Kandidat studiestart

Velkommen til Aarhus BSS
Økonomi

Velkommen til
Aarhus BSS

Økonomi


Velkommen til dit kandidatstudie på Økonomi!

Her på siden finder du al relevant information i forbindelse med din studiestart. Hold dig orienteret på denne side helt frem mod studiestart, da der kan ske ændringer i mødetid og program mv.

Corona
Der er ikke krav om at fremvise coronapas på Aarhus Universitet. Men vi opfordrer alle til at have gyldigt coronapas op til studiestart og til løbende at blive testet under studiestartsaktiviteterne. Dette er for bedst muligt at passe på hinanden og skabe en god og tryg studiestart.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Kontakt


Få en virtuel intro

Allerede før studiestarten, kan du påbegynde AU's online introduktion til studiestarten, og få svar på nogle ting som er rare at vide inden du starter.

Forløbet hedder Study@AU og består af 4 moduler, som giver dig indblik i din uddannelse, universitetet, relevante IT-platforme og de fællesskaber, du kan blive en del af på Aarhus Universitet. Du kan tilgå introduktionsforløbet via Brightspace fra midten af august.

Velkommen til Aarhus BSS, Aarhus Universitet

Velkomsthilsen fra Dekanen

Velkommen til Aarhus BSS  Aarhus Universitets fakultet med fokus på business and social science.

Dekan på Aarhus BSS, Thomas Pallesen, byder dig velkommen som studerende ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet.

Læs mere

Vi glæder os til at byde jer velkommen til Aarhus BSS (School of Business and Social Sciences).

Aarhus BSS er ét af Aarhus Universitets fem fakulteter. Fakultetet samler de kernefaglige forskningsområder inden for erhverv og samfundsvidenskab og huser discipliner som f.eks. økonomi, erhvervsøkonomi, business technology, jura, statskundskab og psykologi.

Vores uddannelser er placeret blandt de absolut bedste ifølge de mest anerkendte internationale ranglister. Denne position kræver, at vi har høje standarder i vores forskning og undervisning, og at vi uddanner dygtige kandidater med stærke kompetencer til at varetage en bred vifte af funktioner på de nationale og globale arbejdsmarkeder. Vi lægger stor vægt på, at rammerne for vores uddannelser er et levende og inspirerende studiemiljø, og det gælder både i forhold til det sociale liv og det faglige udbytte af uddannelserne.

Vi glæder os over at kunne byde velkommen til vores studerende på campus, og vi vil gøre vores bedste for at give jer en god start på studielivet, samtidigt med, at det foregår under de rammer vi nu engang har. Et godt studieliv handler ikke kun om uddannelsens faglige indhold, men også om de menneskelige relationer og sociale oplevelser, der følger med. Vi kender endnu ikke rammerne for efterårssemesteret, men der er blandt andet grundet vaccinationsprogrammet grund til optimisme.

Som studerende på Aarhus BSS kan I drage nytte af de mange muligheder, der følger med det at være en del af et stort, internationalt orienteret fakultet med mange forskningsområder.

I bliver en del af et internationalt miljø og undervist af forskere, der hører til blandt de førende i verden inden for deres specifikke forskningsfelt. Derudover ser vi det som en af vores fornemste opgaver at pleje vores relationer til omverdenen, ikke mindst til virksomheder og organisationer i lokalområdet, så vi kan skabe gode muligheder for jer som studerende. Det er til gavn for jer, hvad enten I ønsker et praktikforløb eller på anden vis at komme i tættere kontakt med en kommende arbejdsgiver.

Jeg ønsker jer held og lykke i fremtiden, jeg er meget glad for, I har valgt at studere på Aarhus BSS, og jeg er overbevist om, at det vil ruste jer godt til fremtiden.

