Som ny studerende på Faculty of Natural Sciences eller Faculty of Technical Sciences bliver du introduceret for meget ny viden og mange nye informationer.
Det er en rigtig god idé at forberede dig på dit kommende studie og studieliv. Derfor har vi her på siden samlet nyttig viden for nye studerende.
Online studiestartsforløb Study@AU
Allerede inden du starter på studiet, kan du begynde AU’s online introduktion til studiestarten. Forløbet hedder Study@AU og består af fire moduler, som hvert tager ca. 30 minutter at gennemføre. Gennem forløbet vil du få indblik i, hvad universitetet er, din uddannelse, relevante IT-platforme og de fællesskaber, du kan blive en del af på Aarhus Universitet. Du modtager et link til Study@AU i midten af august måned.
Hold dig informeret om reglerne for dit studie. Det er dit eget ansvar at kende de regler og betingelser, der er for dit studie. Du kan læse om dette i din studieordning, som du kan finde i menuen under "Undervisning" og "Studieordninger" på din studieportal.
Du finder dit skema over forelæsninger, holdundervisning/teoretiske øvelser og laboratorieøvelser inde på mitstudie.au.dk. Dit skema er først klar op til studiestart.
Udover din undervisning vil du også have møder med din læsegruppe og forberedelse, og det er aktiviteter, som du skal være opmærksom på at planlægge ind i dit skema. Et fuldt skema for første semester kan derfor eksempelvis se sådan ud:
Førsteårsstuderende, der følger en normal studieplan, bliver automatisk tilmeldt kurser. Afviger dit studieprogram fra den normale studieplan, er du selv ansvarlig for at tilmelde dig de rigtige kurser. Efter første år er alle selv ansvarlige for at tilmelde sig undervisningen.
Indholdet i alle kurser på Natural Sciences og Technical Sciences er beskrevet i Kursuskataloget. Her finder du blandt andet information om kursernes indhold, undervisnings- og eksamensform samt underviserne.
I Kursuskataloget kan du også se, hvilke materialer, der undervises efter på de enkelte kurser. I løbet af den første uge af studiet skal du købe dine materialer til første semester. Du kan først købe materialerne, når du har fået oversigten. Du er altid velkommen til at spørge dine tutorer, hvis du er tvivl om materialeindkøb - du finder tutorene via siden 'Introdage' >'Information fra tutorerne' i menuen. Bøger, kompendier m.v. kan købes i Stakbogladen.
Du er automatisk tilmeldt eksamen, når du er tilmeldt et kursus, men du skal selv tilmelde dig eventuelt 2. og 3. prøveforsøg. Når eksamensplanerne er på plads, kan de findes på siderne under 'Eksamen' > 'Eksamensplan'.
Som studerende skal du bruge en række IT-systemer og -platforme. De to vigtigste er mitstudie.au.dk og Brightspace, men herunder finder du en mere dækkende oversigt over vigtige IT-links.
Husk, at du skal søge SU. Du søger SU via MinSU på www.su.dk.
Studievejledningen kan besvare generelle spørgsmål om SU reglerne, men hvis du har spørgsmål vedrørende dine personlige SU forhold, skal du kontakte SU kontoret på Aarhus Universitet.
I menuen under 'Studiestart' > 'Ny bachelorstuderende' > 'De første uger på studiet' har vi samlet en masse gode råd og film, der kan være med til at gøre din første tid på universitetet lidt lettere.
Har du spørgsmål til studiestarten skal du kontakte din tutorforening, som du finder på siden 'Information fra tutorerne' under 'Introdage' i menuen, eller du kan sende en mail til studiestart.nat-tech@au.dk.
Hvis du har spørgsmål til dit studie om eksempelvis undervisning, eksamen, dispensationer, merit, udlandsophold m.m., kan du skrive til Studieservice på studieservice.nat-tech@au.dk.
Har du spørgsmål til studieliv, studievalg og trivsel, kan du kontakte vores studievejledere. Se mere under menupunktet 'Studievejledning' i menuen.
Alle nye studerende med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse eller handicap kan få hjælp og støtte hos SPS (Specialepædagogisk Støtte).