Jurastuderende fra Aarhus Universitets vinder Vis Moot premoot i København

De otte jurastuderende fra AU, som deltager i dette års Vis Moot, har for nyligt vundet deres første premoot i København, hvor Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Copenhagen Law Students også deltog. De studerende fra AU arbejder nu videre med casen og støttes igennem hele forløbet af advokatkontoret Lett samt forskere og undervisere fra Juridisk Institut.

08.03.2013 | Didde Trolle Pedersen

Jurastuderende fra AU viser sit værd ved Vis Moot premoot i København

Vis Moot holdet 2013 fra AU: Lene Bjerre, Morten Dybro, Peter Stentoft, Jeppe Vestergaard, Christian Skadborg, Heidi Lindberg, Simon Terp og Tobias Weibel.

- Vis Moot er først og fremmest en fornem mulighed for at få lov til at fordybe sig i en rigtig spændende juridisk problemstilling sammen med dygtige studerende og forskere fra AU. Det skriftlige arbejde omsættes, med støtte fra advokatkontorerne, til en mundtlig procedure og særligt det at få lov til at samarbejde med advokatfirmaer er ikke noget vi normalt har mulighed for på jurastudiet. Det er en meget anderledes og givende oplevelse, siger Simon Terp, som er deltager på Vis Moot holdet 2013.

Fra København til New York
Med den flotte præstation i København kom Vis Moot holdet godt fra start. Holdet er desuden også lige hjemvendt fra tre premoots i New York, hvor de blandt andet mødte Harvard Law School og Columbia University.

- Det er rigtig rart at opleve, at et offentligt universitet, som Aarhus Universitet, kan være med på samme niveau som de helt store og berømte universiteter i verden, fortæller Simon Terp, som føler, at hele Vis Moot forløbet giver ham en god bagage med i rygsækken når han skal videre efter jurastudiet.

Arbejdet frem mod finalen i Wien
Nu skal holdet fra AU fortsat øve på årets case sammen med advokaterne fra Lett, imens de ser frem til endnu en premoot i Düsseldorf og selvfølgelig den endelige finale i Wien.

- Udover det store faglige udbytte, er noget af det bedste ved Vis Moot også, at man får lov til at rejse til New York, Düsseldorf og Wien sammen med syv andre studerende, som man hurtigt har lært at kende rigtig, rigtig godt, fortæller Simon Terp.

Omkring 300 universiteter fra hele verden deltager i Vis Moot. De deltagende universiteter får hvert år udleveret en international juridisk problemstilling. I år er emnet primært brug af børnearbejde og hvorvidt det kan kvalificeres som en mangel. Herefter udarbejdes der processkrifter, der deltages i mundtlige prøverunder, de såkaldte premoots, og til sidst mødes alle universiteterne i Wien til den store finale, hvor den endelige vinder findes. Sidste år sluttede Aarhus Universitet på en flot tredjeplads.

Læs mere om Vis Moot og deltagelse.

Studerende