Jurastuderende i top tre blandt de bedste universiteter i verden

Jurastuderende fra Juridisk Institut har bevist, at de hører med i verdenseliten. I en stor international konkurrence er de blevet nummer tre sammen med Harvard kun slået af det indiske universitet Nalsar, der vandt. og UCL fra London, der blev nummer to.

20.04.2012 | Tine Bagger

Jurastuderende på Juridisk Institut er i top tre blandt de bedste universiteter i verden. Foto: Colourbox.

Et hold med otte studerende på Jurauddannelsen ligger internationalt helt i front, når det gælder viden om international køberet og international voldgiftsret. De har fået en flot tredjeplads i det internationale processpil for jurastuderende, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, der siden 1994 årligt er blevet afholdt i Wien, Østrig.

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot er et prestigefyldt internationalt processpil for jurastuderende, der siden 1994 årligt er blevet holdt i Wien, Østrig. Formålet er at fremme studier af international handelsret og voldgiftsret og at uddanne jurister til morgendagens internationale voldgiftsdommere og – advokater. Her viser de jurastuderende med den flotte tredieplads sig at være nogle af de bedste på verdensplan.

Ifølge institutleder for Juridisk Institut, Michael Steinicke, er de studerendes præstation meget imponerende, idet der er tale om den største procedurekonkurrence i verden:

- Vi er naturligvis på Juridisk Institut meget glade og stolte over præstationen og ser den som et udtryk for, at såvel de studerende som de kompetencer, vi giver videre fra instituttets undervisere, er på et meget højt niveau.

Enestående internationalt resultat
Konkurrencen, hvis mundtlige proceduredel er afviklet i Wien, resulterede i, at holdet med de otte jurastuderende fra BSS nåede til semifinalen. De sluttede således på en delt tredje plads - side om side med Harvard University. Ingen af de tidligere deltagende danske hold har nået højere placering ved Vis Moot.

Alle fire procederende studerende modtog som noget helt særligt såkaldt honourable mentioning (særlig udmærkelse, red.) for deres proceduremæssige indsats.

Resultatet giver genlyd i den akademiske verden og markerer AU som et juridisk uddannelsessted på allerhøjeste internationale niveau.

Samarbejde med advokatfirmaet DELACOUR DANIA
DELACOUR DANIA har i 2012-udgaven af konkurrencen været sponsor for holdet fra Aarhus Universitet og har haft et tæt samarbejde omkring vejledning med professor Kim Sommer Jensen fra Juridisk Institut. Advokat Christian Holch og advokat og partner Sophus Bøgeskov Christensen, begge fra DELACOUR DANIA, samt advokatfuldmægtig Christian Madsen har bidraget som coaches for holdet og arbejdet intenst med de otte studerende siden primo januar 2012.

? På Juridisk Institut er vi særdeles glade for det samarbejde, vi har haft med DELACOUR DANIA, og håber på, at sådanne succeshistorier kan være medvirkende til at udbygge samarbejdet mellem Juridisk Institut og det omgivende samfund på andre felter, siger Michael Steinicke.

DELACOUR DANIA er vært for en reception den 27. april kl. 14.30 for de otte deltagere, hvor også dekan Svend Hylleberg samt studieleder for jurauddannelsen Anne-Dorte Bruun Nielsen vil deltage for at markere det flotte resultat.

Fakta om DELACOUR DANIA

• DELACOUR DANIA er et af landets største advokatfirmer med kontorer i Aarhus (hovedkontor), København, Nuuk, Tórshavn, Moskva, Kiev og Warszawa.
    • Advokat og partner Sophus Bøgeskov Christensen har været vejleder for 6 hold fra Aarhus Universitet siden studerende fra Juridisk Universitet deltog i Vis Moot med det første hold i 2002.
    • DELACOUR DANIA er ikke kun sponsor og vejleder for de århusianske hold, men har også efterfølgende ansat flere af de jurister, der har deltaget på de århusianske hold i Vis Moot.
    • DELACOUR DANIA beskæftiger knap 200 personer, heraf omkring 80 jurister. Den primære kundegruppe er små og mellemstore virksomheder i hele landet, men porteføljen tæller også privatkunder.

De studerende er:

• Christina Delfs Legaard