Studiestart på Adgangskursus, Herning

Velkommen til dig, der er ny på Adgangs- eller suppleringskursus i Herning


Dato for studiestart:
 den 12. og 13. august 2021. Du skal møde frem begge dage.
Sted: Birk Centerpark 15, 7400 Herning

Nedenfor finder du programmet for introdagene og et velkomstbrev, som du bør læse grundigt igennem inden studiestart samt en række andre vigtige informationer, som du får brug for i forbindelse med opstarten. Vi glæder os til at se dig til introdagene.   

Program for introdage 12.-13. august 2021

Se programmet her

NB: Der er mødepligt til opstartsseminaret uanset om du er online- eller fremmøde studerende.

Husk at medbringe nem-id og bærbar pc! (og headset hvis du er online-studerende)

IT til nye studerende

Krav til computer og andet IT:

Husk din bærbare PC!

Det forventes, at du har bærbar PC inden studiestart. Det er et nødvendigt værktøj i dagligdagen,  uanset om du er campus- eller onlinestuderende

 

Du skal bruge følgende IT-udstyr 

 • En bærbar computer. Der er ingen specifikke krav til computeren ud over, at den skal være af nyere dato og med Windows 10 (eller nyere)
 • Et headset (hvis du er onlinestuderende, er det vigtigt, at dit headset er af god kvalitet)
 • Et webcam – enten det, der måtte være integreret i din PC/Mac eller et eksternt webcam
 • Som onlinestuderende er det desuden en fordel, hvis du har en smartphone eller tablet med mobilbredbånd. Du skal naturligvis også have en stabil bredbåndsforbindelse.

På opstartsseminaret vil der bliver afsat tid til, at du kommer på vores it-systemer mm. Skulle der opstå problemer i denne forbindelse, er det vigtigt, at du medbringer dit Nem-ID. 

Køb af ny PC

Står du for at skulle anskaffe en ny bærbar PC, vil vi anbefale følgende for at programmerne kører optimalt:

 • Køb et anerkendt fabrikat
 • 512 GB SSD    
 • I5 CPU
 • Windows 10 eller nyere
 • Og husk: God batterikapacitet - vi kan ikke garantere tilstrækkelig strømforsyning i alle undervisningslokaler.

Vi tilråder ikke en MAC, da de specielle programmer, som benyttes på ingeniøruddannelserne, er til Windows.  Hvis du alligevel vil benytte en MAC, skal du kunne køre Windows på den. find hjælp til det her

Og husk: Fornøden batterikapacitet - vi kan ikke garantere, at der er tilstrækkelig strømforsyning i alle undervisningslokaler.


Kom godt i gang

Når du starter på adgangskursus eller supplering, er det vigtigt, at du selv sørger for at få adgang til universitetets netværk og E-læringsplatformen Blackboard.

Nedenfor finder du en trin-for-trin guide samt kontaktoplysninger på IT-supporten, der kan hjælpe, hvis du ikke selv kan få det til at fungere.

Se også "Regler om informationssikkerhed for studerende"


Sådan får du adgang til systemer og netværk på uddannelsen

(Skal gøres hjemmefra)

Inden du møder op til studiestart skal du:

1. Oprette dig som bruger på mitstudie.au.dk. Du kan logge på første gang med Nem-id: Følg denne guide.

2. På mitstudie.au.dk skal du oprette en adgangskode, som du kan logge på med fremover. Det gør du under rubrikken "personlige oplysninger", vælg menupunktet "skift adgangskode". Under "personlige oplysninger" kan du også se dit AU-ID. Dit AU-ID og adgangskoden du lige har lavet, skal du bruge fremover til at logge på netværk mv.

Hvis du har problemer med at oprette dig som bruger, SKAL du medbringe Nem-ID til studiestart.


Netværksadgang: Skal gøres når du kommer på campus 

Når du er på campus i Herning, kan du benytte universitetets trådløse netværk – Eduroam. For at logge på skal du bruge dit AU-ID og din adgangskode. Følg denne guide (http://eduroam.au.dk/).

Adgang til printer

Læs mere om adgang til print her: http://library.au.dk/faciliteter/print-og-kopi/


Opsætning af mail:

Alle studerende på Aarhus Universitet har en AU mailadresse: studienummer@post.au.dk. Den vil blive brugt, når universitetet skal i kontakt med dig. Det kan være i forbindelse med eksamen, aflysning af undervisning, oplysning om træffetider, frister osv.  Derfor er det vigtigt, at du tjekker din mail regelmæssigt. Dette gør du lettest ved at sætte din mailklient eller telefon op til at modtage mails fra din AU postkasse.

