Speciale-studerende søges til specialeprojekt om psykoterapeutisk intervention med heste

I adskillige år har klinikere i Midtjylland brugt et specielt psykoterapeutisk interventionsprogram, der involverer heste, til at hjælpe personer med mange forskellige psykiatriske problemer. Andrew Moskowitz og Helle Spindler leder efter to speciale-studerende, der har lyst til at samarbejde om at evaluere behandlingsprogrammet.

03.05.2012

Evaluering af psykoterapeutisk intervention med heste

I adskillige år har klinikere i Midtjylland brugt et specielt psykoterapeutisk interventionsprogram, der involverer heste, til at hjælpe personer med mange forskellige psykiatriske problemer. Programmet ser ud til at give gode resultater for en del af de behandlede, men er endnu ikke blevet formelt evalueret. Programmet er baseret på EAGALA-modellen (www.eagala.org) og kalder sig selv ”heste-assisteret psykoterapi”. Deltagerne rider ikke på hestene, men får opgaver de skal løse med hestene, og det fortolkes og diskuteres, hvordan de relaterer sig til og håndterer disse opgaver. Den psykiater, der leder dette projekt, Anne Bitsch-Larsen, har modtaget omfattende træning i denne model.

Projektet, der skal evaluere dette behandlingsprogram, vil inkludere et nærmere bestemt antal sessioner over en 4 mdr. periode, hvor der måles med forskellige instrumenter før, under og efter behandlingen. Der vil være særligt fokus på psykiatriske symptomer, traumehistorie, dissociation, livskvalitet og selvtillid. Det vil også være muligt at supplere med kvalitative interviews. Der vil blive fokuseret på to forskellige populationer 1) psykiatriske patienter med forskellige diagnoser, der ikke har haft udbytte af traditionelle behandlingsformer, og 2) danske soldater, tidligere udstationeret i Afghanistan med traume-relaterede problemer.

Vi leder efter to speciale-studerende, der har lyst til at samarbejde om dette projekt, men med fokus på hver sin population. Det resulterende speciale vil indeholde et review af litteraturen omkring dyre-assisteret psykoterapi med særligt fokus på heste samt en empirisk evaluering af det førnævnte behandlingsprogram.

Hvis du er interesseret dette projekt, så send en email til Andrew Moskowitz (andrew@psy.au.dk) eller Helle Spindler (hellesp@psy.au.dk).

Studerende