Endnu en topplacering til Juridisk Institut

Da årets Vis Moot i påsken løb af stablen i Wien, blev det for fjerde år i træk til en top-16 placering for AU’s jurastuderende blandt i alt 299 hold.

13.04.2015 | Andreas G. Jensby

Kom til informationsmøde den 21. februar kl. 16 i Søauditoriet, hvis du vil være med på det næste Vis Moot-hold

I påsken deltog et udvalgt hold studerende fra Juridisk Institut i det traditionsrige processpil Vis Moot i Wien sammen 298 andre hold fra forskellige universiteter i hele verden. Juridisk institut har de sidste mange år markeret sig flot, og også i år formåede de studerende at indfri forventningerne. Holdet endte blandt de 16 bedste og modtog derudover en såkaldt ”honourable mention” for det ene af holdets skriftlige indlæg. Ligeledes modtog Esben Ravnsbæk Johannsen en ”honourable mention” for sin mundtlige procedure.

”Vis Moot er en del af vores internationale satsning, og det er glædeligt at se, at holdet klarer sig så godt. Det kan de – og vi – være stolte af,” udtaler institutleder Tine Sommer.

Vis Moot-finalen stod mellem Ottawa and Singapore med Ottowa som vinder. Det danske hold røg ud til det tyske hold fra University of Tübingen.

Intense forberedelser i USA og Europa
AU-holdet har siden oktober sidste år brugt masser af dage, aftener og weekender for at være så godt forberedt som muligt til den intense dyst i Wien. Det hårde slæb er dog blevet hjulpet godt på vej af godt kammeratskab, hyggeligt samvær og en nyindkøbt, særlig god kaffemaskine for ikke at gå ned på manglende koffein. Måske var tanken også, at der skulle være kvalitet hele vejen igennem.

Som en del af forberedelsen til konkurrencen har holdet deltaget i øverunder (pre-moots) i både USA og Europa for at udfordre og forbedre holdet. Det omfattende program har været tilrettelagt i samarbejde med instituttets samarbejdspartner, advokatfirmaet LETT, der også har stillet coaches til rådighed for holdet.

”Det har været en fornøjelse at arbejde med holdet. De er dygtige og meget ambitiøse, og alle på holdet har arbejdet sammen og skabt en fantastisk holdånd, der afgjort har været en medvirkende årsag til det gode resultat,” siger Claes Wildfang fra LETT.

Studerende: En kæmpe oplevelse
”Vi er alle enige om, at det har været en kæmpe oplevelse. Og også en kæmpe arbejdsindsats. Men det har helt sikkert været det hele værd. Vi ville med glæde gøre det igen,” siger studerende Anne-Sofie Ersgard.

Ud over Anne-Sofie Ersgaard bestod holdet af Esben Ravnsbæk Johannsen, Hans Nikolaj Amsinck Boie, Kristian Torp Jensen, Sofie Brandt Riis, Daniel Idorn, Katja Kruse Magnussen, Morten Riber Nielsen. Trænerteamet bestod af Christina Nissen, Lars Matzen, Simon Terp og Claes Wildfang fra LETT samt Kasper Steensgaard og Lasse Højlund Christensen fra Juridisk Institut. Ud over økonomisk støtte fra LETT og Juridisk Institut modtog holdet bidrag fra Knud Højgaards Fond og Dreyers Fond.

Meld dig til næste års Vis Moot – frist 10. maj
Hvis du vil på næste års Vis Moot-hold, skal du sende din ansøgning senest søndag den 10. maj 2015 til ksj@law.au.dk. Du kan få flere oplysninger på informationsmødet, der afholdes tirsdag den 21. april 2015 kl. 16.00 i Søauditoriet og læse mere om Vis Moot på hjemmesiden.

Studerende