Ansøgning til AU

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen for at komme på udveksling gennem AU's aftaler afhænger af, hvornår du skal afsted, men også af hvad du læser. Der er ansøgningsfrist to gange årligt, men men vær opmærksom på, at det ikke er alle studerende, som har mulighed for at søge i begge ansøgningsrunder.

  • 1. december for hele det efterfølgende akademiske år - søg fx 1. december 2021 for pladser i efteråret 2022 og foråret 2023. Ansøgningsrunden åbner 1. november 2021. 
  • 1. maj for det efterfølgende forår - søg fx 1. maj 2022 for pladser i foråret 2023. Ansøgningsrunden åbner omkring 1. april 2022.

Vi anbefaler alle, der har mulighed for det, at søge ved fristen 1. december 2021. Ved fristen 1. december kan du søge om udveksling i enten ét semester (efterår eller forår) eller et helt akademisk år. Du søger altså her om en plads i efterårssemesteret 2022 og/eller foråret 2023.

Ved fristen 1. maj kan du søge om udveksling i det efterfølgende forår. Denne frist er hovedsageligt beregnet til studerende, som starter på en ny uddannelse ved AU, og som skal søge ud allerede i deres andet semester. 

Ansøgningen

Du indgiver din ansøgning om udveksling i AU's online ansøgningssystem MoveON. Inden du ansøger, skal du undersøge dine muligheder i MoveONs database.

Ansøgningsportalen åbner d. 1. november for ansøgninger til det akademiske år 2022-23, dvs. til pladser i efteråret 2022 og foråret 2023. Pladserne slås op i løbet af oktober, så frem til 1. november, kan der ske opdateringer løbende.

Senest 1. november vil MoveON være klar med opdaterede information om partneruniversiteter og tilgængelige pladser til ansøgningsrunden i december.

Det er vigtigt, at du læser beskrivelsen af de universiteter, du vil søge, grundigt igennem. Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at de valgte universiteter har fag, som er relevante for dig og din uddannelse. Du skal også huske at tjekke, om nogle af de ønskede universiteter kræver dokumentation for dine sprogkundskaber.

Vær opmærksom på, at du øger dine chancer for at få en udvekslingsplads, hvis du søger bredt. Vi anbefaler, at du søger mindst fem forskellige universiteter. Søg gerne alle de universiteter, som du finder interessante, og som har de rette fag. Søg gerne i flere forskellige lande, og undersøg, om der er stærke universiteter, som passer til din faglighed, som måske ligger i byer, du ikke kender eller først ikke havde overvejet. 

Ansøgningen til AU er kun til intern brug. Hvis du får tildelt en udvekslingsplads, vil du også skulle søge ind på værtsuniversitet. Du vil automatisk få mere information om dette på e-mail.

Svar på ansøgningen

Du får svar på din ansøgning om en udvekslingsplads senest 8 uger efter ansøgningsfristens udløb. Svaret kommer på e-mail. 

Du vil også få en e-mail om, hvilke bilag du skal eftersende samt fristen for at indsende dem.