Aarhus BSS

Jurastuderende hædret i verdens største mediationskonkurrence

International Commercial Mediation Competition er netop afholdt i Paris, og igen i år blev holdet fra Aarhus BSS fremhævet og hædret. Denne gang for deres excellente kulturforståelse i dysten mod hold fra Brasilien, Tyskland, New Zealand og Indien.

Det er næsten den juridiske mediations svar på Oscar-uddelingen: International Commercial Mediation Competition 2017 er netop afholdt i Paris’ fornemme rammer, og igen med jurastuderende fra Aarhus BSS på podiet.

Nærmere bestemt Pernille Grønnegaard Pedersen og Emilie Agerbak Halvorsen, som sammen med coach og adjungeret lektor Mikkel Gudsøe vandt ”Special Award for Best Acknowledgement of Cultural Differences” og høstede store roser for deres indsats mod holdene fra Brasilien, Tyskland, New Zealand og Indien.

”Kulturelle forskelle er yderst vigtige i mediation, fordi temperamenter, forhandlings- og konfliktløsningsstile varierer betragteligt. Dertil kommer de sproglige udfordringer, hvor nogle er svære at forstå, taler hurtigt, bruger andre termer osv., hvilket kan være katastrofalt, fordi mediation jo netop vedrører konflikter, som skal håndteres. Derfor er gode empatiske kommunikationsevner, herunder aktiv lytning og problemløsende interessebaseret forhandlingskompetencer alfa og omega,” forklarer Mikkel Gudsøe

Studerende: Stort privilegium og stor stolthed

For Pernille og Emilie har det været en stor oplevelse at deltage både i forkonkurrencen i Hamborg og hovedkonkurrencen i Paris.

”Vi er stolte over at få en special award med hjem efter fire meget intensive dage med mediationer og forberedelse fra morgen til aften – endda på et fremmed sprog. Derudover var det et stort privilegium at blive vurderet af dommere og mediatorer med mange års erfaring, og vi har fået yderst konstruktiv feedback, så vi konstant kunne forbedre os. Alt i alt en fantastisk og lærerig oplevelse.”

Lille hold – stor erfaring

De fleste hold ved konkurrencen tæller fire studerende og flere coaches, mens holdet fra Aarhus kun var to studerende. Det var dog primært en fordel, forklarer Mikkel Gudsøe:

”Når man er to, bliver man hurtigere sammentømret og ”rutineret” som team, fordi man deltager i alle de 4 indledende mediationer. Ulempen er naturligvis, at det er hårdt at forberede og gennemføre 4 vidt forskellige scenarier og mediationer – der er en del at holde styr på. Det er dog også positivt, at man netop lærer at rumme så megen fakta,” forklarer han og forsætter

” I år valgte vi som noget nyt, at én studerende konsekvent i alle mediationer var direktør/klient og den anden konsekvent advokat, for at sikre en ”rutine” i rolleindlevelsen. Emilie og Pernille var gode til at supplere hinanden i rollerne som hhv. klient og advokat, og derfor blev de fortjent hædret med en award.”

Yderligere information

Mikkel Gudsøe
Adjungeret lektor
Aarhus BSS – Aarhus Universitet

Mobil: 2890 6486
E-mail: mg@jbholding.com

Oops, an error occurred! Code: 20211207004732dd213e0a