Information fra tutorerne

Kære nye studerende

Velkommen til Aarhus Universitet og velkommen til studieportalen og studiestartshjemmesiden.

Her har vi, dine tutorer, samlet de fleste af de råd og informationer, vi som ældre studerende kan give omkring det sociale og faglige miljø, introdagene, studiet generelt osv. Før den rigtige universitetshverdag starter, er der tre introdage, hvor fokus er på at lære universitetet samt dine nye klassekammerater at kende.

Introdagene vil i år ligge:

Onsdag d. 23. august - fredag d. 25. august 2023

I programmet under "studiestart" skulle det gerne fremgå, hvor du skal møde op onsdag d. 23. august. Har du ubesvarede spørgsmål efter at have klikket rundt på denne hjemmeside, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os. Du kan ringe til os på 30 40 21 42 eller sende en mail på buret@matfystutor.dk. “Buret” er tutorernes “Kommandocentral”. De ved alt - og resten kan de finde ud af. Skulle der være nogle specielle behov, som vi skal være opmærksomme på under rusdagene, er du meget velkommen til at kontakte Buret pr. mail eller telefon. Telefontiderne er som følger:

Periode Dage Telefontid
7/8 - 20/8 Alle hverdage 10.00-14.00
23/8 - 25/8 Alle dage 07.00-22.00
28/8 - 30/8 Alle dage 07.30-14.00

Du kan også finde os ved indgangen til Matematisk Institut (se her), hvor vi sidder i introdagene samt de første dage i den følgende uge. I introdagene (23/8-25/8) sidder vi også i Babbage-bygningen på Institut for Datalogi.

Vi glæder os meget til at se dig!

Tutorerne

Ordet rus

Måske har du undret dig over ordet rus. Ordet er latin og kan vist bedst oversættes med ”bonderøv”. Ordet stammer fra tidligere tiders universitetsmiljøer, hvor nyankomne førsteårsstuderende blev mobbet og chikaneret af de mere erfarne studerende, og pga. deres manglende universitets-manerer måtte finde sig i at blive mødt med tilråbet RUS!

I dag er sådanne skikke naturligvis gået i glemmebogen, og nye studerende modtages af venlige og kærlige tutorer. En tutor er en ældre studerende, der har valgt at bruge en del af sin tid på at sørge for, at de nye får den blidest mulige start på deres studie.

Men ordet rus bruges altså endnu om en førsteårsstuderende. Da det er latin, udtales det uden stød, så det rimer på ordret bus (køretøj). Det bør altså ikke forveksles med en beruselse (rus udtalt med stød), selvom nye studerende ind imellem kan befinde sig i en sådan. Ordet bøjes også som bus:

                      en rus, russen, flere russer, alle russerne.

Ikke noget med en russer eller lignende; det er en nationalitet.

Introdagene

Hvor og hvornår?

Introdagene foregår i år fra onsdag den 23. til og med fredag den 25. august.

Du starter første dag som rus onsdag d. 23. august og skal møde på universitetet mellem kl. 8.00 og 9.00. Lokationen kan du finde i programmerne, når de offenliggøres i august. Men forvent, at du skal møde et sted på universitetet.

Når du har fundet dit mødested, vil du blive registreret og henvist til dem fra dit hold, der allerede er mødt op. Her vil dine holdtutorer ligeledes være. Der vil være mulighed for en kop te eller kaffe, og ellers er der mulighed for at få fyret godt op under den snak, der altid er, når man møder nye mennesker.

Herefter vil du og holdet få en officiel velkomst fra instituttets side. Derefter er det tid til frokost, og dine tutorer informerer dig om, hvad du ellers kan forvente af de næste par dage samt din kommende tilværelse som studerende. Med både maver og hoveder fyldte er det tid til at få ordentligt styr på hinandens navne med et par navnelege.

Selvom der ikke officielt er planlagt noget festivitas de første par aftener (netop fordi du skal være frisk til sjov og spas næste dag), bruges der af naturlige årsager en masse tid på at lære hinanden at kende. Det er derfor en fornuftig idé at afsætte den første uges tid til udelukkende at blive rystet sammen med dit hold.

Huske-/glemmeliste

I introdagene er nogle ting mere nødvendige end andre. Herunder er en samlet liste, der kan hjælpe dig godt på vej.

