Plagieringkontrolsystemet URKUND

Beskrivelse
URKUND er et licenseret system til plagieringkontrol af studerendes opgaver og eksaminer, tilgængeligt for alle undervisere på School of Business and Social Sciences, Aarhus University.

Der findes på BSS forskellige måder at anvende URKUND på, men den primære er en mail-baseret indgang, hvor man som studerende afleverer opgaver til sin underviser gennem dennes personlige URKUND-email. Følg linket nedenfor for adgang til demonstrations-videoer og supplerende information om URKUND.

URKUND supportside på 'IT på Aarhus BSS' (siden er kun på engelsk)

Systemet blev udviklet i 2000 som et samarbejde med Pedagogiska Institutionen (Department of Education) ved Uppsala Universitet i Sverige. Det bliver brugt på universiteter i hele Europa og er webbaseret. Det kontrollerer afleverede dokumenter i tre centrale kilder - internettet, forlagsmateriale og URKUNDs eget arkiv.

Undgå plagiering
Stopplagiat.nu er en webtutorial for studerende om plagiering lavet i samarbejde mellem de største danske forskningsbiblioteker og undervisere fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

Stop Plagiat Nu: www.stopplagiat.nu

Se mere her om hvad du kan gøre for at undgå at plagiere (pdf)