Bliv mentor for en udvekslingsstuderende

Mentor for udvekslingsstuderende - medicin

Har du lyst til at tage imod internationale medicinstuderende og hjælpe dem med at få en god start i Aarhus og på studiet? Så bliv mentor på medicinstudiet!

Som mentor bliver du en del af et internationalt netværk, samtidigt med at du får en anbefaling fra AU for dit arbejde og 12 timers løn for at tage imod 2-3 studerende.

Til foråret 2021 søger vi desuden én chefmentor, der udover at tage imod studerende, også skal stå for at koordinere og søge for kommunikation og opfølgning med de øvrige mentorer.  Chefmentoren bliver aflønnet med i alt 20 timers løn for sine opgaver og fungerer som tovholder på forløbet. 

Sådan kommer du i betragtning

De fleste udvekslingsstuderende kommer på 11. semester, og du skal som minimum have afsluttet 7. semester for at kunne blive mentor. 

Det er en fordel, hvis du selv har været på udveksling.

Du tilrettelægger som udgangspunkt selv tiden med dine mentees, men det er et krav, at du er til rådighed i slutningen af uge 3 og i uge 4 , da det er her de fleste studerende ankommer til Aarhus. Desuden må du påregne at være i mail-kontakt med dine mentees i løbet af december/januar måned.  

I din ansøgning skal du skrive en kort motivation for, hvorfor du mener, du vil være en god mentor. Hvis du søger stillingen som chefmentor, skal du desuden forklare, hvorfor du vil være god til opgaven. 

I udvælgelsen af mentorer kan vi finde på at indkalde til en gruppesamtale eller kontakte dig pr. telefon. 

Opgaver og vigtige datoer

For at kunne blive mentor skal du udover at kunne tage imod dine mentorer i løbet af uge 3 og 4, også deltage i og selv være med til at planlægge arrangementer. 

Det kan være lidt forskelligt, hvad en udvekslingsstuderende har brug for hjælp til, men det kan fx være at få hjælp til at hente en nøgle til bolig, introduktion til it-systemer på AU, gode råd til at handle ind i Aarhus osv.

Desuden er det sociale aspekt af mentor-rollen vigtig. Vi ønsker at give vores udvekslingsstuderende et godt fundament til at lære både danske og internationale studerende at kende. Derfor skal du have lyst til at planlægge og afholde forskellige sociale arrangementer i løbet af semestret.

Det er op til gruppen af mentorer at planlægge arrangementerne. Tidligere har der været afholdt: "Tour de mentor", "Den store bagedyst", cykeltur i Aarhus mv. 

Ansøgningsfrist: 4. december 2020 

Du får svar på din ansøgning senest den 11. december 

Planlægningsmøde

Hvis du bliver valgt som mentor skal du kunne deltage i et online planlægningsmøde mandag d. 14. december 2020 kl. 1630-1730.

HE Mentor exchange medicin

Ansøgning som mentor for udvekslingsstuderende på Medicin
Jeg søger stillingen som chefmentor
Har du tidligere været mentor?*
Samtykke*

Privatlivspolitik

Ved at bruge ovenstående formular accepterer du, at Aarhus Universitet opbevarer og behandler de personoplysninger, du giver os ifm. din mentoransøgning. Dine personoplysninger opbevares, indtil mentorgrupperne er blevet dannet og slettes derefter. Læs mere i vores privatlivspolitik.

Spørgsmål til mentorrollen

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte international koordinator, Rikke Præstegaard på telefon 9350 8396 eller mail: health.studyabroad@au.dk