Husk

  • Rygsæk/taske.
  • Madpakke - hvis du ikke ønsker at købe mad i kantinerne.
  • Penge - til mad eller arrangementer.
  • Tøj efter vejret - der kan forekomme udendørs arrangementer.
  • Computer torsdag.
  • Godt humør.

Glem

  • Dårligt humør.

SØHYG

Den første dag i introdagene afsluttes med et arrangement kaldet SØHYG, som bliver afholdt af fest- og foredragsforeningen TÅGEKAMMERET. Her samles alle russer og tutorer ved søen i Universitetsparken for at nyde det forhåbentligt gode vejr og lære hinanden bedre at kende. Der er tradition for i denne anledning at nyde en (eller flere) drikkevarer, og der vil muligvis være mulighed for at købe noget let at spise samt at blive hængende til hen på aftenen.

Bogindkøb

Tutorerne sørger for at arrangere fælles bogindkøb i Stakbogladen i løbet af introdagene for de, der er interesserede. Det er både muligt at betale med kort, kontanter og MobilePay.

Vil du forsøge at spare penge, eller kan du bare ikke vente, kan du købe bøgerne brugt af ældre studerende eller på nettet. Men vær opmærksom på, at du får fat i den rigtige udgave! Desuden skal der påregnes fragtomkostninger og leveringstid, så sørg for at være ude i god tid.

ParXafari

Torsdag i introdagene afsluttes med ParXafari. Her kommer du og dit rushold rundt på nogle poster i Universitetsparken, hvor der skal dystes mod nogle af de andre hold i forskellige discipliner. Hvert hold får udleveret et kort over posterne i parken og skal så selv finde rundt, dog med lidt hjælp fra tutorerne. Dette er dagens sidste officielle punkt.

Det vil være en rigtig god ide at medbringe skiftetøj og praktiske sko til ParXafari, da det ikke kan afvises, at man bliver beskidt ved et par af posterne.

Foreningsaften

Hvis I vil fortsætte hyggen efter ParXafari, afholdes der for hver studieretning et arrangement arrangeret af deres respektive studenter-/festforeninger. Dette vil tutorerne og foreningerne fortælle mere om i starten af introdagene.

Undervisning

Som en del af introdagene vil du prøve at være til en rigtig forelæsning. Dog er det ikke  pensum. For nogle vil der også være timer, hvor I på holdet regner og gennemgår små opgaver på tavlen – disse timer kaldes Teoretiske Øvelser og forkortes i daglig tale TØ.

Rusrevy, Fysikshow og Dias

Fredag eftermiddag afsluttes med tre forskellige slags underholdning, inden der skal gøres klar til et selvplanlagt arrangement. 

Rusrevy består af en masse sange og sketches opført af en gruppe tutorer. Der vil være en varierende grad af nørdet humor, interne jokes, en masse sang, ballade og sjove udklædninger.

Fysikshow bliver opført af ældre fysikstuderende og er mere show end fysik. De viser forskellige forsøg, som er underholdende, en smule lærerige og gerne indeholder ild og eksplosioner.

Dias er en præsentation af de forskellige foreninger, som du kan møde på AU.

Rustesammenaften

Fredag aften er der lagt op til fri leg for holdet, og det er noget, I selv skal sørge for at arrangere i introdagene. Meningen med arrangementet er for det første, at I skal prøve at planlægge noget selv uden alt for meget tutorindblanding, og derudover er det en oplagt mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Overvej gerne inden rusugen, om du har gode idéer til, hvad I kan lave.

Praktisk information

Hvor skal vi hen du?

Hvis du ikke allerede kender Aarhus eller universitetet, vil din første udfordring være at finde universitetet. Hvor og hvornår på universitetet du skal møde, er beskrevet under Introdagene. 

Busserne 12, 13, 16, 18, 45 (natbus), 2A og 5A og Letbanen er alle busser, der stopper i nærheden af universitetet. Køreplaner kan du finde på Midttraffiks hjemmeside, og rejseplanen.dk kan også hjælpe dig med at finde vej.

Derudover har AU en app kaldet “AU Find”. Den kan bruges til at finde vej til og fra de forskellige bygninger på universitet.

Her finder du hjælp

I løbet af introdagene er det en god ide at gå til "Buret", der fungerer som tutorernes kommandocentral. Buret er både placeret ved indgangen til Matematisk Institut og i Babbage-bygningen på Datalogi. Burets åbningstider og telefonnumre kan findes under "Information fra tutorerne" længere oppe på siden her.

