Pris for bedste speciale til Karoline Kolstad

Karoline L. Kolstad har vundet Beskæftigelsesministeriets pris for bedste speciale inden for arbejdsmarkedspolitik.

Karoline L. Kolstad Foto: AU
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard står med Karoline L. Kolstads pris. Foto: Beskæftigelsesministeriet

Ved en online prisoverrækkelse torsdag 19. november modtog Karoline L. Kolstad prisen for bedste speciale inden for arbejdsmarkedspolitik fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Det er fjerde år i træk, at Beskæftigelsesministeriet uddeler prisen, som er på 25.000 kroner.

”Jeg er glad for Beskæftigelsesministeriets anerkendelse af mit speciales videnskabelige og praktiske værdi. Det styrker troen på, at mit arbejde om Beskæftigelsesministeriets brug af resultatinformation i styringen af kommunerne er højest relevant,” udtaler Karoline L. Kolstad.

I sit speciale ”Performance information i et markarbejderperspektiv” analyserede hun effekten af Beskæftigelsesministeriets benchmarking af kommunernes beskæftigelsesindsats. Resultatet af analysen er, at jo mere negativ feedback kommunerne får, jo mere øges antallet af samtaler. Samtidig falder antallet af aktiveringsforløb med borgere i de jobcentre, der modtager negativ feedback.

Karoline anerkendes af bedømmelsesudvalget for, at hendes speciale ’både er akademisk meget solidt og i allerhøjeste grad praktisk anvendeligt’, og under prisoverrækkelsen fik Karoline L. Kolstad mulighed for at fortælle tilhørerne om sine resultater.

”Jeg satte stor pris på muligheden til at fortælle om specialets praktiske implikationer til flere ansatte i beskæftigelsesministeriets departement, herunder departementschefen Søren Kryhlmand,” udtaler hun.

Karoline L. Kolstad arbejder nu videre med arbejdsmarkedspolitik som ph.d.-studerende på Institut for Statskundskab.

Oops, an error occurred! Code: 202304020843085ef7c253