB, 4. semester

Mine aktier er styrtdykket, men ellers er det begrænset, hvor stor betydning finanskrisen har haft for mig som studerende. Jeg har en fornemmelse af, at finanskrisen kan være en mulighed for mig som økonomistuderende, fordi der vel bliver brug for nogle til at få styr på økonomien igen.


René L Jørgensen, Master of Arts in Corporate Communication, 2. semester

Jeg mærker ikke finanskrisen, og jeg synes det er svært at spå om, hvor stor betydning finanskrisen kommer til at få, når jeg senere skal ud og søge et job. Måske bliver det lidt sværere, fordi alle ser spøgelser, og fordi virksomhederne er tilbageholdende med at ansætte.

Oops, an error occurred! Code: 202302060303234976224a