3 gode råd fra ST's karrierevejleder

Går du sommeren i møde med en kandidatuddannelse i rygsækken, som du ikke ved, hvad du kan bruge til? Forstår du ikke rigtig det der LinkedIn, og har du svært ved at lave et CV? Eller måske vil du gerne målrette dit speciale, så det passer til drømmejobbet? Karrierevejleder på Science and Technology, Søren Rosenberg Pedersen, hjælper dig til at komme godt ud på arbejdsmarkedet.

28.06.2017 | Kirstine Landgrebe, Studentermedhjælper

Karrierevejleder på Science and Technology Søren Rosenberg Pedersen.

3 gode råd

Hvis du er i tvivl om dine fremtidige karrieremuligheder, giver Søren Rosenberg Pedersen her 3 gode råd til, hvad du kan gøre.

1.      Tag det stille og roligt!

Man kan let lade sig stresse over, at man på sit femte år ikke ved, hvad man kan bruge sin uddannelse til, eller om der er job, når man kommer ud på den anden side. Hvis du er fortvivlet over, hvad der skal ske, når du engang bliver færdig, skal du slå kold vand i blodet. Tag en uforpligtende samtale med Søren, hvor I sammen kan finde frem til, hvordan og hvorledes I fremadrettet kan arbejde med dine karrieremuligheder.

2.      Etabler kontakt, imens du studerer

Man hører det igen og igen. Og det er utrolig vigtigt at få skabt kontakt til arbejdsmarkedet, hvis du allerede nu ved, hvad du vil arbejde med. Søren pointerer, at ”det er ikke så forpligtende for en arbejdsgiver at tage en samtale med jer, fordi I ikke søger arbejde lige nu og her.” Så udnyt den tid, du har som studerende til at kontakte forskellige typer af arbejdsgivere, og vis en nysgerrighed allerede inden en potentiel ansættelse.

3.      Nyd din studietid

De fleste vil nok sige, at dette er et dårligt råd, men det er utrolig vigtigt, at du nyder din studietid. Det er måske det eneste tidspunkt i løbet af din uddannelse, hvor du kan få lov til at fordybe dig i det, som du synes er allermest spændende. Kom forbi Sørens kontor, hvor I kan få en snak om, hvordan dit specifikke felt kan sættes ind i en arbejdsmæssig kontekst.

Søren befinder sig på ST hver onsdag fra 10.00-12.00, og du kan også kontakte ham på mailen soren.rosenberg@au.dk

ST-forside, Science and Technology