AU sætter fester og fredagsbarer på pause

På grund af smitteudbrud med COVID-19 blandt studerende aflyses fester i forbindelse med studiestart, og fredagsbarer sættes på pause.

I weekenden den 22. og 23. juli var godt 80 tutorer på statskundskab samlet til et planlægningsarrangement. Efterfølgende er foreløbig seks testet positiv for COVID-19.

Arrangementet blev afholdt i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer og foregik både på og uden for campus.

På baggrund af smitteudbruddet har universitetsledelsen nu truffet beslutning om, at fester i forbindelse med studiestart aflyses, og at fredagsbarer på campus sættes på pause indtil videre.

Rektor Brian Bech Nielsen ærgrer sig på de studerendes vegne, fordi sociale aktiviteter bidrager til studiemiljøet, men han understreger, at AU har et ansvar for at minimere smittetrykket i samfundet.

”Smitteudbruddet blandt studerende minder os om, hvor hurtigt det kan gå. Så længe smittetrykket stiger i Aarhus, kan vi ikke forsvare at gennemføre fester og fredagsbarer på universitetets campus. Derfor må vi desværre sætte disse aktiviteter på pause”, siger Brian Bech Nielsen.

De øvrige planer for de kommende introuger for nye studerende fortsætter som planlagt. Alle tutorer og rusinstruktorer har i forvejen tilrettelagt introprogrammer under nøje hensyn til de gældende retningslinjer udstukket af sundhedsmyndighederne. Bl.a. foregår de fysiske møder i mindre hold, der er sat ekstra rengøring ind, de traditionelle hytteture afholdes ikke, og man har udviklet et online-studiestartsforløb, der supplerer det almindelige studiestartsprogram.

”Det vigtigste, vi kan lære af situationen lige nu, er, hvor vigtigt det er at stå fast og huske håndsprit og afstand. Snart samles flere studerende og undervisere på campus, og det er vigtigt, at vi alle overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det er et fælles ansvar, som vi skal løfte sammen og hver for sig”, siger han.

Oops, an error occurred! Code: 2023020623563886323983