Den 3. Vis Moot Pre-Moot blev vundet af Juridisk Institut

Juridisk Institut dannede lørdag den 2. februar 2019 rammen om en procedurekonkurrence for processpillet Vis Moot. Der var tale om en såkaldt Pre-Moot, der bruges som led i forberedelsen til den mundtlige konkurrence. Holdet fra Juridisk Institut vandt konkurrencen over de øvrige danske universiteter, Hamborg og Cambridge.

05.02.2019 | Tine Bagger Christiansen

Det vindende hold fra Juridisk Institut. Foto: Lars Matzen

Holdet fra instituttet har arbejdet hårdt siden oktober med at lave processkrifter i sagen om salg af frosset hestesæd fra en sælger i det fiktive land Mediterraneo til køberen i Equatoriana. Der har været problemer med indførelse af told og desuden rejser sagen en række processuelle problemer.

Efter at have afleveret processkrifterne, er holdet nu gået i gang med den mundtlige procedure. Det betyder ugentlige øverunder hos DLA Piper med kritik og gode råd fra erfarne procedurer. Desuden skal holdet som led i forberedelserne deltage i Pre-Moots i blandt andet New York.

Det hele kulminerer, når holdet i henhold til en voldgiftaftale i sagen skal mødes til mundtlige forhandlinger i Vindebona (Wien) i påskeugen. Her skal de dyste med mere end 350 universiteter fra hele verden.

Du kan følge holdet på Facebook - Vis Moot Aarhus University.

Vil du være med?

Vis Moot (Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot) er et internationalt processpil med deltagelse af over 300 universiteter fra hele verden. Processpillet vedrører international køberet og involverer også altid voldgiftsretlige problemstillinger.

Vis Moot er en fantastisk mulighed for at lære jura på en anden måde. Der er tale om et intenst forløb, der kræver en stor indsats. Til gengæld opleves et særligt fællesskab og en helt anden læringsmåde. Holdet vejledes gennem hele forløbet af erfarne vejledere.

Hvis du har lyst til at være en del af næste års hold, så kan du læse mere om Vis Moot her.

Aarhus BSS