Studiestart på Adgangskursus, Herning

Velkommen til dig, der er ny på Adgangskursus eller Suppleringskursus i Herning

Dato for studiestart: Der er studiestart for nye adgangskursister og halvårlige suppleringskursister d. 13. august 2020
Mødetidspunkt: Kl. 8.15
Sted: AU Herning, Birk Centerpark 15, 7400 Herning
Lokale: lok. 3103 - spørg evt. i receptionen ved indgangen

Nedenfor finder du en række vigtige informationer, som du får brug for i forbindelse med studiestarten. Programmet for den første dag vil også være at finde her, når tiden nærmer sig. 

IT til nye studerende

Krav til computer m.m.

Husk din bærbare PC!
Det forventes, at du anskaffer en bærbar PC inden studiestart. Det er et nødvendigt værktøj i dagligdagen,  uanset om du er campus- eller onlinestuderende

Køb af ny PC

Står du for at skulle anskaffe en ny bærbar PC, vil vi anbefale følgende for at programmerne kører optimalt:

  • Køb et anerkendt fabrikat
  • 512 GB SSD    
  • I5 CPU
  • Windows styresystem af nyere dato

Og husk: God batterikapacitet - vi kan ikke garantere tilstrækkelig strømforsyning i alle undervisningslokaler.

Vi tilråder ikke at du køber en Mac, da de specielle programmer, som benyttes på uddannelsen, er til Windows. Hvis du har en MAC, skal du sørge for, at der er installeret Windows på den - find hjælp til det her

Særligt ekstraudstyr for onlinestuderende:

  • Et headset af god kvalitet
  • Det er en stor fordel, hvis du desuden har en smartphone eller tablet med mobilbredbånd

Kom godt i gang

Når du starter på adgangskursus eller supplering, er det vigtigt, at du selv sørger for at få adgang til universitetets netværk og E-læringsplatformen Blackboard.

Nedenfor finder du en trin-for-trin guide samt kontaktoplysninger på IT-supporten, der kan hjælpe, hvis du ikke selv kan få det til at fungere.

Se også "Regler om informationssikkerhed for studerende"


Sådan får du adgang til systemer og netværk på uddannelsen

(Skal gøres hjemmefra)

Inden du møder op til studiestart skal du:

1. Oprette dig som bruger på mit.au.dk. Du kan logge på første gang med Nem-id: Følg denne guide.

2. På mit.au.dk skal du oprette en adgangskode, som du kan logge på med fremover. Det gør du under rubrikken "personlige oplysninger", vælg menupunktet "skift adgangskode". Under "personlige oplysninger" kan du også se dit AU-ID. Dit AU-ID og adgangskoden du lige har lavet, skal du bruge fremover til at logge på netværk mv.

Hvis du har problemer med at oprette dig som bruger, SKAL du medbringe Nem-ID til studiestart.


Netværksadgang: Skal gøres når du kommer på campus 

Når du er på campus i Herning, kan du benytte universitetets trådløse netværk – Eduroam. For at logge på skal du bruge dit AU-ID og din adgangskode. Følg denne guide (http://eduroam.au.dk/).

Adgang til printer

Læs mere om adgang til print her: http://library.au.dk/faciliteter/print-og-kopi/


Opsætning af mail:

Alle studerende på Aarhus Universitet har en AU mailadresse: studienummer@post.au.dk. Den vil blive brugt, når universitetet skal i kontakt med dig. Det kan være i forbindelse med eksamen, aflysning af undervisning, oplysning om træffetider, frister osv.  Derfor er det vigtigt, at du tjekker din mail regelmæssigt. Dette gør du lettest ved at sætte din mailklient eller telefon op til at modtage mails fra din AU postkasse.

Du finder information om login og opsætning her: http://studerende.au.dk/it-support/mail/


Blackboard E-Læringsplatform

Aarhus Universitets e-læringsplatform hedder Blackboard.

Blackboard er en platform til kommunikation mellem undervisere og studerende, mellem studerende og mellem administrationen og studerende/undervisere. Du finder også din kalender og lektionsplaner for dine kurser og grupper her samt vigtig information om aflysning og flytning af undervisning.

Du har som studerende pligt til at holde dig ajour via Blackboard. Du logger ind med dit AU-ID og den adgangskode du lige har lavet.