Når man starter som ny studerende, kan det være vanskeligt at finde de oplysninger, man søger. I Vandrehallen på Matematik finder du Studieservice ST, som kan hjælpe med at svare på spørgsmål om din uddannelse. Datalogi har en lokal studieadministration i IT-byen i Ada-bygningen, kontor 120.

Kantinerne

Frygter du at blive underernæret efter at være flyttet fra mors mad, kan universitetets kantiner blive redningen for dig. Kantinerne tilbyder mad i flere prisklasser. Matematisk Kantine er stor og central, og Fysisk Kantine på syvende etage har en formidabel udsigt. Derudover findes der også en kantine på Institut for Kemi.

I IT-byen, hvor datalogerne og IT'erne har meget af deres undervisning, er der en kantine i Incuba (IT-Huset) og en i Nygaard- bygningen. Alternativt ligger Storcenter Nord lige i nærheden af IT-byen.

Studievejledning

Du kan altid få hjælp hos studievejlederne. På universitetet er studievejlederne ældre studerende, hvilket gør, at de nemmere kan sætte sig ind i dine problemer. Studievejlederne har selvfølgelig tavshedspligt. Du finder studievejlederne på deres kontor i lokale 131 i bygning 1530 ved Vandrehallen.

Læs mere på https://studerende.au.dk/studier/fagportaler/nanoscience/studievejledning

Studienummer, AU-id og studiekort

Som studerende på AU får du et studienummer, som du skal bruge til bl.a. eksaminer. Udover et studienummer får du også et AU-id, som du skal bruge til at identificere dig i bl.a. IT-systemer. Endelig får du et studiekort, som giver adgang til universitetet uden for almindelige åbningstider. Sammen med dit studiekort fungerer dit studienummer og AU-id som dit ID som studerende.

Dit studienummer og AU-id kan du finde på mitstudie.au.dk, hvor du også bestiller dit studiekort.

Myter om studiestarten

Du har sikkert hørt mange myter om studiestarten på universitetet. Langt de fleste er dog blot det: Myter. Herunder kan du læse om nogle af de mest hårdnakkede myter. Har du nogen spørgsmål, eller er der noget, du er i tvivl om, så spørg endelig en tutor - det er det, vi er her for!

Tutorerne

Du har måske hørt, at tutorerne er ansatte ved universitetet og derfor får penge for at lede dig sikkert igennem studiestarten. Sådan er det ikke på Nat-Tech-fakulteterne; her er tutorerne ældre, frivillige studerende, der har valgt at bruge noget af deres sparsomme fritid på at lede dig sikkert igennem den første tid på universitetet. Vi læser ligesom dig, så derfor ved vi, hvilke problemer, der kan opstå, og har vi ikke en løsning ved hånden, så ved vi, hvem der har. Så hold endelig ikke dine spørgsmål tilbage!

Det er os tutorer, der arrangerer langt de fleste introducerende aktiviteter for dig, bl.a. introdagene i august (altså de tre dage inden den “rigtige” studiestart), hytteturene i weekenden d. 8-10 september og holdets timer. Der er en gruppe tutorer tilknyttet hvert hold nye studerende, og disse tutorer er som regel knyttet til holdet indtil jul.

"Ældre" studerende

På gymnasiet har nogle måske oplevet, at de ældre studerende "bød de nye velkommen" på fantasifulde og ofte ubehagelige måder. Det er bestemt ikke noget, vi benytter os af på universitetet! Generelt er ældre studerende venlige og hjælpsomme – specielt tutorerne! Det er dog ikke uset, at ældre studerende kan finde på at kalde dig ”rus”, hvilket der ikke ligger nogen ond mening bag. Du kan læse mere om ordet “rus” under Information fra tutorerne.

Hvis der er noget, du ikke lige kan finde ud af eller finde i det hele taget, så kan du altid spørge en ældre studerende. Universitetet er et sted, hvor der findes alle mulige forskellige typer, og der er plads til alle. Studerende, gamle såvel som nye, er meget åbne og imødekommende.

