Bliv mentor for en udvekslingsstuderende

Mentor for en udvekslingsstuderende - Idræt

Vi søger stadig studerende på 5. semester bachelor, der vil tage sig af 3 norske studerende! 

Har du lyst til at tage imod internationale studerende og hjælpe dem med at få en god start i Aarhus og på studiet? Så bliv mentor!

Til efteråret 2021 søger vi 3 mentorer:

2 der selv skal læse på 5. semester bacheloruddannelsen
1 der skal have Sport and Globalization på kandidatuddannelsen

Som mentor bliver du en del af et internationalt netværk, samtidigt med at du får en anbefaling fra AU for dit arbejde og 12 timers løn for at tage imod din(e) studerende.

Det er vores oplevelse af mentorerne spiller en helt særlig rolle for de internationale studerende og gør at de føler sig langt mere trygge i deres start på et nyt universitet.

Sådan kommer du i betragtning

Du tilrettelægger som udgangspunkt selv tiden med dine mentees sammen med de øvrige mentorer, men det er et krav, at du er til rådighed i slutningen af uge 33 og i uge 34 , da det er her de fleste studerende ankommer til Aarhus. Desuden må du påregne at være i mail-kontakt med dine mentees i løbet af juli/august måned.  

I din ansøgning herunder skal du skrive en kort motivation for, hvorfor du mener, du vil være en god mentor. 

I udvælgelsen af mentorer kan vi finde på at indkalde til en gruppesamtale eller kontakte dig pr. telefon. Opgaver og vigtige datoer

For at kunne blive mentor skal du udover at kunne tage imod dine mentorer i løbet af uge 33 og 34, også deltage i og selv være med til at planlægge arrangementer. 

Det kan være lidt forskelligt, hvad en udvekslingsstuderende har brug for hjælp til, men det kan fx være at få hjælp til at hente en nøgle til bolig, introduktion til it-systemer på AU, gode råd til at handle ind i Aarhus osv.

Desuden er det sociale aspekt af mentorrollen vigtig. Vi ønsker at give vores udvekslingsstuderende et godt fundament til at lære både danske og internationale studerende at kende. Derfor skal du have lyst til at planlægge og afholde forskellige sociale arrangementer i løbet af semestret.

Det er op til gruppen af mentorer at planlægge arrangementerne. Tidligere har der været afholdt: "Tour de mentor", "Den store bagedyst", cykeltur i Aarhus mv. 

Ansøgningsfrist: 10. juni 2021 

Du får svar på din ansøgning senest den 17. juni 2021 

Planlægningsmøde

Hvis du bliver valgt som mentor skal du kunne deltage i et online planlægningsmøde onsdag d. 23. juni 2021 kl. 1530-1630.

Mentor for udvekslingsstuderende - medicin

***Ansøgningsfristen er overskredet ***

Har du lyst til at tage imod internationale studerende og hjælpe dem med at få en god start i Aarhus og på studiet? Så bliv mentor!

Til efteråret 2021 søger vi 7 mentorer til at tage imod 21 medicinstuderende, der kommer for at læse på det internationale semester i medicin på 5. semester kandidat.

Som mentor bliver du en del af et internationalt netværk, samtidigt med at du får en anbefaling fra AU for dit arbejde og 12 timers løn for at tage imod 2-3 studerende.

Til efteråret 2021 søger vi desuden én chefmentor, der udover at tage imod studerende, også skal stå for at koordinere og søge for kommunikation og opfølgning med de øvrige mentorer.  Chefmentoren bliver aflønnet med i alt 20 timers løn for sine opgaver og fungerer som tovholder på forløbet. 

Sådan kommer du i betragtning

De fleste udvekslingsstuderende kommer på 11. semester, og du skal som minimum have afsluttet 7. semester for at kunne blive mentor. Hvis vi modtager flere ansøgninger end vi har brug for prioriterer vi ansøgere, der selv har været på udveksling og selv skal deltage på det internationale semester i medicin. 

Du tilrettelægger som udgangspunkt selv tiden med dine mentees smmen med de øvrige mentorer, men det er et krav, at du er til rådighed i slutningen af uge 33 og i uge 34 , da det er her de fleste studerende ankommer til Aarhus. Desuden må du påregne at være i mail-kontakt med dine mentees i løbet af juli/august måned.  

I din ansøgning skal du skrive en kort motivation for, hvorfor du mener, du vil være en god mentor. Hvis du søger stillingen som chefmentor, skal du desuden forklare, hvorfor du vil være god til opgaven. 

I udvælgelsen af mentorer kan vi finde på at indkalde til en gruppesamtale eller kontakte dig pr. telefon. 

HE Mentor exchange

Ansøgning som mentor for udvekslingsstuderende (medicin/idræt)
Jeg søger stillingen som chefmentor (kun medicin)
Har du tidligere været mentor?*
Samtykke*

Privatlivspolitik

Ved at bruge ovenstående formular accepterer du, at Aarhus Universitet opbevarer og behandler de personoplysninger, du giver os ifm. din mentoransøgning. Dine personoplysninger opbevares, indtil mentorgrupperne er blevet dannet og slettes derefter. Læs mere i vores privatlivspolitik.

Spørgsmål til mentorrollen

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte international koordinator, Rikke Præstegaard på telefon 9350 8396 eller mail: health.studyabroad@au.dk