Du vil få brug for en lægeerklæring, hvis du skal søge en dispensation for noget i løbet af dit studie på grund af sygdom eller funktionsnedsættelse.
Det kan fx være:
Det er en god idé, at din lægeerklæring er målrettet det, du skal bruge den til. Det kan du læse mere om her på siden.
Bliver du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, skal du endelig kontakte Studievejledningen på Health.
Din lægeerklæring skal støtte op om din ansøgning bedst muligt. Derfor afhænger indholdet af din lægeerklæring også af, hvad du søger om.
Søger du om fx særlige eksamensvilkår, er det vigtigt, at lægeerklæringen
Søger du om fx udsættelse af maksimal studietid, er det som regel vigtigt, at lægeerklæringen beskriver:
En lægeerklæring er ikke ensbetydende med, at du automatisk får en dispensation. Det kommer an på, hvad du søger om, og om studienævnet kan godkende din ansøgning.
Lægeerklæringen skal laves af en læge, du ikke har en nær relation til.
Det betyder, at du ikke kan sende en lægeerklæring fra et nært familiemedlem/pårørende, lige meget om han/hun er din faste læge eller ej.
Du skal i stedet kontakte en anden læge og få en uvildig lægeerklæring.
Skal du dokumentere længere tids sygdom kan det i nogle tilfælde være nok med en journaludskrift for perioden fra egen læge – også selvom lægen er et nært familiemedlem/pårørende.
Den sagsbehandler, som modtager din ansøgning, anonymiserer din endelige ansøgning til studienævnet og alle dine bilag (fx din lægeerklæring), inden det bliver sendt til studienævnet på din uddannelse.
Det betyder, at dit navn, cpr-nummer, adresse, telefonnummer og andre personoplysninger ikke fremgår af det materiale, som studienævnet behandler.