Med venlig hilsen
Thomas Pallesen, Dekan, Aarhus BSS

Studiestart og Introduktionsmøde

Introduktionsmøde 2. september

OBS: hold dig opdateret her på siden, da der kan forekomme ændringer i programmet

Thursday 2 September

9:00 – 10.00

Meeting point: Main entrance, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

Use the app ‘AU Find’

 
 • Meet and introduce ourselves
 • Tour of campus Fuglesangs Allé
 

10.00-10.30

2628-M102

 
 • Introduction games
 

10.30-11.30

2628-M102

 
 • First part of presentation on academic requirements (ECTS requirements, types of courses, examination methods)
 
 • Please bring your own computer in order to set up each one’s account
 

11.30-12.15

2628-M102

 
 • Lunch – you can bring your own or buy it in the canteen
 
 • Choose your pizza for dinner

If you do not like pizza or want to pay for take-out, feel free to bring your own delicious home cooked meal

12.15-13.15

2628-M102

 
 • Second part of presentation
 
 • BSS’ E-Learning system (course registration/deregistration, course subscription, student ID)
 
 • Individual schedule
 

13.15 – 15.00

Bike tour

(remember to bring a bike!)

 
 • Indicative places: University Park, Botanical Garden and Studenterhuset Aarhus, Det Kongelige Bibliotek, City Center; Mejlgade, Latinerkvarteret, havnebadet, Dokk1, åen, Mølleparken
   

15.00-15.30

Mølleparken

 
 • Cake break in Mølleparken after bike tour
 

15.30-18.00

 

 
 • Rest at home
 

18.00-??

Mølleparken or Botanical Garden

 
 • Pizza and beverages
 • BYOB
 • Kongespil/Kubb
 • For those how are up for it, we can go to a bar in the city center
 

Find vej

Find vej til campus på Fuglesangs Allé 4.

Du kan med fordel downloade appen AU Find for at finde vej til de rigtige bygninger på hele Aarhus Universitet.

Studiestart

Det er vigtigt, at du vælger dine fag for efteråressemesteret før introduktionsdagen.

Hvis du har spørgsmål hertil er du mere end velkommen til at tage fat på din studievejleder på counsellor@econ.au.dk før introduktionsdagen.

Kom godt igang på Aarhus BSS

Sådan holder du dig orienteret

Mitstudie.au.dk
Mitstudie.au.dk er din samlede indgang til studieinformation og selvbetjeningssystemer, der giver dig et personaliseret overblik over din undervisning, skema, meddelelser og arrangementer. Her får du også direkte adgang til andre platforme, for eksempel STADS og Brightspace. Du kan også bruge mitstudie.au.dk på mobil eller tablet, og du skal kun logge på én gang for at få adgang til det hele.

___

BrightSpace
Brightspace er en fælles online læringsplatform for undervisere og studerende. Platformen giver blandt andet mulighed for nem adgang til gruppearbejde og giver dig mulighed for at sende og modtage beskeder. Det er her, din underviser kan informere om skemaændringer og lægge undervisningsmateriale op. Det er derfor vigtigt, at du tjekker Brightspace ofte. (Brightspace er den nye læringsplatform på Aarhus Universitet og erstatter det tidligere Blackboard).

___

Studieportalen
Studieportalen er det website, du er på nu. Du finder alle officielle informationer og procedurer via venstremenuen, blandt andet studieordninger, studievejledning, information om udveksling, eksamensplaner og -regler, alt om dit studiemiljø samt nyheder og arrangementer for dig som studerende. Vi anbefaler, at du tjekker studieportalen, hvis du søger officiel information om dit studie.

___

Din AU-mail
Alle studerende på Aarhus Universitet får en AU-mailadresse (studienummer@post.au.dk). Det er vigtigt, at du bruger denne e-mail, når du fx skriver til studievejledningen og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker din AU-mail, hvor Aarhus Universitet kan sende dig vigtig information.
Få hjælp og vejledning på dit studie

Studievejledningen
Du er altid velkommen hos studievejledningen, når du har studiemæssige spørgsmål fx vedrørende eksamen, studieregler, orlov, barsel, studieplanlægning, dispensationer, sociale udfordringer mv. På studievejledningen har vi tavshedspligt, så alt, hvad du siger, forbliver fortroligt.


Aarhus BSS Student Services
Her kan du få hjælp og vejledning, hvis du har praktiske og administrative spørgsmål om din uddannelse. Du kan bl.a. få hjælp til karakterudskrifter, verificering af uddannelse, fag- og eksamenstilmelding, dispensationsansøgninger og meget andet.


Vejledning om studiejobs og karriereveje
Som studerende er du altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med din job- og karrierevejleder om alt fra studiejobs til dit fremtidige arbejdsliv. Når du melder dig ind i vores alumnenetværk, modtager du også invitationer i løbet af din studietid til relevante arrangementer.


