Spørgsmål og svar

Herunder finder du svar på mange af de spørgsmål, vi ofte modtager omkring udveksling. Finder du ikke svar på netop dit spørgsmål, så kan du kontakte din internationale koordinator. Du finder vores kontaktoplysninger under "Udlandsophold -> Kontakt" i menuen.  

Hvornår kan jeg se, hvor jeg kan komme hen i næste ansøgningsrunde?

Pr. 15/10 skulle de fleste aftaler kunne ses i MoveOn.

Der kan dog forekomme ændringer frem til 1. november, hvor systemet åbner for ansøgninger.

Kan vi søge to personer sammen?

Ja, det kan I godt. I kan angive i jeres ansøgning, hvem I vil rejse sammen med, og her skal I samtidig tage stilling til, om I vil rejse afsted på egen hånd, hvis det ikke er muligt at få plads ved samme universitet. 

Husk også at lave de samme prioriteter i jeres ansøgning. Når I søger sammen, er det ekstra vigtigt at have mange prioriteter, da det kan være sværere at få et ønsket universitet. 

Er man to, der søger sammen, så det det laveste karaktergennemsnit, vi tildeler pladser ud fra. Har den ene af jer f.eks.10,9 i gennemsnit og den anden 4,3, så er det 4,3 der tæller. 

Skal jeg skrive, hvilke fag, jeg gerne vil have, på alle de universiteter, jeg søger en plads på?

Det korte svar er ja! Og det skal du, fordi vi skal være sikre på, at der er nok relevante kurser på alle de universiteter, du vælger. 

Du skal derfor anføre fag svarende til 30 ECTS for alle dine prioriteter.

Disse oplysninger er desuden en hjælp til dig selv, da du også skal angive kurserne, når du søger en forhåndsgodkendelse senere hen. 

Er det en ulempe at søge flere prioriteter?

Nej, for jo flere universiteter du angiver, desto større er din sandsynlighed for at komme på udveksling. Vi fordeler pladserene efter karaktergennemsnit uanset om du søger een eller flere pladser. 

I fordelingen af pladserne ønsker vi at sende flest muligt afsted, og vi forsøger at fordele pladser ud fra førsteprioriteter, men da der er mange om buddet på de særligt populære destinationer (f.eks. Australien og New Zealand), er dette ikke altid en mulighed. 

Vi forventer, at du kun søger ud på aftaler, hvor du er interesseret i at blive tilbudt en plads uanset din prioritet.

Kan jeg søge ud både i efterår og forår på én gang?

Du søger til det semester du helst vil rejse ud, men du kan i ansøgningssystemet anføre, at du er fleksibel ifht. hvilket semester du søger udveksling. 

Kan jeg melde fra, efter jeg har sagt ja til en plads på udveksling?

Ja, det er muligt afstå din udvekslingsplads.

Dog skal du vide, at melder du fra senere end 1. maj, er det sjældent muligt for os at afsætte pladsen til anden side.  

Hvis du afmelder din plads på udveksling, er der nogle ting, du skal huske at gøre: 

  • Opdater din studiekontrakt.
  • Hvis du har fået en forhåndsgodkendelse, så skal du give studienævnet besked om, at den skal skal annulleres - du kan skrive til studieservice.nat-tech@au.dk
  • Hvis du afstår din udveksling for det kommende semester efter tilmeldingsfristen for kurser på AU, skal du skrive til undervisning.nat-tech@au.dk for at blive tilmeldt kurser. Husk først at få opdateret din studiekontrakt! 

Hvor finder jeg rejseevalueringer fra andre studerende?

Vi beder alle vores studerende om at evaluere deres ophold i MoveOn, når de er kommet tilbage - du finder dem som "Travel reports" under de enkelte aftaler med det pågældende universitet. Der er dog endnu ikke ret mange, da systemet kun er få år gammelt. 

Har du spørgsmål til kursusudbuddet på et udenlansk universitet?

Hvis du har spørgsmål til kursusudbud eller -inhold på et udenlandsk universitet, skal du kontakte deres internationale kontor for at få hjælp. Din internationale koordinator på Nat-Tech kan desværre ikke hjælpe dig med den del.