Destinationer

HVOR VIL DU HEN?

Aarhus Universitet har aftaler med næsten 900 universiteter i hele verden.

Det giver AU-studerende mange muligheder for at komme ud og studere i et andet land.

Valg af universitet

Når du skal finde et værtsuniversitet, skal du overveje, hvordan et udlandsophold passer ind i dine fremtidige studie- og karriereplaner.

  • Profil: Hvordan vil det se ud på dit eksamensbevis, at du har valgt et bestemt universitet eller nogle bestemte fag. Du kan give din uddannelse en helt særlig toning eller profil ved at vælge et universitet, som udbyder fag eller studieretninger, du ikke kan få andre steder. Der kan også være universiteter blandt AU's partnere, som har specialister og førende forskere inden for lige netop det fagområde, som interesserer dig.
  • Karriere: Dit udlandsophold kan oversættes til vigtige kompetencer på dit CV. At have taget springet ud i verden demonstrerer modenhed og initiativ. At have fuldført et studieophold betyder, at du har fået et helt særligt indblik i dit værtsland, ligesom du vil have opnået interkulturelle og sproglige kompetencer, som både du og en fremtidig arbejdsgiver kan få glæde af.
  • Sprog: Tænk over, hvilket sprog du godt kunne tænke dig at få trænet, men overvej også at tage fag på engelsk i lande, hvor engelsk ikke er førstesproget – f.eks. i Østeuropa, Holland, Belgien, Indien eller Singapore.
  • Geografi: Mange vælger deres værtsuniversitet efter geografi, men husk ikke kun at tænke i populære lande som Australien, USA og England. En viden om et mindre land i Europa eller om lande i Asien eller Mellemøsten kan vise sig meget værdifuldt i et fremtidigt job.  

 

Du finder information om AU's partneruniversiteter i databasen AU GO. AU GO viser dig kun de universiteter, som er relevante for netop den uddannelse, du er indskrevet på.