Forhandlingskonkurrencer er et hit blandt studerende

Skarpe forhandlingsevner, et boost til CV’et, et uvurderligt netværk og en stor oplevelse er udbyttet af at deltage i internationale forhandlingskonkurrencer, fortæller BSS-studerende, som opfordrer deres medstuderende til at stille op.

17.06.2014 | Andreas G. Jensby

I april fik tre jura- og business-studerende en flot 7. plads i The Negotiation Challenge (TNC) i Reykjavik, hvor holdet var udvalgt til at deltage blandt mere end 60 andre hold fra hele verden. Og ligeledes i april opnåede AU’s jurastuderende en imponerende top-16-placering i den årlige Vis Moot-konkurrence i Wien, hvor over 280 universiteter deltager. Blot for at nævne nogle enkelte af de mange konkurrencer, hvor AU’s studerende gør sig fint bemærket og får vital erfaring.

Flere studerende bør stille op
Med oplevelsen fra TNC frisk i erindringen vil Mona von Weitzel-Mudersbach, stud. MSc EU Business and Law på BSS, sammen med sit hold gerne dele oplevelsen og opfordre andre studerende til at stille op.

”TNC er et virkeligt godt arrangement, der ikke kun ser godt ud på cv'et. Den måde, forhandlingerne med cases, regler og omgivelser er sat op på, er meget realistisk og derfor en rigtig god øvelse for 'real-life'-situationer. TNC er en international konkurrence, både mht. stedet hvor konkurrencen bliver afholdt (2012 i Paris, 2013 i Athen, 2014 i Reykjavik), og de deltagende hold, som i år var fra bl.a. fra Kina, USA, Kenya og Indien. Der er derfor en rigtig god mulighed for at netværke og skabe forbindelser til andre universiteter,” siger hun.

Interne forhandlingskonkurrencer på AU?
Mona von Weitzel-Mudersbach er stolt af holdets 7. plads i Reykjavik og finder det samtidig logisk, at der var bedre hold end BSS’.

”En af grundene til at der var nogle hold, der klart var bedre end os, var netop, at mange af de andre universiteter afholder interne konkurrencer for at forberede de studerende til TNC og for at kunne udvælge det bedste hold, der så kan søge om optagelse til den internationale konkurrence. Derfor vil vi gerne motivere de studerende på AU til at gøre noget lignende her i Aarhus,” siger hun og uddyber

”Der er rigtig mange gode grunde for de studerende til at deltage. Forhandlingsteknik er en kompetence, du kan bruge i alle mulige sammenhænge og som ser godt ud på CV’et. Vi blev alle udfordret hårdt og fik testet vores evner og grænser, men fik alligevel tid til socialt samvær og til at dele oplevelsen af at lære landet og de forskellige steder, hvor forhandlingsrunderne blev afholdt, at kende. Det kan virkelig anbefales til alle studerende,” slutter Mona von Weitzel-Mudersbach.

Yderligere information

• Mona var på hold med Marianne D. Kræmmer (Business Economics and Auditing), Rasmus Danielsen (Business Administration and Commercial Law).
  • De tre hørte om konkurrencen gennem AU Summer University-kurset ”Negotiation”.
  • Holdet fik en mentor, Rajiv Vaid Basaiawmoit, tilknyttet. Han var selv med i 2011 og meldte sig frivilligt som mentor for holdet.
  • Holdets deltagelse i TNC var støttet af School of Business and Social Sciences (BSS)
  • Kontakt Mona på mail: mona.vwm@gmail.com
Talentudvikling, Opslag