Vejledning og hjælp til udvekslingsophold
I løbet af din studietid er det muligt at tage på et studieophold i udlandet. Et semester i udlandet vil uden tvivl kunne give dig en masse både på det personlige og akademiske plan. Aarhus BSS International står klar til at hjælpe og vejlede dig igennem hele processen. Du vil i løbet af dit studie blive præsenteret mere konkret for dine muligheder for udveksling.


Andre former for vejledning og rådgivning

 • Studenterpræsten tilbyder gratis, fortrolige samtaler til alle studerende om alt fra præstations- og eksamensangst, sorg, ensomhed, modløshed eller andet der gør, at du kan have brug for én at tale med.
 • Specialpædagogisk støtte (SPS) er et tilbud til studerende med en funktionsnedsættelse eller et særligt behov for støtte fx inden for læse-/skrivevanskeligheder, fysiske, psykiske eller neurologiske lidelser.

IT, boghandel og bibliotek

IT-support

Som studerende ved Aarhus BSS bliver IT en central del af dit studieliv, og du er altid velkommen til at kontakte IT-supporten. IT-supporten kan hjælpe dig med alt fra brugernavn og passwords, din webmail, adgang til det trådløse netværk via Eduroam og meget mere. Der tilbydes desuden forskellige IT-kurser, hvilket du finder mere information om på facebook.com/BssKurser.

IT-supporten findes både på Fuglesangs Allé (bygn. 2628) og på Bartholins Allé (bygn. 1322).


Boghandel

Du kan købe bøger ved BSS Books, som er boghandlen på Fuglesangs Allé. BSS Books har bøgerne til pensum i de forskellige fag. De tilbyder 10% studenterrabat på næsten alle bøger. På bssbooks.dk finder du bogliste med, hvilke bøger du skal bruge til dit 1. semester. Det er en god idé at købe bøger allerede inden studiestart.
Mere information om boghandlen følger i introduktionsforløbet.


Bibliotekerne - AU Library

På AU Library tilbyder vi dig:

 • Online og fysisk adgang til en stor mængde akademisk information og litteratur
 • Læsepladser til individuelle studier og gruppearbejdspladser
 • Undervisning og hjælp til at styrke din akademiske informationskompetence
 • Hjælp til at søge, finde, vurdere og organisere akademisk information og litteratur.

_______

De to biblioteker i Aarhus, som er tilknyttet Aarhus BSS finder du på:

http://library.au.dk/biblioteker/bartholins-alle

Skema og beskrivelser af fag

Timeplaner
Du finder altid dine timeplaner (dit skema) her på studieportalen under menupunktet Undervisning > Timeplaner. Der kan forekomme ændringer i timeplanerne, og derfor er det vigtigt løbende at tjekke dine timeplaner.

Fagbeskrivelser
Konkrete beskrivelser af alle de forskellige fag finder du i kursuskataloget under Undervisning > Kursuskatalog. Her kan du også få et overblik over pensum i de forskellige fag.

Forstå Aarhus BSS, Aarhus Universitet

________

 

Aarhus BSS er ét af de fem fakulteter på Aarhus Universitet og samler de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske discipliner. Fakultetets officielle navn er School of Business and Social Sciences, men i daglig tale bruges Aarhus BSS.

Aarhus BSS huser 6 institutter, som er Institut for Økonomi, Institut for Statskundskab, Institut for Virksomhedsledelse, Psykologisk Institut, Juridisk Institut og Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

Code of Conduct

Code of Conduct for studerende ved Aarhus BSS beskriver de grundlæggende værdier og forventninger til de studerendes adfærd, når de færdes på universitetets arealer eller optræder som repræsentanter for Aarhus Universitet. Alle studerende forventes at respektere og leve op til de adfærdsmæssige værdier inden for læring, samvær og i forhold til omverdenen.

Livet på campus

Studenterforeninger

Et af de helt særlige kendetegn på Institut for Økonomi er det unikke og fællesskabende foreningsliv blandt studerende, som er med til at berige studielivet for mange studerende. Ved at være en del af foreningslivet kan du bidrage til at udvikle spændende arrangementer – faglige som sociale – og du får desuden et bredt netværk på tværs af årgange og studieretninger.

Du kan se frem til at blive præsenteret for foreningerne i din Rusuge på foreningsløbet.