Log-in side til Blackboard

·         www.bb.au.dk

Information om Blackboard - og hvordan du logger på:

·         bbsupport.au.dk

Der er oprettet online-undervisningsrum til hvert af de kurser du følger.

Du finder links til undervisningsrummene på BlackBoard. Kig i menuen i venstre side. Her er der links til “Undervisningsrum”, “Vejledningsrum” og “Optagelser”  

Al undervisning bliver streamet og optaget. Alle optagelser fra undervisningen vil blive gjort tilgængelige under menupunktet “Optagelser”, så snart de er afsluttet. 

Første gang du skal deltage i en online-session, SKAL du logge ind i undervisningsrummet via links’ne i venstre menuen. Når du har gjort det, kan du bogmærke linket og benytte det fremover.  

På første fremmøde-dag vil du få det demonstreret, og hvis du har problemer med at få teknikken til at virke, vil der blive taget hånd om det der.


Få hjælp

IT support

Bygning 8001, lokale 3113 (find vej) 

E-mail:bss.it@au.dk 

Tlf. 8715 0933 (brug helst mail)

Åbningstider:
Mandag - fredag: 8.00 - 16.00  


Studiekort og adgangskort

Dit studiekort er din identifikation, når du færdes på universitetet eller i andre sammenhænge skal dokumentere, at du er studerende. Specielt til eksamen er det vigtigt at have kortet med, og du kan også bruge det i din fritid til at få studierabat f.eks. på museer, i biografen m.m. Studiekortet kan desuden anvendes som nøglekort, der giver dig adgang til bygningerne uden for de normale åbningstider. 


Du skal selv bestille dit studiekort

I forbindelse med studiestart er det vigtigt, at du får oprettet et personligt studiekort. NB: Du kan først få et studiekort, når du er indskrevet som studerende ved Aarhus Universitet, og dermed har fået tildelt et studienummer. Indskrivning af studerende foregår løbende efter optagelsen.  

Sådan gør du

For at få dit studiekort, skal du først have adgang til mit.au.dk (se mere ovenfor under "It til nye studerende")

Når du er logget ind, vælger du Studiekort/indsend foto under overskriften Studium. Det foto du vælger, vil være gældende for hele din studietid og kan ikke udskiftes.

Kortet sendes herefter til receptionen, som indkoder adgang til bygningen og udleverer kortet til dig.

 

 

 

SU til adgangskursus

Kan jeg få SU?

Du kan få SU, hvis du tager et helt adgangskursus, men du kan ikke få SU, hvis du tager enkelte suppleringsfag over et halvt år.

Sådan søger du SU

Som adgangskursist er du SU-berettiget fra august måned, og du kan tidligst søge om SU en måned før studiestart. Det tager ca. 2-3 uger at behandle din ansøgning. Du søger online via www.su.dk

BEMÆRK! Når du søger SU, finder du dit uddannelsessted via Aarhus Universitet, og derefter kan du finde Ingeniørhøjskolen som en afdeling herunder.

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Fra du taster din ansøgning på www.su.dk til du får svar, går der 2-3 uger. Svaret kommer i form af en støttemeddelelse, hvor det fremgår, hvor meget du får, hvor meget der trækkes i skat, om du får studielån mv. 

Vejledning om SU

Du har selv ansvaret for, at du overholder SU-reglerne. På www.su.dk kan du logge på døgnet rundt og altid få overblik over din SU.

I studievejledningen kan du få vejledning om SU-reglerne i almindelighed, men har du spørgsmål om dine personlige SU forhold, skal du kontakte SU-kontoret på Aarhus Universitet

Repetition af matematik fra folkeskolen

Nedenfor finder du 3 quizzer, der fungerer som en kort repetition af matematikken fra folkeskolen, og som kan bruges frit som forberedelse til Adgangskursus. Quizzerne er meget ens og indeholder forklaring på forkerte spørgsmål, således at du kan lære af eventuelle fejl i Quiz 1 og derved lave et bedre resultat i Quiz 2 osv. Resultaterne er kun til eget brug.

Alle opgaver kan i princippet løses uden lommeregner, men det er nok nødvendigt at have en blyant og et stykke papir ved hånden, når du tager quizzerne.

Hvis du har mod på mere, findes der også to matematiktests og én test i fysik/kemi for folkeskolens 9. klasse på Undervisningsministeriets hjemmeside:

https://www.testogprøver.dk/

Nyttige links

Studierelevante informationer


 

Økonomi&transport


Studieliv i Herning