Opdatering den 09.04.21
Vi arbejder i øjeblikket på, hvordan udvalgte undervisnings– og eksamensaktiviteter kan gennemføres fysisk. Denne side vil løbende blive opdateret med information om, hvordan genåbningen vil finde sted.
Du vil løbende blive orienteret via din AU-mail og Blackboard. Derudover kan du også finde aktuel information for Aarhus BSS-studerende på denne side, og via AUs FAQ for studerende kan du finde information, som er gældende for alle AU-studerende.
Du kan følge de aktuelle Covid-19 smittetal på Aarhus BSS, da vi har valgt at offentliggøre status på smittetilfælde blandt studerende, der meldes ind via blanketløsningen på Aarhus Universitet.
Fra mandag den 12. april vil studerende på Aarhus BSS i et vist omfang få adgang til campus. Her åbnes der for læsepladser og grupperum for udvalgte grupper af studerende, og i ugerne efter følger udvalgte undervisningsaktiviteter. Læs mere her på FAQ’en om, hvem der får adgang til læsepladser og grupperum samt, hvordan du bliver orienteret om eventuelle fysiske undervisningsaktiviteter.
Fra mandag 12. april vil der være adgang til læsepladser på Aarhus BSS. Læsepladserne vil være reserveret førsteårsstuderende, på vores bacheloruddannelser, på tirsdage, onsdage og torsdage, mens mandage og fredage er øremærket til studerende, der skriver bacheloropgave eller speciale. Læsepladserne kan løbende benyttes af ovenstående grupper og kræver ikke forhåndsbookning.
Du kan her få et overblik over, hvilke læsepladser, der stilles til rådighed på Aarhus BSS:
I Herning:
Det vil også fra mandag den 12. april være muligt at booke et grupperum i bygning 1326 og 1327 til studiegruppeaktiviteter - i Herning i bygning 8002 og 8003. Grupperummene vil være tilgængelige for alle studerende via bookingsystemet Resource Booker. Du kan tilgå Ressource Bookeren her
Bibliotekerne i AU Library er delvist lukket for offentlig adgang – foreløbig frem til 21. april 2021. Der vil dog være mulighed for aflevering og udlån af materialer til forsknings- og undervisningsbrug. Orientér dig på AU Library’s hjemmeside for at finde praktiske informationer og åbningstider.
Der er tilfælde, hvor du kan være undtaget krav om test. Se hvilke og få et overblik over AU’s retningslinjer for test.
Læs her om retningslinjer for mundbind på campus.
Studenterforeninger ved Aarhus BSS kan ansøge om at afholde arrangementer af faglig-social karakter. Faglig-sociale arrangementer er aktiviteter med fagligt indhold, hvor der også kan være et socialt sigte. Se AU’s retningslinjer for studenterforeningers arrangementer her.
Studenterforeninger ved Aarhus BSS kan frem til og med 14. maj 2021 afholde godkendte arrangementer på campus i tidsrummet 16.00-20.00 på alle hverdage.
Studenterforeninger bedes bruge ansøgningsformularen på denne side. Instituttet kan kontaktes, hvis der er spørgsmål vedrørende ansøgning om og afholdelse af arrangementer.
Der tages pt. ikke stilling til studenterforeningers arrangementer, hvis de ønskes afholdt efter den 14. maj 2021. Fakultetet reviderer retningslinjerne inden den 14. maj 2021.
Opdatering den 9. april 2021:
Størstedelen af eksamenerne på Aarhus BSS i forårssemesteret 2021 vil blive afholdt online. Enkelte eksamener vil blive afviklet fysisk på campus i det omfang, regeringens genåbningsplan og myndighedernes retningslinjer for en ansvarlig håndtering af COVID-19 gør det muligt. Her vil praktiske prøver i laboratorier, klinik og værksteder samt eksamener uden hjælpemidler som udgangspunkt blive prioriteret.
