Nu kan du låne og aflevere igen

Fra mandag 18. maj 2020 kan du igen låne og aflevere bøger og tidsskrifter på Det Kgl. Bibliotek, men alt er ikke som det plejer (endnu).

I forbindelse med den gradvise genåbning af landets biblioteker åbner vi mandag 18. maj 2020 for lån og aflevering af bøger og tidsskrifter. Vores læsesale og publikumsarealer er stadig lukkede.

Lån, afleveringer, bestillinger

Du kan allerede nu bestille materialer på www.kb.dk, og fra og med mandag 18. maj har vi åbent for lån og aflevering af bøger og tidsskrifter på de følgende adresser: 

  • Victor Albecks Vej, Aarhus
  • Den Sorte Diamant, Søren Kirkegaards Plads, København
  • Københavns Universitetsbibliotek Nord, Nørre Alle, København
  • Københavns Universitetsbibliotek Sdr. Campus, Karen Blixens Plads, København
  • Danmarks Kunstbibliotek, Nyhavn, København
  • Roskilde Universitetsbibliotek, Roskilde

Du kan låne og aflevere bøger og tidsskrifter alle hverdage kl. 10 – 15.

Alle materialer skal være forudbestilt til afhentning. Det gør du, helt som du plejer, ved at søge og bestille på www.kb.dk, men husk at du skal vælge én af de seks adresser som afhentningssted. Vi har allerede åbent for bestillinger, og vi giver dig besked på mail, når du kan hente materialet.

Det Kgl. Bibliotek følger nøje sundhedsmyndighedernes anbefalinger under Covid-19, og vi har iværksat en række foranstaltninger for at forebygge smitte og sikre, at åbningen sker sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det betyder bl.a., at du kan opleve længere ventetid i forbindelse med bestillinger, end du er vant til. Der kan gå op til en uge, fra du har bestilt materialet, til du kan hente det på biblioteket. Vi kan desværre heller ikke tilbyde udbringning til universitetsansatte i den kommende periode, ligesom lån af materialer, der skal ses på læsesal, må vente lidt endnu.

Ved bestilling af materialer fra og med 18. maj gælder i øvrigt de normale låneregler for Det Kgl. Bibliotek.

Slet bestillinger du ikke længere behøver

Har du i nedlukningsperioden (13. marts – 17. maj 2020) haft materialer til afhentning, så er materialerne fortsat reserveret til dig.

Vi opfordrer alle vores brugere til at slette bestillinger, der ikke længere er relevante. Det vil gøre genåbningen af biblioteket nemmere for os, hvis vi kun skal finde materialer frem, som vores brugere fortsat har brug for.

Hvad betyder nedlukningen for hjemkaldelser og bestillinger?

Havde du lånt materialer af os, da vi lukkede ned 13. marts 2020, er dine lån automatisk blevet forlænget til 8. juni 2020, og du modtager ikke hjemkaldelser/bøder for nedlukningsperioden.

Havde du lavet bestillinger på materiale inden 13. marts 2020, ligger de fortsat i vores systemer, og du får besked, når du kan hente materialet.

Oops, an error occurred! Code: 20230326171748149ba46e