Professionel fodboldspiller og statskundskabsstuderende

Emil Scheel har to liv: Han er professionel fodboldspiller, og samtidig læser han politik. Når han ikke iler rundt på grønsværen for Silkeborg IF, er han statskundskabsstuderende på Aarhus BSS. For mange ville det være en næsten uoverkommelig byrde. Men for den 25-årige københavner har det faktisk vist sig at være en fordel at have to jern i ilden på én gang.

24.08.2015 | Peter Roy Harmsen

Se videoen nedenfor og hør, hvordan Emil Scheel endte som statskundskaber. Foto: Ulla Myrhøj

”Man er meget ambitiøs som fodboldspiller. Man arbejder stenhårdt, og man lever professionelt, og den tilgang kan man godt bruge på studiet også,” siger Scheel, der tidligere har spillet for AGF og Lyngby Boldklub. Han tilføjer, at det er en lettelse at kunne abstrahere fra fodbolden, når det bliver for meget – og omvendt.

”Hvis jeg har haft en dårlig træning eller en dårlig kamp og bagefter kommer op på universitetet, så bliver jeg lidt tvunget til at tænke på noget andet. På den måde kan jeg få lidt luft. Omvendt, hvis man har en masse lektier eller skal læse til eksamen, så er det et godt pusterum at komme ud og sparke til en bold. Lige så snart den ruller på græsset, så glemmer man alt hvad der hedder statskundskab og lektier.”

Efter sommerferien går Emil Scheel i gang med kandidatuddannelsen på statskundskab efter i foråret at have afsluttet sin bachelor. Det var egentlig lidt af et tilfælde, at han overhovedet valgte den uddannelse.

”Jeg havde taget den samfundsfaglige linje på gymnasiet, og så var det nok det sikreste skridt jeg kunne tage med en meget bred uddannelse. Men jeg er heldigvis blevet rigtig glad for det sidenhen. Jeg kan lide bredden og alle de muligheder, der er. Man lægger sig ikke fast på noget,” siger han.

Han glæder sig dog til at kunne specialisere sig en smule mere i løbet af kandidatuddannelsen, og han kunne godt forestille sig, at det blev på en måde, hvor sport og studier gik op i en højere enhed.

”Jeg har en eller anden drøm om, at jeg kan bruge min erfaring inden for fodboldverdenen og så kombinere det med statskundskab.  Det er måske ikke sådan en klassisk sammensmeltning, men der er mange steder, hvor der er en masse politik i fodbold, blandt andet i de store forbund, så det er en vision og et ønske for mig,” siger han.

Opslag