Find rundt på campus

Find rundt på campus Fuglesangs Allé

 • M-bygningen (2628)
  Her finder du de fleste auditorier på Fuglesangs Allé.
 • U-bygningen (2636)
  Her findes ét stort auditorium i kælderen, men ellers er U-bygningen hovedsageligt kendt for alle de mange undervisningslokaler.
 • D-bygningen (2623)
  Her finder du biblioteket, hvor du kan finde relevant litteratur eller benytte dets læsepladser.
 • S-bygningen (2610)
  Denne bygning er hjertet af campus Fuglesangs Allé. Her er der mange grupperum og læsepladser for de studerende. Derudover findes campus-kantinen Caf’Inn også i denne bygning.
 • R-bygningen (2640)
  Her holder langt de fleste økonomistuderende til i løbet af en læsedag på universitetet. Stemningen er derfor altid i top. Samtidig er R-bygningen også stedet for langt de fleste foreningskontorer, hvor man  altid er velkommen til at svinge forbi til en kop kaffe eller en snak.

Som ny på et ukendt sted kan det dog være svært selv at finde rundt. Derfor har AU oprettet app’en “AU Find”, som kan hjælpe dig med at finde rundt. Ellers kan man altid tage fat i en ældre studerende. De er altid klar på at hjælpe dig godt på vej.

Sociale og faglige arrangementer

De forskellige studenterforeninger arrangerer rigtig mange spændende faglige og sociale arrangementer hvert semester. Her får du blot en smagsprøve på nogle af de helt store begivenheder for økonomistuderende.

__________

Aarhus Symposium
Hvert år den første fredag i november inviteres et stærkt line-up af vigtige beslutningstagere og ledere til at dele deres erfaringer og deltage i diskussioner med ambitiøse studerende. Aarhus Symposium er en begivenhed i ekstraordinær klasse med det formål at forbinde studerende, morgendagens ledere med vigtige beslutningstagere og nutidens ledere. Hvert års symposium tager udgangspunkt i et spændende og aktuelt tema.


Børsbar
Hvert år slår Studenterlauget, Økonomisk Forening og FinanceLab sig sammen og afholder den traditionsrige fest: BØRSBAR! Denne fest kan prale af at være Aarhus BSS’ allerstørste fest.

Konceptet bag ”Børsbar” er meget simpelt: Barpriserne falder og stiger i takt med efterspørgslen. Det betyder, at prisen på en drink vil stige, hvis efterspørgslen er stor, og falde hvis efterspørgslen er lille. Du vil til hver en tid kunne følge med i prisen på fadøl, drinks, Lille Fugl og en ØF-Kande, så du er klar til at slå til, når priserne er i bund.

Børsbar er blandt mange andre events såsom Kapsejladsens udtrækningsfest og Danmarks Største Fredagsbar nogle af årets helt store højdepunkter.


Fredagsbar og fester
Ugens helt store højdepunkt er fredagsbaren Konverterbar, der hver fredag er åben fra kl. 15.00-18.00 og er samlingspunktet for hele studiet. Her er det muligt at få lagt ugens strabadser bag sig og nyde kolde øl og drinks med dine studiekammerater til yderst studievenlige priser.

Udover fredagsbaren afholdes der et par gange hvert semester fester for hele økonomistudiet. Disse fester arrangeres ofte sammen med andre studier på Aarhus Universitet, hvorfor der skabes en rigtig god stemning og samtidig rig mulighed for at danne relationer både på kryds og tværs af årgange og studier.


Kapsejlads i Universitetsparken

Kapsejladsen – Kampen om Det Gyldne Bækken er også et højdepunkt på Aarhus Universitet. Her kæmper tolv udvalgte festforeninger om at blive dette års konger af universitetsparken. Det er en dag fuld af hygge og fest med 30.000 andre studerende. Det er officielt den største universitetsbegivenhed i hele Nordeuropa.

Få en virtuel intro

Allerede før studiestarten, kan du påbegynde AU's online introduktion til studiestarten, og få svar på nogle ting som er rare at vide inden du starter.

Forløbet hedder Study@AU og består af 4 moduler, som giver dig indblik i din uddannelse, universitetet, relevante IT-platforme og de fællesskaber, du kan blive en del af på Aarhus Universitet. Du kan tilgå introduktionsforløbet via Brightspace fra midten af august.

Kontakt