Hvordan laver jeg min besvarelse til PDF?

Når du uploader din besvarelse til WISEflow, skal det være som PDF. Dette sikrer, at afleveringens indhold ikke kan ændres og bliver ved med at se ud, som da du afleverede den. Den PDF-fil du uploader som besvarelse, svarer på den måde til den skriftlige/grafiske del du traditionelt udskriver på papir.

NB! Man kan ikke lave et word-dokument om til PDF, blot ved at omdøbe filnavnet! Følg i stedet vejledninger nedenfor.

Hvis du har andet supplerende digitalt materiale til din opgave (film, lyd, programmel, mv.), kan dette uploades som ekstramateriale.

BEMÆRK: Vær omhyggelig når du uploader din opgavebesvarelse. Der er desværre eksempler på studerende, der ved en fejl kommer til at uploade en forkert fil. Konsekvensen er, at man ikke får bedømt sin eksamensopgave og bruger et eksamensforsøg.

Særlig vejledning ifm konvertering til PDF

Nogle studerende har oplevet problemer med at konvertere deres filer til PDF. Dette skyldes såkaldte dynamiske annotationer, som kan være for eksempel overstregninger, checkbokse, understregninger og lignende. Årsagen til problemerne er, at disse annotationer dels er redigerbare og samtidig ikke vises ensartet på tværs af PDF-læsere, hvorfor der ikke er sikkerhed for at det, du som studerende afleverer, ser ud på samme måde for dem, der skal bedømme din besvarelse.

Problemet opstår sjældent, men enkelte programmer kan lave annotationer i PDF´en som standard (uden at du har tilføjet dem med vilje). Særligt Microsoft Excel for Mac tilføjer annotationer.

Du kan som studerende selv afhjælpe problemet med annotationer ved at "fladgøre" din fil. Du finder en vejledning til dette på WISEflows hjemmeside.

Billede af en fejlmeddelelse i WISEflow grundet annotationer