De opdaterede eksamensplaner med tid og sted er netop blevet offentliggjort, og du kan nu orientere dig i, hvilke eksamener det drejer sig om for dit vedkommende. Du finder de opdaterede eksamensplaner på din studieportal – studerende.au.dk – under ”Eksamen”
I de tilfælde, hvor vi kan gennemføre eksamen med fysisk fremmøde, vil eksamensaktiviteterne blive gennemført i tråd med gældende retningslinjer om ansvarlig håndtering af COVID-19 på de videregående uddannelsesinstitutioner og under skærpet opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes retningslinjer for smitteforebyggelse, herunder brug af tests.
Hvis du bliver syg i forbindelse med en eksamen på Aarhus BSS, melder du dig syg ved at indsende en ansøgning om dispensation via mitstudie.au.dk. Dette gælder uanset, om der er tale om COVID-19-relateret sygdom eller anden sygdom.
Som udgangspunkt gælder:
Du kan læse mere om sygdom ved eksamen på din studieportal.
Opholder du dig i udlandet på eksamenstidspunktet, gælder følgende regler.
Skriftlig eksamen med fysisk tilstedeværelse
Skal du til en skriftlig stedprøve på Aarhus BSS men opholder dig i udlandet på eksamenstidspunktet, skal du indsende en ansøgning om dispensation via mitstudie.au.dk senest 10 dage før den skriftlige stedprøve. Husk at vedlægge relevant dokumentation, der bekræfter, at du opholder dig i udlandet på eksamenstidspunktet. Det kan være en personlig redegørelse, flybillet og lignende.
Du kan her søge om blive afmeldt din skriftlige eksamen og få mulighed for at deltage i den førstkommende reeksamen uden, at du bruger et eksamensforsøg til din ordinære eksamen.
Skriftlig hjemmeopgave
Er din eksamen en skriftlig hjemmeprøve, kan du deltage på lige fod med øvrige studerende.
Hvis du får tekniske problemer på eksamensdagen, gælder nedenstående retningslinjer. Dem skal du følge både, hvis du ikke kan logge på Zoom og få adgang til venterummet i god tid inden eksaminationens start, og hvis du får tekniske problemer undervejs, som forhindrer, at du kan gennemføre eksamen.
AU’s almindelige regler om eksamenssnyd er de samme som altid. AU har som udgangspunkt tillid til, at du som studerende ønsker at opnå dine resultater på ærlig vis, og det forventes, at du sætter dig ind i reglerne og følger dem under de nye online-eksamensformer.
Nedenfor får du et overblik over de forhold, du bør være ekstra opmærksom på.
Vi anbefaler, at du altid orienterer dig i eksamensplanen, som ligger på din studieportal under ”Eksamen”. Her kan du læse om forholdene for din konkrete eksamen og, om din eksamen er planlagt med eller uden hjælpemidler.
Hvis din eksamen skal foregå online, kan det være en god idé at forberede sig på eksamen under helt nye rammer hjemmefra. Især mundtlige eksamener online vil være anderledes for de fleste studerende. Derfor kan du med fordel øve dig på eksamensformen som en del af forberedelsen – gerne sammen med en studiekammerat eller din studiegruppe. Det handler om, at du føler dig tryg ved format og teknik, så du kan fokusere på det faglige indhold under eksamen.
Her er nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at blive klar til din online-eksamen.
Få flere gode råd om mundtlige online-eksamener på Studypedia
Du kan lære mere om digital eksamen på din studieportal under menupunktet ”Eksamen” og ”Digital eksamen”. Her kan du blandt andet finde en FAQ med de vigtigste spørgsmål og svar.
Er din skriftlige stedprøve omlagt til en hjemmeprøve, afvikles den som en almindelig hjemmeprøve (WHAI) i WISEflow. Se vejledningen til hjemmeprøver her.
Har du fået tildelt ekstra tid til en stedprøve, som nu er konverteret til en hjemmeopgave af samme varighed, vil den ekstra tid blive lagt til din hjemmeopgave. Inden eksamensdagen skal du tjekke, at den ekstra tid er registreret korrekt i Wiseflow. Er tiden ikke registreret korrekt, skal du hurtigst muligt kontakte studieadministrationen på mail bachelor.bss@au.dk eller kandidat.bss@au.dk.
Opdatering den 6. April 2021:
Størstedelen af undervisningen vil foregå online i forårssemesteret.
