Tillykke med optagelsen på din nye uddannelse på Natural Sciences eller Technical Sciences, Aarhus Universitet! Du er sikkert spændt på alt det nye, der venter dig og glæder dig til at starte.
At studere på universitetet kan være meget anderledes end at gå på en ungdomsuddannelse. På denne side har vi samlet nogle gode råd og en film, der forhåbentlig vil gøre din opstart lettere.
Når de første uger på studiet er ved at være forbi, har AU Studypedia samlet en masse forskellige tips, film og værktøjer, som vi håber vil gøre din tid som ny studerende lettere. Der er bl.a. tips til, hvordan du bedst forbereder dig, hvordan du kan bruge en læsegruppe og finde nyttig viden om din læringsproces.
Alt dette er samlet her.
Held og lykke med det!
Venlig hilsen,
Studievejledningen
Nat-Tech
Den første tid kan være overvældende og meget vil være anderledes, end du har været vant til. Du kommer til at arbejde med nye studieformer og nyt fagligt stof. Mange af bøgerne er på engelsk, og der vil helt sikkert være mange ting, du ikke forstår med det samme. Samtidig skal du lære en en flok nye mennesker at kende og forholde dig til en masse praktiske ting.
Husk, at der ikke er nogen, der forventer, at du finder ud af det hele fra dag ét! Husk også, at I er mange, der er i samme båd - så der er gode råd og støtte at hente hos dine tutorer og dine medstuderende samt undervisere og studievejledere på studiet.
I starten af dit studieliv kan disse gode råd være værd at have med:
Brug din bagage og brug hinanden | Planlæg din tid og husk at holde fri |
Slå koldt vand i blodet | Deltag i de faglige og sociale aktiviteter på studiet Når der er travlt, og materialet er svært at forstå, er det den faglige interesse og det sociale sammenhold, der skal bære dig igennem. Særligt den første tid er hård for mange, og her er det ekstra vigtigt at huske, at tiden som studerende bliver både spændende, givende og sjov - så hæng i. |
I filmen her kan du høre studerende og undervisere fortælle lidt om deres første tid på studiet.
Du kan blandt andet høre om:
Alle nye studerende med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse eller handicap kan få hjælp og støtte hos SPS (Specialepædagogisk Støtte).
Hvis du får brug for hjælp i løbet af din studietid, er du altid velkommen til at kontakte din studievejleder. Du kan finde kontaktinformation og andre vigtige informationer på din studieportal under 'Studievejledning', og du kan se, hvem der er din studievejleder under 'Kontakt studievejledningen'.