Kasper Lippert-Rasmussen og Carsten Jensen kåres til årets forsker og årets underviser

For tredje år i træk går titlen som årets underviser til Carsten Jensen, mens årets forsker 2013 er Kasper Lippert-Rasmussen.

11.12.2013 | Camilla Ransborg Kirkegaard

Årets underviser

Årets underviser vælges af de studerende, og for tredje år i træk fik Carsten Jensen æren af at få tildelt titlen. Rigtig mange havde stemt i år, og her er et udpluk af begrundelserne for, at Carsten skulle vinde:

• ”Carsten formår altid at gøre undervisningen spændende og er god til at joke. Det er virkelig fedt at en forelæser forsøger alle mulige ting for at få sine studerende til at høre efter, såsom at lægge pauserne anderledes. Carsten er en af de forskere som også går op i undervisning!”
  • ”En ’presenter’ i verdensklasse; IFSK’s egen stand-up’er: Formår at gøre mandag fra 16-18 til en god griner; En forsker i badeshorts siger det hele!”
  • ”Ingen andre forstår som Carsten at tale direkte til os studerende. Carsten er på niveau med os, og forelæsningen bliver både utrolig lærerig og som en afslappet samtale samtidig.”
  • ”Carsten er på linje med os studerende og til tider politisk ukorrekt på præcis den korrekte måde.”
  • ”Udover at være utrolig engageret og faglig dygtig formår Carsten at formidle kompliceret viden på en simpel og forståelig måde.”

Årets forsker

Årets forsker kåres af instituttets ansatte, og i år faldt valget på Kasper Lippert-Rasmussen, som løb af med 25 procent af stemmerne. Blandt begrundelserne for valget af Kasper finder man følgende udtalelser:

• ”Kasper har som altid en række publikationer af ekstremt høj kvalitet, men i år har Kasper tidligere fået udgivet en bog på feltets bedste forlag, Oxford University Press, en bog som kroner Kaspers mangeårige arbejde med, hvordan vi skal forstå diskriminationsbegrebet. Han fortjener titlen.”
  • ”Bliver med stor sandsynlighed en standardreference inden for feltet de næste mange år.”
  • ”Kasper har i flere år været én af verdens førende forskere indenfor politisk filosofi. I år, hvor Kasper har publiceret flere internationale artikler om krig og gjort sig kraftigt bemærket i den offentlige debat på emner så varierede som hykleri, spritbilisme og ligestilling, er ingen undtagelse.”
Opslag