Studieformer

Forelæsninger

En del af undervisningen på universitetet foregår som forelæsninger, hvor du sidder i et auditorium sammen med andre studerende. Underviseren er forsker inden for sit undervisningsfelt, og vedkommende vil gennemgå stoffet, mens du lytter og eventuelt tager noter. Brug det første stykke tid på at finde ud af, hvordan du bedst skriver noter, da det er meget forskelligt, hvad forskellige studerende gør. Det kan ske for alle, at de bliver sat af under forelæsningerne, men en indsats i weekender og læseferier kan indhente meget. De fleste lærebøger er på engelsk, enkelte på dansk, men det vænner man sig hurtigt til.

Du skal være opmærksom på det såkaldte “akademiske kvarter”. Det betyder eksempelvis, at en time starter kl. 12.15, når der står kl. 12 på dit skema. Hver time varer 45 minutter, hvorefter det næste akademiske kvarter fungerer som pause – og så starter næste time igen kvart over. Sådan fortsætter det hele dagen, og der er altså ingen lange pauser indlagt.

Teoretiske Øvelser

Teoretiske Øvelser (TØ) er skemalagte timer med en instruktor, hvor du sammen med dit hold bearbejder forelæsningernes stof med opgaver, øvelser og diskussion. TØ er en vigtig undervisningsform, hvor du sammen med holdkammerater oparbejder den nødvendige viden og forståelse for faget. Det er desuden en god træning i at komme til tavlen og regne opgaver. Instruktoren er oftest en ældre studerende.

Afleveringsopgaver

For at blive indstillet til eksamen kræver de fleste kurser, at man afleverer og får godkendt et vist antal opgaver. Sørg for ikke at komme bagefter! Hvis en afleveringsopgave ikke bliver godkendt, kan den som oftest genafleveres – så selv om man ikke kan finde ud af det hele, kan det godt betale sig at aflevere alligevel.

Afleveringsopgavernes indhold udgør et udemærket, repræsentativt udsnit af, hvad der venter dig i en eventuel skriftlig eksamen, idet de ofte består af tidligere eksamensopgaver. Så selvom man har fået godkendt så mange afleveringsopgaver, som er påkrævet, kan det absolut anbefales at stræbe efter at aflevere alle de stillede opgaver.

Matematisk Laboratorie

I nogle matematikkurser (f.eks. Calculus) er der som supplement til holdtimer med opgaveregning oprettet noget, der kaldes "Matematisk Laboratorie" eller MatLab i kort form, hvilket er skemalagt. Man kan sidde i grupper og regne opgaver sammen, og der er mulighed for at stille spørgsmål til opgaverne til de forelæsere og /eller ph.d.-studerende, som går rundt og hjælper. 

Eksamen samt plan over semestrene

På vores fakultet er studieåret inddelt i “semestre”. Hvert semester består af 14 ugers undervisning med efterfølgende eksamensperiode. Efterårssemesteret går fra september til og med januar, og forårssemesetret går fra slut januar til og med juni.

Du kan se undervisningsplanen her: http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/nanoscience/undervisning/

Du skal dog være opmærksom på at se på undervisnings- og eksamensperioden for 2022/23.

Der vil være eksamensperiode to gange om året. Der er forskel på, hvordan kurserne bestås. I kursuskataloget kan du læse, hvad der skal til for at bestå de enkelte kurser: kursuskatalog.au.dk

Eksamensplanen kan du finde her: http://studerende.au.dk/studier/fagportaler/nanoscience/eksamen/eksamensplaner/

Husk, at du har 3 eksamensforsøg pr. kursus. Dog har du som førsteårsstuderende kun 2 forsøg (dette gælder til du er på 3. semester). Læs mere om dette på https://studerende.au.dk/studier/fagportaler/foersteaarsproeven.

Notatteknik

Det er meget forskelligt, hvordan folk arbejder bedst. Nogle noterer alt, hvad forelæseren siger og skriver på tavlen, mens andre nøjes med at lytte. Der kan være både fordele og ulemper: Det kan være svært at følge med i forelæsningen, hvis du skriver hele tiden, men omvendt kan det være svært at huske, hvad der skete for fire tavler siden, hvis du ikke har noget at støtte dig til.

Du kan også følge med i din lærebog, og det er en fordel at se på stoffet hjemmefra. På den måde ved du, hvor de svære passager er, og derfor også hvor du skal være ekstra opmærksom. Til det formål kan det være en fordel at tage noter i bogens marginer.

Hvad der fungerer bedst for dig, finder du ud af efterhånden, og Studenterrådet afholder også af og til kurser i notatteknik, som man frit kan benytte sig af.

