Hvorfor rejse ud?

Drømmer du om at arbejde uden for Danmarks grænser? Har du altid været fascineret af andre kulturer? Kunne du godt tænke dig at blive virkelig god til fransk? Er der et universitet ude i verden, med en helt unik viden inden for netop det, som du er interesseret i? Eller har du også fundet ud af, at det virkelig giver plusser på CV’et, hvis man har tilbragt et eller flere semestre i udlandet?

Lige meget hvad der motiverer dig, er der masser af gode grunde til at rejse ud i verden i løbet af studietiden.

Udvid din akademiske horisont

At læse et semester på et universitet i udlandet kan give et nyt perspektiv på dit fag og et indblik i en anden akademisk tradition. Det kan være udfordrende at opleve andre tilgange til undervisning og eksamener, men det er også meget lærerigt. Du får muligheden for at tage kurser, der ikke udbydes på AU, eller kurser der måske ligner dine fag på AU men giver et nyt perspektiv. Et studieophold i udlandet kan åbne dørene til nye faglige opdagelser og passioner, og give dig ny energi og inspiration til dine fremtidige studieplaner.

Få international forståelse

Studerende står i dag over for et internationalt jobmarked, hvor konkurrencen om de mest spændende job er hård. Derfor er det klart en fordel at kunne bevise, at man har en international forståelse og interkulturelle færdigheder.

På Aarhus Universitet findes der allerede et internationalt studiemiljø med mange internationale studerende og undervisere, men for at komme helt ind under huden på en anden kultur er man nødt til at bo og leve der, og det giver et udvekslingsophold mulighed for.

Opbyg erhvervsrettede kompetencer

Når du rejser ud, vil du få mange oplevelser, der gør dig klogere som studerende, som menneske og som kommende medarbejder. Du vil stå i situationer, du ikke har prøvet før, og du vil skulle træffe en masse beslutninger om fag, nye venner, bolig osv. Alle oplevelser vil være lærerige, og hvis du reflekterer yderligere over hver enkelt oplevelse – sjov som mindre sjov, vil der være gode erfaringer, du kan tage med dig i dit liv fremover.

Når virksomheder ansætter medarbejdere, kigger de ikke kun på dine faglige kompetencer. Der lægges også vægt på din personlige profil. Et ophold i udlandet vil være med til at forme din personlighed, og alle dine oplevelser og erfaringer vil kunne omsættes til kvalifikationer, som efterspørges på arbejdsmarkedet – nationalt som internationalt.

Skab internationalt netværk

Hvis du tager et semester i udlandet, har du samtidig muligheden for at skabe et netværk med studerende fra hele verden – studerende, der måske senere sidder i spændende job i store organisationer og virksomheder.

Det viser også uafhængighed og modenhed at forlade venner og familie derhjemme for at tage ud og lære at begå sig i et andet land med andre regler og normer, end man er vant til.

Sidst men ikke mindst vil et udlandsophold være en uforglemmelig oplevelse, med spændende rejsemuligheder og nye venner og bekendtskaber fra hele verden. Det er en måde at rejse på som ikke kan sammenlignes med noget andet, og en oplevelse, man aldrig glemmer.

Hvad siger andre studerende?

Søger du inspiration fra andre AU studerende, som har været på studieophold i udlandet? Så læs nogle evalueringer og se et par videoer. Se menuen til venstre og klik på "bliv inspireret".