Du finder information om login og opsætning her: http://studerende.au.dk/it-support/mail/


 

Brightspace E-Læringsplatform

Aarhus Universitets e-læringsplatform hedder Brightspace

Brightspace er en platform til kommunikation mellem undervisere og studerende, mellem studerende og mellem administrationen og studerende/undervisere. Du finder også din kalender og lektionsplaner for dine kurser og grupper her samt vigtig information om aflysning og flytning af undervisning.

Du har som studerende pligt til at holde dig ajour via Brightspace. Du logger ind med dit AU-ID og den adgangskode du lige har lavet.

Læs mere om log-in og hvordan du kommer igang med Brightspace her: https://studypedia.au.dk/tekniske-vejledninger/brightspace/

Al undervisning bliver streamet og optaget. Alle optagelser fra undervisningen vil blive gjort tilgængelige, så snart de er afsluttet.  

På første fremmøde-dag vil du få det demonstreret, og hvis du har problemer med at få teknikken til at virke, vil der blive taget hånd om det der.


Få hjælp

IT support

Bygning 8001, lokale 3113 (find vej) 

E-mail:bss.it@au.dk 

Tlf. 8715 0933 (brug helst mail)

Åbningstider:
Mandag - fredag: 8.00 - 16.00  


Studiekort og adgangskort

Dit studiekort er din identifikation, når du færdes på universitetet eller i andre sammenhænge skal dokumentere, at du er studerende. Specielt til eksamen er det vigtigt at have kortet med, og du kan også bruge det i din fritid til at få studierabat f.eks. på museer, i biografen m.m. Studiekortet kan desuden anvendes som nøglekort, der giver dig adgang til bygningerne uden for de normale åbningstider. 


Du skal selv bestille dit studiekort

Det er vigtigt, at du får bestilt et personligt studiekort i forbindelse med studiestarten.

Bemærk dog at du først kan bestille et studiekort, når du er indskrevet som studerende ved AU og dermed har fået tildelt et personligt studienummer. Indskriving af studerende sker løbende efter din optagelse og inden studiestart.

Når din indskrivning er på plads, og du har fået dit studienummer, kan du finde det på din selvbetjening.

 1. Du logger på https://mitstudie.au.dk/
 2. Her finder du dit studienummer øverst under i profilmenuen

Studiekortets anvendelse:

 • Kortet kan benyttes som adgangskort, så du kan komme ind i Ingeniørhøjskolens bygninger uden for almindelig åbningstid
 • Kortet er din identifikation som studerende, og skal altid medbringes til eksamener.

Bestilling af studiekort

Bestil dit studiekort på mitstudie.au.dk. Så får du enten udleveret kortet på første undervisningsdag, eller du vil modtage en mail, når du kan hente dit kort i receptionen i Herning. Når dit kort udleveres til dig, er det aktiveret og klar til brug.  

Har du spørgsmål til dit studiekort, kan du finde kontaktinformation samt læse mere information på denne side: https://studerende.au.dk/studiekort/

SU til adgangskursus

Kan jeg få SU?

Du kan få SU, hvis du tager et helt adgangskursus, men du kan ikke få SU, hvis du tager enkelte suppleringsfag over et halvt år.

Sådan søger du SU

Som adgangskursist er du SU-berettiget fra august måned, og du kan tidligst søge om SU en måned før studiestart. Det tager ca. 2-3 uger at behandle din ansøgning. Du søger online via www.su.dk

Hvornår får jeg svar på min ansøgning?

Fra du taster din ansøgning på www.su.dk til du får svar, går der 2-3 uger. Svaret kommer i form af en støttemeddelelse, hvor det fremgår, hvor meget du får, hvor meget der trækkes i skat, om du får studielån mv. 

Vejledning om SU

Du har selv ansvaret for, at du overholder SU-reglerne. På www.su.dk kan du logge på døgnet rundt og altid få overblik over din SU.

I studievejledningen kan du få vejledning om SU-reglerne i almindelighed, men har du spørgsmål om dine personlige SU forhold, skal du kontakte SU-kontoret på Aarhus Universitet

Repetition af matematik fra folkeskolen

Nedenfor finder du 3 quizzer, der fungerer som en kort repetition af matematikken fra folkeskolen, og som kan bruges frit som forberedelse til Adgangskursus. Quizzerne er meget ens og indeholder forklaring på forkerte spørgsmål, således at du kan lære af eventuelle fejl i Quiz 1 og derved lave et bedre resultat i Quiz 2 osv. Resultaterne er kun til eget brug.

Alle opgaver kan i princippet løses uden lommeregner, men det er nok nødvendigt at have en blyant og et stykke papir ved hånden, når du tager quizzerne.

Hvis du har mod på mere, findes der også to matematiktests og én test i fysik/kemi for folkeskolens 9. klasse på Undervisningsministeriets hjemmeside:

https://www.testogprøver.dk/

Nyttige links

Studierelevante informationer


 

Økonomi&transport


Studieliv i Herning