Læsegrupper

Mange studerende har glæde af at være med i en læsegruppe. Normalt bliver der dannet læsegrupper i introdagene eller starten af første semester, så alle har en læsegruppe at starte i – prøv at bruge læsegruppen du får tildelt og se, om det fungerer for dig. Andre har det bedst med at arbejde meget på tværs, men det er en rigtig god ide at gøre brug af sine medstuderende. Der er både en udfordring og støtte i at arbejde sammen med andre studerende, da alle har noget at byde ind med.

Holdlokaler

Førsteårsstuderende på nanoteknologi deles om tre holdlokaler i alt. I disse lokaler har man en del af sine timer. Lokalerne ligger ved siden af hinanden, så man er tæt på sine medstuderende.

Nanoteknisk lektiecafé

En gang om ugen er der nanoteknisk lektiecafe, der afholdes i foyeren i iNano-huset. Der er instruktorer til stede fra hvert kursus, så man kan få hjælp til at lave sine opgaver og afleveringer.

Studieliv

Der er mange sociale arrangementer og foreninger på Aarhus Universitet. Her er en oversigt over nogle af foreningerne og fredagsbarerne.

Foreninger

DSAU

Datalogisk Studenterforening på Aarhus Universitet afholder både faglige og sociale arrangementer for datalogistuderende såvel som interesserede.

Eulers Venner

Forening for de studerende, der ikke får nok matematik i hverdagen. De holder foredrag ca. en gang i måneden om forskellige matematiske emner. Derudover holdes lektiecafé i slutningen af semesteret, hvor der også er gratis pizza.

MADS FØK

De studerende på studieretningerne datalogi, datavidenskab, fysik, IT, matematik, matematik-økonomi og nanoscience har deres eget blad, der hedder MADS FØK. Det består af en bred vifte af indlæg rangerende fra tegneserier og hetzes til litteratur på et højt plan. Du kan selv bidrage med indhold eller holde dig til læsning. MADS FØK udkommer ved starten af hvert kvarter.

TÅGEKAMMERET

TÅGEKAMMERET er en fælles fest- og foredragsforening for datalogi, datavidenskab, fysik, IT, matematik, matematik-økonomi og nanoscience. Det er Danmarks ældste festforening og har en masse traditioner. TÅGEKAMMERET holder møde hver torsdag, hvor alle er velkomne. Derudover afholdes en del arrangementer i løbet af året, bl.a. Rushyg, SØHYG, TK-Open, BODYCRASHING og to årlige revyer.

Nanorama

Foreningen for nanoscience-studerende. Udover at arrangere fredagsbarer står de for mange andre arrangementer af relevans for nanoteknologer – både sociale og faglige.

UNF

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) er en forening, hvis formål er at fremme interessen for naturvidenskab, teknologi og medicin. De afholder en del arrangementer, bl.a. foredrag, science camps og studieture.

MØF

Matematik-økonomernes Festforening holder et par fester om året for alle Mat-Øk’er, hvor man hygger med sit hold og lærer de andre årgange at kende. De holder også deres årlige bowlingtur, sportsdag og kroketturnering. MØF står også for den årlige studietur, som går til KBH i lige år og til udlandet i ulige. Studieturen er for 2. Årgang og opefter. MØFs blad Giffen udkommer fire gange om året.

Sigma

Sigma er  en interesseorganisation, der varetager de studerendes interesser.

Aarhus Universitets-Sport

Sportsklub med tilknytning til universitetet. Her kan du finde studentervenlige priser på en lang række sportsgrene.

WoMAn

Women in Mathematics Aarhus (WoMAn) er en gruppe lavet af kvindelige ansatte og studerende på matematisk institut, med formål at gøre det nemmere for kvinder at mødes og socialisere med andre kvindelige matematiker på Aarhus universitet.

ALICE

Alice er et netværk for kvinder i Computing, IT og Enginerring på Aarhus universitet.

Udover at fungere som et støttende miljø for kvinder i computing-relaterede områder på Aarhus universitet, holder de også begivenheder for studerende og ansatte på Aarhus universitet.

Datavenskab

Datavenskab er en studenterforening for alle der studerer datavidenskab ved Matematisk Institut, AU.