Regeringens genåbningsplan giver mulighed for i et begrænset omfang at tilrettelægge fysiske undervisningsaktiviteter. Disse tilrettelægges på det enkelte fakultet. Den begrænsede genåbning omfatter alle studerende, men der vil være særligt fokus på:
Du skal orientere dig om dine undervisningsplaner via Blackboard.
Undervisning med fysisk fremmøde vil blive afholdt under skærpet opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes retningslinjer for smitteforebyggelse. Se retningslinjerne for adfærd på campus og vær opmærksom på, at du skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test, som er max 72 timer gammel.
En underviser må gerne streame eller optage undervisning, der er en del af et tilrettelagt undervisningsforløb, så længe du bliver gjort opmærksom på det. Det gør du via Blackboard.
Underviseren må efterfølgende gerne placere optagelser af undervisning i det tilhørende kursusrum i Blackboard, hvor kun du og dine medstuderende på kurset har adgang. Hvis du som studerende kan identificeres, må underviseren ikke gøre optagelserne tilgængelige for andre end deltagerne på det pågældende kursus uden dit samtykke. Optagelserne vil blive slettet efter semestrets afslutning.
Du må som studerende ikke optage undervisning eller dele underviserens optagelser af undervisning, som ligger i et kursusrum i BlackBoard eller på Panopto, medmindre du har samtykke fra underviseren og dine medstuderende.
Hvis du anmoder om at optage undervisningen som led i studieassistentordningen, bør underviseren som udgangspunkt give dig samtykke, med mindre andre væsentlige forhold taler imod.
Hvis du har symptomer på COVID-19 (typisk feber, hoste, ondt i halsen, hovepine, muskelsmerter og vejrtrækningsbesvær), må du ikke møde op på universitetets campus. Opstår symptomerne, mens du er på campus, skal du hurtigst muligt tage hjem. Her skal du:
Læs desuden Sundhedsstyrelsen pjece Til dig der har symptomer på COVID-19
AU opfordrer dig til at anvende den officielle smittesporings-app smitte|stop, der har til formål at understøtte smitteopsporing ud over det nære kontaktniveau.
Hvis du er er testet positiv med COVID-19, bliver du kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på smittesporing. Det er vigtigt, at du:
De ansvarlige på Aarhus Universitet vil kontakte dig for i samarbejde med smittesporingsenheden at hjælpe med kontaktopsporing på Aarhus Universitet og hurtigst muligt afklare, hvordan universitetet kan bidrage til at begrænse smittespredning. Aarhus Universitet behandler alle oplysninger fortroligt.
Læs desuden Sundhedsstyrelsens pjece Til dig, der er smittet med COVID-19
AU opfordrer dig til at anvende den officielle smittesporings-app smitte|stop, der har til formål at understøtte smitteopsporing ud over det nære kontaktniveau.
Hvis du har været i nær kontakt med en, som har symptomer på COVID-19, skal du være særligt opmærksom på sygdomstegn og i endnu højere grad følge sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer:
Ifølge Sundhedsstyrelsen er følgende personer at betragte som nære kontakter:
Læs mere i Sundhedsstyrelsens pjece Til dig, der er nær kontakt til en person, der er testet positiv for ny coronavirus
AU opfordrer dig til at anvende den officielle smittesporings-app smitte|stop, der har til formål at understøtte smitteopsporing ud over det nære kontaktniveau.
Hvis du har været i nær kontakt til en person på AU, der er smittet med COVID-19, skal du:
Ifølge Sundhedsstyrelsen er følgende personer at betragte som nære kontakter:
Læs mere i Sundhedsstyrelsens pjece Til dig, der er nær kontakt til en person, der er testet positiv for ny coronavirus
AU opfordrer dig til at anvende den officielle smittesporings-app smitte|stop, der har til formål at understøtte smitteopsporing ud over det nære kontaktniveau.
Har du brug for hjælp til at strukturere din nye hverdag og nye studieformer, har Studypedia udviklet nogle råd til dit online studiearbejde.
Derudover kan du finde generelle værktøjer til at øge din studietrivsel på styrkditstudieliv.au.dk.
