Bliv mentor for en udvekslingsstuderende

Bliv mentor for en international studerende

TIl efteråret 2022 søger vi mentorer fra medicin og idræt til at tage godt imod vores internationale studerende.

Ansøgningsfristen er 10. maj 2022.

Du skal søge om at blive mentor, hvis du vil

• udvide dit internationale netværk
  • være en del af et unikt fællesskab med andre studerende på Health
  • have sjove sociale oplevelser
  • forbedre dine sprogkundskaber.

Mentor for udvekslingsstuderende - medicin

Har du lyst til at tage imod internationale studerende og hjælpe dem med at få en god start i Aarhus og på studiet? Så bliv mentor!

Til efteråret 2022 søger vi mentorer til at tage imod en række internationale medicinstuderende, der kommer for at læse på 4. semester medicin og det internationale semester i medicin på 5. semester kandidat.

Som mentor bliver du en del af et internationalt netværk, samtidigt med at du får en anbefaling fra AU for dit arbejde og 12 timers løn for at tage imod 3-4 studerende.

Du tilrettelægger som udgangspunkt selv tiden med dine mentees sammen med de øvrige mentorer. Det er dog et krav, at du er til rådighed i slutningen af uge 33 og i uge 34 , da det er her de fleste studerende ankommer til Aarhus.
Desuden må du påregne at være i mail-kontakt med dine mentees i løbet juni-august.

Sådan kommer du i betragtning

I din ansøgning skal du skrive en kort motivation for, hvorfor du mener, du vil være en god mentor. Hvis du søger stillingen som chefmentor, skal du desuden forklare, hvorfor du vil være god til opgaven.

Hvis vi modtager flere ansøgninger, end vi har brug for, prioriterer vi ansøgerne ud fra følgende kriterier:

• der tidligere har været mentor
  • der selv skal deltage på enten 4. eller 5. semester på kandidatuddannelsen i medicin i efteråret 2022.
  • der selv har været på udveksling i løbet af sit studie.

Mentor for en udvekslingsstuderende - Idræt

Til efteråret 2022 søger vi mentorer, fra både bachelor- og kandidatuddannelsen i Idræt.

Som mentor bliver du en del af et internationalt netværk, samtidigt med at du får en anbefaling fra AU for dit arbejde og 12 timers løn for at tage imod din(e) studerende.

Det er vores oplevelse af mentorerne spiller en helt særlig rolle for de internationale studerende og gør at de føler sig langt mere trygge i deres start på et nyt universitet.

Sådan kommer du i betragtning

Du må også meget gerne skrive, hvilke fag du gerne skal have i efteråret 2022.

• Du tidligere har været mentor for en international studerende
  • hvordan de fag du skal have i efteråret matcher med de fag, som vores udvekslingsstuderende skal tage.
  • Du har selv været på udveksling i løbet af sit studie.

Chefmentor

Til efteråret 2022 søger vi desuden én chefmentor, der udover at tage imod studerende, også skal stå for at koordinere og sørge for kommunikation og opfølgning med de øvrige mentorer.
Chefmentoren bliver aflønnet med i alt 20 timers løn for sine opgaver og fungerer som tovholder på forløbet på tværs af uddannelserne.

Hvis du søger stillingen som chefmentor, skal du i din ansøgning forklare, hvorfor du tænker du vil være god til opgaven.

Opgaver og vigtige datoer

For at kunne blive mentor skal du udover at kunne tage imod dine mentees i løbet af uge 33 og 34, også deltage i og selv være med til at planlægge arrangementer.

Det kan være lidt forskelligt, hvad en udvekslingsstuderende har brug for hjælp til, men det kan fx være at få hjælp til at hente en nøgle til bolig, introduktion til it-systemer på AU, gode råd til at handle ind i Aarhus osv.

Desuden er det sociale aspekt af mentorrollen vigtig. Vi ønsker at give vores udvekslingsstuderende et godt fundament til at lære både danske og internationale studerende at kende. Derfor skal du have lyst til at planlægge og afholde forskellige sociale arrangementer i løbet af semestret. Health Studier dækker udgifter til sociale aktiviteter.

Det er op til gruppen af mentorer at planlægge arrangementerne. Tidligere har der været afholdt: "International dinner", "Den store bagedyst", cykeltur i Aarhus mv.

Ansøgningsfristen er 10. maj 2022.

Du får svar på din ansøgning senest 20. maj 2022.

Planlægningsmøde

Hvis du bliver valgt som mentor skal du kunne deltage i et online planlægningsmøde tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 1530-1630, og vi forventer at du tager kontakt til dine mentees umiddelbart derefter, så de har en, der kan række ud til, inden de kommer til Aarhus.

25. august kl. 14.30 - Campus rundtur for de internationale studerende (i forlængelse af et intro-arrangement på fakultetet).

HE Mentor exchange

Ansøgning som mentor for udvekslingsstuderende (medicin/idræt)

Privatlivspolitik

Ved at bruge ovenstående formular accepterer du, at Aarhus Universitet opbevarer og behandler de personoplysninger, du giver os ifm. din mentoransøgning. Dine personoplysninger opbevares, indtil mentorgrupperne er blevet dannet og slettes derefter. Læs mere i vores privatlivspolitik.

Spørgsmål til mentorrollen

Har du spørgsmål til opgaverne kan du kontakte international koordinator, Rikke Præstegaard på telefon 9350 8396 eller mail: rkp@au.dk