Studiestart turbo-supplering

 

Velkommen til dig, der er ny på turbo-suppleringskursus

På denne side finder du en række praktiske oplysninger, som du får brug for i forbindelse med kursusstart. Du vil få yderligere oplysninger den første dag - og du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. 


 

Datoer for turbokurser forår 2021:


Matematik B-A 

Start 6. april. Eksamen uge 22+23


Mødetidspunkt ved kursusstart i matematik: Den første dag møder du ved hovedindgangen kl. 8.30
Sted: Møllevangs Allé 142, lok. 150.

Særlige corona-restriktioner (opdateret den 25. marts): 

Undervisningen vil foregå som fremmødeundervisning halvdelen af undervisningstiden, dvs. i alle lige uger. Der er mødepligt til fremmødeundervisningen. Det er desuden et krav, at alle studerende kan fremvise en negativ coronatest, som er max 72 timer gammel.

Undervisningstider: Alle hverdage fra 8.00-14.15

 

OBS: Har du en studentereksamen, som er fra 2019 eller tidligere? Så mangler du sandsynligvis nogle faglige elementer fra dit forløb i matematik B, som du med fordel kan fokusere på, inden du begynde på matematik A. Læs mere her  


 

Praktiske oplysninger

Bøger til turbokursus

Bøgerne kan købes den første dag på kurset, hvor Stakbogladen(universitetets boghandel) vil komme forbi. Se boglisten her

SU til turbokurser

 

Turbokurserne i Matematik A og Fysik B giver mulighed for at søge 2 måneders SU i foråret og efteråret, mens sommerkurserne giver mulighed for at søge SU i 1 måned, da kurserne er mere kompakte. Kemi C giver også mulighed for at søge SU i 1 måned.

Du kan tidligst søge SU 1 måned før den relevante SU-periode, og efter modtagelse af bekræftelse på optagelse. 

Du søger online via www.su.dk. Det tager ca. 2-3 uger at behandle din ansøgning.

Vejledning om SU

Du har selv ansvaret for at overholde SU-reglerne. På www.su.dk kan du logge på døgnet rundt og få overblik over din SU.

I studievejledningen kan du få vejledning om SU-reglerne i almindelighed, men har du spørgsmål om dine personlige SU forhold, skal du kontakte SU-kontoret på Aarhus Universitet.

IT til nye studerende

Husk din bærbare PC!
Det forventes, at alle studerende på Ingeniørhøjskolen har en bærbar computer og anskaffer den inden studiestart. Det er et nødvendigt værktøj i dagligdagen på studiet.

Kom godt i gang
Når du starter på adgangskursus eller supplering, er det vigtigt, at du selv sørger for at få adgang til universitetets netværk og E-læringsplatformen Blackboard.

Nedenfor finder du en trin-for-trin guide samt kontaktoplysninger på IT-supporten, der kan hjælpe, hvis du ikke selv kan få det til at fungere.

Se også "Regler om informationssikkerhed for studerende"

Trin for trin guide til netværksadgang:

1. Opret dig som bruger på mitstudie.au.dk. Du kan logge på første gang med Nem-id: Følg denne guide

2. På mitstudie.au.dk skal du oprette en adgangskode, som du kan logge på med fremover. Det gør du under  rubrikken "personlige oplysninger", vælg menupunktet "skift adgangskode". Under "personlige oplysninger" kan du også se dit AU-ID, som du vil få brug for under pkt. 3.

3. Herefter skal du bruge dit AU-id og den adgangskode du har oprettet på mit.au.dk til at logge på Eduroam - universitets trådløse netværk. Følg denne guide

Adgang til printer

Læs mere om adgang til print her: http://library.au.dk/faciliteter/print-og-kopi/

Opsætning af mail:

Alle studerende på Aarhus Universitet har en AU mailadresse: studienummer@post.au.dk. Den vil blive brugt, når universitetet skal i kontakt med dig. Det kan være i forbindelse med eksamen, aflysning af undervisning, oplysning om træffetider, frister osv.  Derfor er det vigtigt, at du tjekker din mail regelmæssigt. Dette gør du lettest ved at sætte din mailklient eller telefon op til at modtage mails fra din AU postkasse.

Du finder information om login og opsætning her: http://studerende.au.dk/it-support/mail/

Blackboard E-Læringsplatform

Aarhus Universitets e-læringsplatform hedder Blackboard.

Blackboard er en platform til kommunikation mellem undervisere og studerende, mellem studerende og mellem administrationen og studerende/undervisere. Du finder også din kalender og lektionsplaner for dine kurser og grupper her samt vigtig information om aflysning og flytning af undervisning.

Du har som studerende pligt til at holde dig ajour via Blackboard.

Log-in side til Blackboard

Information om Blackboard - og hvordan du logger på:

 

Få hjælp

AU IT på Navitas finder du i lokale 03.205 - de har åbent hver dag fra 8-12

E-mail:aarhus.st.it@au.dk Tlf:87154010 Webpage

Køb af ny PC

Hvis du skal fortsætte på en ingeniøruddannelse og skal anskaffe en ny bærbar PC til studiebrug, vil vi anbefale følgende for at programmerne kører optimalt:

  • Køb et anerkendt fabrikat
  • Mængden af ram bør være mindst 8GB og gerne mere
  • Sørg for at det trådløse netkort understøtter standarderne N og A
  • Windows operativsystem W7 eller nyere

Og husk: Fornøden batterikapacitet - det er ikke muligt at etablere tilstrækkelig strømforsyning i alle undervisningslokaler.

Vi tilråder ikke en MAC, da de specielle programmer, som benyttes på ingeniøruddannelserne, er til Windows.  Hvis du har en MAC, skal der derfor være installeret Windows på den vha. Boot Camp.

Læs mere om Boot Camp her

Studiekort og adgangskort til turbokursister

Studiekort og adgangskort

Som studerende på vores turbo-kurser, har du mulighed for at få oprettet et personligt studiekort. Det vil  fortrinsvis være relevant, hvis du forventer at fortsætte på en uddannelse på Aarhus Universitet efterfølgende.

Studiekortet kan desuden benyttes som adgangskort, så du kan komme ind i Ingeniørhøjskolens bygninger udenfor almindelig åbningstid.

Læs mere om, hvordan du får et Studiekort og får det aktiveret som adgangskort

Kontakt

Har du spørgsmål til kurset eller brug for at tale med en vejleder:


Har du spørgsmål vedr. eksamen, dit skema eller andre administrative ting:

  • Kontakt studieservice


Har du spørgsmål vedr. SU:

 


Nyttige links

Studierelevante informationer


Faciliteter på dit studiested

Økonomi&transport


Studieliv i Aarhus