Fælles ansvar, at vi fastholder den fysiske undervisning på Aarhus BSS

Studerende udviser generelt god disciplin på campus, men adfærd uden for universitetet kan true den fysiske undervisning, siger prodekan fra Aarhus BSS.

21.09.2020 | Aarhus BSS studier

Den forløbne uge er der konstateret op mod 30 tilfælde af covid-19 blandt studerende på Aarhus BSS, primært på HA almen og Jura. Tilfældene er håndteret i henhold til fakultetets retningslinjer, og de berørte er kontaktet med henblik på at identificere nære kontakter.

’Mange af de smittede har deltaget i fester uden for campus, og vi kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem deltagelse i festerne og den efterfølgende covid-19 smitte. Derfor vil jeg opfordre til, at alle tænker sig ekstra godt om og viderefører den gode adfærd på campus i deres fritid. Det er et fælles ansvar mellem universitet og studerende, at vi med vores adfærd er med til at sikre, at den fysiske undervisning kan fortsætte i videst muligt omfang,’ siger prodekan for uddannelse på Aarhus BSS, Per Andersen.

Overhold retningslinjerne og meld ind, hvis du bliver smittet

Inden semesterstart har Aarhus BSS på linje med de andre fakulteter på Aarhus Universitet etableret et smitteberedskab for både studerende og ansatte, hvor studerende skal melde ind til en blanketløsning, hvis de konstateres positive med covid-19. Herefter samarbejder bygningsservice, studieadministration og fagmiljøer om at tage hånd om behov for ekstra rengøring, kommunikation til studerende samt evt. hjemsendelse af stamhold.

’Hvis man som studerende bliver testet positiv for covid-19, bør man melde det ind via universitetets blanketløsning. På den måde hjælper man med, at vi hurtigst muligt får minimeret risikoen for smittespredning på campus. Det har mange studerende allerede gjort, og det er værdsat og et udtryk for ansvarlighed over for andre medstuderende,’ fortæller Per Andersen.

Per Andersen understreger desuden vigtigheden af, at alle fortsat følger de gældende retningslinjer for afvikling af undervisningen og adfærd på campus, og at man er opmærksom på at holde god afstand og huske den gode håndhygiejne.

’Helt overordnet udviser de studerende fin disciplin og samfundssind, når de er på campus, og selv om der selvfølgelig er udfordringer, så er det positivt, at vi formår vi at afvikle forholdsvis meget fysisk undervisning. Det skulle vi gerne kunne blive ved med,’ afslutter Per Andersen.

Studerende