VBA

Beskrivelse

VBA for Excel gør det muligt at lave rutiner og funktioner i Excel, som ikke er indbyggede i forvejen. Derudover gør VBA det blandt andet muligt, at lave avancerede Monte Carlo simuleringer. VBA for Excel er derfor et meget populært værktøj, som gør det muligt at få svar på indviklede problemstillinger.


Tilgængelighed

Brugerlokaler:

VBA er en grundlæggende del af Excel, hvorfor enhver computer med Excel ligeledes har VBA (På Mac skal det være Office 2011 eller nyere). Programmet er derfor installeret på alle computerne i disse lokaler:

Campus Fuglesangs Allé:

2627(H)-010Installation

Efter køb downloades og installeres Office 365 University, hvorefter Excel kan åbnes. For at tilgå VBA kan genvejen ALT+F11 benyttes, ellers skal udvikler-modulet aktiveres hvilket gøres ved at vælge Filer -> Indstillinger -> Tilpas Båndet -> Afkryds Udvikler under Hovedfaner.


Guides

Analysegruppen:

Officiel introduktionsguide:

Officiel referencedatabase:


Kurser

Analysegruppen afholder i øjeblikket ikke kurser i dette program, men der kan ved forespørgsel arrangeres et kursus. Dette gøres ved at kontakte analytics@au.dk med kursets ønskede indhold og varighed, hvorefter der findes frem til en eventuel kursusudformning der stemmer overens med de opsatte ønsker.


Kursusmateriale

Herunder findes der kursusmateriale til nuværende og tidligere afholdte kurser.

Materialet herunder er rettet mod faget Financial Engineering på cand.merc.FIN-studiet. I den forbindelse afholder Analysegruppen to kurser, og materialet til det første af disse kurser kan findes herunder:

Den første del af kurset introducerer dig til VBA-miljøet, oprettelse af procedurer og funktioner, debugging teknikker, variable og datatyper. Den anden del af kurset viser hvordan man kan bruge hvis-så-ellers -sætninger samt forskellige løkker i koden, og hvordan man anvender arrays. Kurset indeholder introduktion samt eksempler til hvert emne, og efterfølges af opgaver med tilhørende løsninger.

 

AFA Kurser

BSS kurser 

Økonomisk Forening - VBA Udvidet

Anden del af kurset.

FIR - VBA Del II