Endelig kan du her læse fem gode råd til at håndtere din nye hverdag
Du er altid velkommen til snakke med en studievejleder om det, der ligger dig på sinde, selvom det i øjeblikket ikke kan ske ved fysisk fremmøde. På denne side kan du se, hvordan du kommer i kontakt med din lokale studievejleder.
Derudover er der flere andre muligheder:
Hos Studenterrådgivningen kan du få online og telefonisk rådgivning. Derudover er både AU Helpline og Studenterpræsterne Aarhus klar til at tale med dig.
På denne side under ” Udlandsophold - foråret 2021” vil du løbende kunne finde relevante informationer om planlagte udlandsophold i foråret.
Hvis du står i en situation, hvor du ikke længere ønsker at følge dine fag, skal du være opmærksom på reglerne for afmelding. Ønsker du at afmelde dig fra et eller flere fag, skal du gøre dette pr. mail til evu.bss@au.dk
Fristen for afmelding er 1. september og 1. februar. Starter undervisningen tidligere end de fastsatte afmeldingsdatoer, skal afmeldingen ske inden undervisningsstart. Ved afmelding efter at undervisningen er startet, kan deltagerbetalingen ikke refunderes.
Refundering af deltagerbetaling på et senere tidspunkt end disse frister forudsætter, at du kan dokumentere, at der er tale om usædvanlige forhold. Hvis du mener, at der er usædvanlige forhold, er du velkommen til at tale med en studievejleder. Du kan finde kontaktoplysninger på din studievejleder på din studieportal under ”studievejledning”.
Ja, du er velkommen til at sende en mail eller booke en samtaletid hos en af vores studievejledere på efter-og videreuddannelse. I øjeblikket vejleder vi pr. telefon, Zoom og mail. Du kan finde vores kontaktinformation for HD/master/MBA/jura deltid vejledning her.
Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål i"AU FAQ'en" eller "FAQ for Aarhus BSS-studerende", så er du velkommen til at kontakte os.
Fra 29. januar 2021 kan du kontakte Aarhus BSS Student Services på telefon 8716 4026 i tidsrummet kl. 8-15 på alle hverdage.
Du kan også skrive til Aarhus BSS Student Services på: studentservices.bss@au.dk
Vi besvarer mails på alle hverdage i tidsrummet kl. 8.00-15.00.
Når du henvender dig på mail, bedes du bruge din AU-mail (studienummer@post.au.dk). Husk at oplyse dit fulde navn og studieretning.
Pga. Covid-19 er det i øjeblikket desværre ikke muligt at træffe os på campus. Mens vi venter på en forbedring af situationen, vil vi derfor opfordre dig til at bruge vores øvrige kontaktmuligheder: e-mail og telefonisk henvendelse.
På Aarhus BSS kan du møde to typer af studievejledere; studenterstudievejledere og studie- og trivselsvejledere.
Gå til din studieportal
12.03.2021 | Studerende
Du har nu mulighed for at tilmelde dig reeksamen i sommeren 2021.
12.02.2021 | Studerende
Er du 6. semesterstuderende og vil du gerne starte på din kandidatuddannelse efter sommerferien?
10.02.2021 | Studerende
Den 1. februar 2021 er studieaktivitetskravet blevet afskaffet for alle uddannelser ved AU. Universitetsledelsen har samtidig valgt, at fastholde en række andre regler for fremdrift.
Orienter din lokale studieadministration via denne blanket.
Fra 29. januar 2021 kan du kontakte Aarhus BSS Student Services på telefon 8716 4026 i tidsrummet kl. 8-15 på alle hverdage.
Du kan også skrive til Aarhus BSS Student Services på: studentservices.bss@au.dk
Vi besvarer mails på alle hverdage i tidsrummet kl. 8.00-15.00.
Når du henvender dig på mail, bedes du bruge din AU-mail (studienummer@post.au.dk). Husk at oplyse dit fulde navn og studieretning.
Pga. Covid-19 er det i øjeblikket desværre ikke muligt at træffe os på campus. Mens vi venter på en forbedring af situationen, vil vi derfor opfordre dig til at bruge vores øvrige kontaktmuligheder: e-mail og telefonisk henvendelse.
På Aarhus BSS kan du møde to typer af studievejledere; studenterstudievejledere og studie- og trivselsvejledere.
Gå til din studieportal