Fredagsbarer

Universitetet byder på et væld af fredagsbarer, hvor man kan fejre, at eksamenerne er overståede, varme op til TK-festerne, eller blot puste ud ovenpå en hård uge. De fleste studier har deres egen fredagsbar, men alle er velkomne i alle universitetets fredagsbarer. Virker det for skræmmende at dukke alene op i et lille rum fyldt med store fysikere, så tag din tutor i hånden, og lad høn tage dig med på opdagelse. Af fredagsbarer i umiddelbar nærhed af dig kan nævnes:

Fredagscaféen (Datalogi og IT)

Fredagscaféen (DatBar) holder til i kælderen af Nygaard-bygningen i IT-byen. De tilbyder et stort udvalg af specialøl, cider og billig øl på fad, spil af forskellig art og af og til gratis fadøl sponsoreret af venlige firmaer. Derudover afholdes der mindre events af forskellig karakter. Baren er åben hver fredag året rundt - også når juleaften falder på en fredag.

Fysisk Fredagsbar (Fysik)

Fysisk Fredagsbar (FFB) holder til på 2. sal på Fysik, ud til parkeringspladsen. Den holder åbent fra kl. 16 hver fredag (inklusive de fredage, der falder på andre ugedage f.eks. før helligdage og ferier). FFB tilbyder et udvalg af øl, chips og brætspil.

Kalkulerbar (Matematik, Datavidenskab og Matematik-Økonomi)

Kalkulerbar er fredagsbaren for matematik, datavidenskab og matematik-økonomi. Der er billig øl fra fad, et uoverskueligt stort udvalg af brætspil, og gratis chips indtil lageret er tomt. Kalkulerbar holder til i vandrehallen på Matematik og har åbent hver fredag i undervisningsperioderne. Af og til er der pubquiz.

Nanobar

Nanosciences festforening, Nanorama, har en dertilhørende fredagsbar der hedder Nanobar, den holder til i iNANO-huset på Gustav Wieds Vej. Her afholdes fredagsbar hver fredag og 4 store fester hvert år. Der er forskellige temabarer i løbet af året, og til nanofester er der et stort udvalg af drinks og lækre cocktails, der som regel lokker mange andre end blot nanoteknologer til.

Andre

Udover de fag, der er tilknyttet Mat/Fys-Tutorforeningen, kan man dårligt kaste en sten i Universitetsparken, uden at den rammer en fredagsbar (og derfor bør man holde sig fra at kaste med sten i parken). Derudover findes der også et par stykker på Katrinebjerg. Dine tutorer kan sikkert lokkes til at lave en rundtur.

Relevante links

AUs studieportal

studerende.au.dk, hvor du befinder dig nu, finder du studieportalen for din uddannelse. Her kan du finde stort set alle de informationer, du får brug for i løbet af din studietid, f. eks. undervisningskalenderen, eksamensplaner, dit skema, et kort over universitetets forskellige bygninger. Klik evt. lidt rundt og lær siden her at kende - du vil ganske sikkert få brug for den senere i din studietid.

mitstudie.au.dk

mitstudie.au.dk er en samlet indgang til undervisning, studieinformation og selvbetjening. Her kan du blandt andet tjekke dit skema, læse dine mails, og klikke dig videre til dine kursussider.

Rushjemmeside

Vi (tutorerne) har lavet en hjemmeside kun for dig og dine medrusser: matfystutor.dk/rus.

På hjemmesiden kan du finde nyheder i forbindelse med studiestarten, bogbestillingslister og meget andet.

Hackerwiki

På Hackerwikien: matfystutor.dk/wiki kan du finde relevant information om computere og netværk for vores del af universitetet. Du kan finde udførlig information om, hvordan du bl.a. kan bruge universitetets printere og programmer fra din egen computer. Dine tutorer skal nok hjælpe dig igang.

Andre nyttige links

En række nyttige links i forbindelse med din start på universitetet.

su.dk Her kan du læse og søge om SU.

borger.dk borger.dk er din indgang til det offentlige. På borger.dk finder du information og selvbetjening fra kommuner, regioner og stat. Det er her du kan melde flytning, skifte læge mm.

midttrafik.dk - Trafikselskabet for Midtjylland. Her kan du finde ruteinformation og køreplaner for busserne i Aarhus.

rejseplanen.dk rejseplanen.dk kan hjælpe dig med at finde vej med bus og tog til og fra universitetet.

ungdomsboligaarhus.dk Ungdomsboligaarhus.dk er en hjemmeside hvor du kan søge kollegiebolig.